Herkes oyunun niye boyutuna sasirmis anlamadim. Evet, biraz Oodle kullanmama esekligi seziyorum, orasi ayri. Hadi FH5'de oyun XB1'a da cikti diye Oodle kullanmamalarini anlayisla karsiladik, bu seferki sebepleri ne acep? Her neyse, kullanip da bu boyutlari goruyorlarsa nirvanalarda bir doku kalitesi bekliyorum.

Bunun disinda model dosyalari pek de sikistirilabilen seyler degiller. Gecseler bile iyi oran gostermiyorlar. Oyunda haritadan sonra en buyuk dosya boyutu genelde bu araba modellerinde.

1778455698970.webp

Bu FH5'de arabalar ile ilgili olan klasorlerin boyutu. FH5'in PC surumunde su an 900 tane araba var bu arada. Kimisi FM1'den kalma modeller, kimisi de yeni scanlenmis modeller.

1778464491380.webp

Bu da referans olarak sadece harita dosyalari ile alakali olan klasorun boyutu. Bende yalan olmaz.

FH6 cikisinda araba sayisi bir tik daha az olacak (normal sekilde) FH5'e kiyasla ancak:
  • Harita %30'a yakin daha buyuk ve en onemlisi, daha yogun. Bombos yol ve col arazi sayisi daha az.
  • Sesler daha iyi.
  • Bu sefer oyun onceki nesil konsollara cikmayacak. Bu yuzden doku kalitesi muhtemelen cok daha iyi olur diye bekliyorum.
  • Yeni taranmis veya Forza Motorsport 8'den aktarilmis modeller mevcut.
  • 1 tane daha radyo kanali var ve her radyo kanalinda sarki sayisi daha yuksek.
  • Muhtemelen pre-rendered cutscene sayisi daha yuksek olur.
Bunlarin hepsi ekstra boyut demek. Daha birkac gun once Battle.net uzerinden Warzone'un boyutuna bakayim dedim ve sadece kendisini secince bile bu oyundan buyuk bir boyut gormustum galiba. O oyunda temsili bir Tokyo'da zibilyon tane surebileceginiz arabalar ve dinleyebileceginiz sarkilar yok, kocaman haritada adam vuruyorsunuz. Olaya o yonden bakin.

Bunu disinda sizmasi cidden inanilmaz bir acemilik olmus. Hos, sizmasa bile muhtemelen Steam + Microsoft DRM ile cikardi, birkac gune kirilirdi. Oyle bir muhtemel gercek de var. Bu serinin asil olayi zaten online tarafi ve onun kisilestirilme kismi, bu yuzden kirilmasi ne kadar onem tasiyor bilemiyorum, benim icin az. Yillar once MSFS 2020'nin kirildigi donemi hatirlatiyor bana.

Ulan 58 dolar verip Premium aldık. Sızdırıldığı için para vermeyen adam önce oynayacak. Açın artık oyunu da parayla alanlar rezil olmasın. Bilerek yapılmış olması da gayet muhtemel fena reklam yapıyor yine.

1778479690133.webp

Bazı insanlar bu fotoğrafın paylaşılıp ban attığını söylüyor. Fakat çok yapay zeka gibi duruyor ban atacaklarını sanmıyorum.

Oyunu zaten offline oynuyorlar. Ayrıca herhangi bir hesap bilgisi de yok nasıl atacaklar. IP falan ile oluyorsa bilemem pek bilgim yok ama bence de yapay zeka.
Oyun bilgisayarınızdaki Xbox hesabına otomatik bağlanıyor. Yani Xbox üzerinden Forza Horizon 6 oynadığınız gözüküyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 248211

Bazı insanlar bu fotoğrafın paylaşılıp ban attığını söylüyor. Fakat çok yapay zeka gibi duruyor ban atacaklarını sanmıyorum.
Hiç yapay zeka gibi durmuyor. Daha önce ban yediğim için çok tanıdık geldi. :D Ban yiyenlerin korsan oynayanlar değil de erişim verilip ambargo kalkmadan önce video yayınlayanlar olduğunu düşünüyorum.

Bu eleman 3 saattir ban yemedi bakalım.

1778480926280.webp

Hiç yapay zeka gibi durmuyor. Daha önce ban yediğim için çok tanıdık geldi. :D Ban yiyenlerin korsan oynayanlar değil de erişim verilip ambargo kalkmadan önce video yayınlayanlar olduğunu düşünüyorum.
Korsan Discord grubunda adam yapay zekaya aynı görseli 2 dakikada yaptırdı. Ama gerçek de olabilir bilemem tabii.

Son düzenleyen: Moderatör: