Sıcaklıkları çok etkiler mi bu ayarlar? Özellikle yazın. İzmir'de yaşıyorum.

Etkilese de zararı yok. 80'e kadar Hynix güvenli. tREFI ve tRFC nedenli BSOD yersin. Önce açabiliyor mu diye şu anda bakman lazım. Sıcaklık sonraki dert. @ggbye gibi soğutursun. O artık bu işin piri oldu. Tornavida ve vantilatörsüz gezmiyor.

Bir de ben stress test olarak genelde y-cruncher VT3 kullanıyorum. Sizce kaçıncı saatten sonra bir RAM'in gerçekten stabil olduğunu anlayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir de ben stress test olarak genelde y-cruncher VT3 kullanıyorum. Sizce kaçıncı saatten sonra bir RAM'in gerçekten stabil olduğunu anlayabilirim?

VT3 PBO + CO + IMC + FCLK testidir aslında, RAM Timing çok yakalayamaz aşırı absürt bir değer girmediysen. O yüzden RAM Test ayrıdır, RTP yapacaksın. VT3 en son.

Teşekkürler. Yarın bu zamanlamaları girip sizinle paylaşacağım. Kusura bakmayın bu işleri araştırmaya yeni yeni başladım. O yüzden biraz fazla soru soruyor olabilirim. :)

Daha zor gelir, kaçırdınız adamı. Ne güzel OC'latıyordu. Şimdi bir ben kaldım, bir nebi koskoca TR'de. Ben gidince sadece nebi amca kalacak. O da ancak 1.3 vdd 6000 CL32 ya da B850M-Force sponsorlu 8200 MT/s videosunu atacak yarın bir gün. Onu da zaten 1 DPC harici Sync çok zor, 2:1 mod 1 DPC kartların işi genel anlamda.

Boot ettiysen zen A2-B2 atman lazım. Ard ayarlatacak sana @ggbye.

Ard değeri kafasına göre ilerliyor. 0-1-2-3 benim, değerler taş gibi olur soğutması gerek.

Teşekkürler. Yarın bu zamanlamaları girip sizinle paylaşacağım. Kusura bakmayın bu işleri araştırmaya yeni yeni başladım. O yüzden biraz fazla soru soruyor olabilirim. :)

Yarın daha erken saatlerde, BIOS güncel ve soğutmayı hal etmiş şekilde vaziyetini al gel.

Ard değeri kafasına göre ilerliyor. 0-1-2-3 benim, değerler taş gibi olur soğutması gerek.

Yarın daha erken saatlerde, BIOS güncel ve soğutmayı hal etmiş şekilde vaziyetini al gel.

Tavsiye olarak, soğutma bu şekilde kullanıyorum. 3 adet 120mm fan bağlı RAM'a doğru üflüyor.

image.webp