Onlar stabildir, diğerleri üzerine yoğunlaşın. tWR 48, tRRDL 14, tWTRS 6, tWTRL 24, tWRWRSCL 8, tRTP 16, tWRRD 6, tRDWR 20 bunları Boot deneyip teste alın. Testi geçerse timing sıkma yoluna gidilir. Boot ettirin önce.

TRRDL 12 ve tRTP 12 açamadığından söz ettiniz. Onlara en son bakmak lazım o halde.

Şu kısmı 1 bırakabilmeniz lazım normalde, bunu da ayrıca Boot deneyin.

Eki Görüntüle 249524

Bir de sizdeki G.Skill modülün arka barkod kısmını kontrol edin kasanın içerisinden, şu kısım sonu 10B ile bitip bitmediğini kesinleştirmek lazım. @SystemLock

Eki Görüntüle 249525

RAM'in üzerine baktım çok küçük yazmışlar zor okudum. 10B yazıyor sonunda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sol sütunu hallettim. Herhangi bir sorun çıkmadı. Şimdi sağdaki sütundaki değerleri deneyeceğim. Umarım burada patlamaz.

Ayhan Bey, bütün testleri yaptım, son ZenTimings bu şekilde. Bir tek tRTP = 16 değerinde boot edemedi sistem. Şu an 23 değerinde ve sizin verdiğiniz değerlerle birlikte sistem çalışıyor. @Ayhan Dönmez

techolay.webp

bu son.webp

Sol sütunu hallettim. Herhangi bir sorun çıkmadı. Şimdi sağdaki sütundaki değerleri deneyeceğim. Umarım burada patlamaz.

Ayhan Bey, bütün testleri yaptım, son ZenTimings bu şekilde. Bir tek tRTP = 16 değerinde boot edemedi sistem. Şu an 23 değerinde ve sizin verdiğiniz değerlerle birlikte sistem çalışıyor. @Ayhan Dönmez

Eki Görüntüle 249527

Eki Görüntüle 249531

TRTP 18 Boot ediyor mu? @SystemLock

Bu alternatifleri deneyin:

1778835670320.webp

Ayrı ayrı deneyin, tCL 34'ten başlayarak. Tek tek Boot deneyin. @SystemLock tRTP 18 sorun yaparsa 24 bırakın. İlk 4 Primary timing 34-34-34 deneyin 1.4 DDR_VDD ile.

TRTP 18 Boot ediyor mu? @SystemLock

Bu alternatifleri deneyin:

Eki Görüntüle 249533

Ayrı ayrı deneyin, tCL 34'ten başlayarak. Tek tek Boot deneyin. @SystemLock tRTP 18 sorun yaparsa 24 bırakın. İlk 4 Primary timing 34-34-34 deneyin 1.4 DDR_VDD ile.
Şu şekilde test ettim: 3 primary zamanlama ve voltajla boot etmedi. Bunları ayrı ayrı test edeyim mi yoksa bu şekilde çalışmıyorsa alt zamanlamaları mı denemeye devam edeyim? Bir de böyle yaptıktan sonra bilgisayar boot etti aslında ama siyah ekran ve sol tarafta küçük bir çizgi olarak takılı kaldı ekran. Voltajı yükseltmek anakartta stabiliteyi bozuyor olabilir mi?
Güncelleme: TRTP'yi hiçbir ayarı değiştirmeden 18 yapıp denedim, boot etmedi.

Dosya Ekleri

• 15-05.webp
    15-05.webp
    69,8 KB · Görüntüleme: 51
  • 16-05.webp
    16-05.webp
    87,7 KB · Görüntüleme: 52
Şu şekilde test ettim: 3 primary zamanlama ve voltajla boot etmedi. Bunları ayrı ayrı test edeyim mi yoksa bu şekilde çalışmıyorsa alt zamanlamaları mı denemeye devam edeyim? Bir de böyle yaptıktan sonra bilgisayar boot etti aslında ama siyah ekran ve sol tarafta küçük bir çizgi olarak takılı kaldı ekran. Voltajı yükseltmek anakartta stabiliteyi bozuyor olabilir mi?
Güncelleme: TRTP'yi hiçbir ayarı değiştirmeden 18 yapıp denedim, boot etmedi.

34 açamıyor değil mi ilk 4 zamanlama, tCL/tRCD/tRP?

VDDIO değil, DDR VDD 1.4 deneyin.

1778842047958.webp

34 açamıyor değil mi ilk 4 zamanlama, tCL/tRCD/tRP?

VDDIO değil, DDR VDD 1.4 deneyin.

Yanlış voltajı artırmışım, o zaman sadece DDR-VDD'yi 1.4 yapayım, diğerleri Auto'da mı kalsın? Ve bu 3 zamanlamayı tek seferde 34 yapıp mı deneyeyim?
VDDIO_MEM: 1,40 VDD = 1.45 VDDQ = 1.45 ve zamanlamaları 34 yapıp deniyorum, değil mi?
Tamamdır, şimdi deniyorum dediğiniz gibi.

Şu an durum bu şekilde, iki kere yeniden başladı PC. Ama kabul etti sanırım değerleri.
VDDIO_MEM: 1, 40 VDD =1.45 VDDQ= 1.45 ve CAS latency 34'de, tRTP 23'teydi ona dokunmadım.

bunları kaydet.webp