cakiiiiiii3

Uzman
Arkadaşlar merhaba, fitness yapanlar için sorularım olacak.

1) Şu anda yağ oranım 20-21 civarlarında, 1.83 boyum, 85 kilom var. Bir yandan kas, bir yandan zayıflamak istiyorum. Bu ikisi aynı anda mı olmalı yoksa ilk önce zayıflamak mı gerekir?

2) Full body yapabilirim ve haftada 3 kez gidebiliyorum. Buna göre bir program var mı?

3) Kreatin kullanmak istiyorum ama hangi kreatini kullanmalıyım ve nasıl, ne zaman kullanmalıyım? Bir de kreatinin bir zararı var mı?

Arkadaşlar merhaba, fitness yapanlar için sorularım olacak.

1) Şu anda yağ oranım 20-21 civarlarında, 1.83 boyum, 85 kilom var. Bir yandan kas, bir yandan zayıflamak istiyorum. Bu ikisi aynı anda mı olmalı yoksa ilk önce zayıflamak mı gerekir?

2) Full body yapabilirim ve haftada 3 kez gidebiliyorum. Buna göre bir program var mı?

3) Kreatin kullanmak istiyorum ama hangi kreatini kullanmalıyım ve nasıl, ne zaman kullanmalıyım? Bir de kreatinin bir zararı var mı?

Hocam yağ oranınızı düşürmek istiyorsanız temiz ve protein ağırlıklı beslenmelisiniz. Benim önerim sırt-bicep göğüs-omuz triceps ve bir günde kardiyo yapmanız olacaktır. İlk başladığınızda bence kreatin kullanmaya gerek yok. Önce kendi gücünüzle kaldırabildiğiniz kadar ağır kaldırın sonra yavaştan ağırlık arttırmak ve kaslarda su toplamak için kreatin almayı düşünebilirsiniz.

Aynı anda kas inşa edip yağ yakabilirsiniz. Bunun için iyi bir diyet ayarlamalı, doğru ağırlık ve kardiyo çalışmalarını yapmalısınız.
3 günde full body bayağı mantıklı zaten, split yapmak zor oluyor. İnternette çok fazla program bulabilirsiniz.
Kreatin markaları çok fark etmiyor diye biliyorum. Günlük 5 gram suyla karıştırılarak içebilirsiniz. Eğer halihazırda bir böbrek rahatsızlığınız yoksa ve yeteri kadar su içerseniz bir sorun yaşamazsınız muhtemelen. Yine de emin olmak isterseniz doktorla görüşmeniz daha iyi olacaktır.