Scania V8
Uzman
Abi 11+11+(hakem) topun peşinde 180 dakika boyunca koşuyor, futbolcular dünyanın parasını götürüyor millet de gidiyor çakma forma alınca vicdan azabı duyuyor. Yok şu futbolcu şunu yaptı, yok şu futbolcu şuraya transfer oldu. Tribünlerde birbirlerinin ailevi değerlerine dümdüz gidiyorlar. Maç izlemeyene futbolla ilgilenmeyene erkek değilmiş muamelesi yapılması ayrı bir konu zaten. Gidip bir de bağış yapanlar falan da var. Hiçbir faydası olmayan bir spor, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Futbol aslında işçi sınıfının çıkarmış olduğu bir spordur. Yani şu anda bakmayın paranın köleliğine doğru adım adım hızlı bir şekilde ilerliyor. Özellikle 1995 ve sonrasında. Son 30 yıldır Futbol'da para hakim. Mesela zenginlerin göz bebeği markalardan biri Rolex'e bakın. Neden hiçbir futbol müsabakasında veya turnuvalara sponsor olmamıştır? Motor sporları, tenis, golf, binicilik, yelken yarışları gibi sporların müsabakalarında veya turnuvalarında gördük hep sponsor olarak Rolex'i. Bu sporlar burjuva sınıfı sporlar.
Açıkçası futbol gayet de güzel bir spor. Basketbol'a da itiraz edin o zaman? Ya da Voleybol'a? Basketbol'da 10 kişi bir topu potaya sokması için uğraşıyor. Hakemde parkede bir sağa bir sola koşuşturuyor. Baktığınız zaman aynı mantık. Sadece oynanış stilleri farklı. Kimse buna bir şey demiyor.
Futbol pazardaki en büyük spor olunca hep bir saçma spor niteliği geliyor. Tamam para kısmına bende karşıyım. Futbol paranın esiri olamaz, yetenek + disiplinin esiri olmalıdır. Saçma bir spor değil kısacası.
Fanatizm'e gelince hiçbir spor dalında aşırı fanatiklik olmamalı. Bu konuda bende katılıyorum. Ülkemizde futbola bakış açısı tamamen farklı. En basit örneğinden bir grup taraftar Türkiye'de kendi stadyumlarının koltuklarını yakarken Japonya'ya baktığınız zaman futbol izlerken çıt sesi bile duyulmuyor.