@SystemLock Takılıysa önce bu sökülmesi lazım, timing sıkılamaz yoksa. Boot sorunu yapıyor, pin teması engelliyor. Dual kanal sıkıntı yapar sendeki gibi özellikle. Orijinal kendi çerçevesine geçiş yapın müsait zamanda, sonrasında size anlattığım gibi sırasıyla deneyin. Başka metot yok, tornavida ile sıfırlamak yerine şu tuştan edinin. CLR_CMOS pinlere takacaksınız, BIOS sıfırlama tuşu görevi görecek. Bu 2 adımı en kısa sürede gerçekleştirin, zamanınız boşa gider öteki türlü. Tecrübeyle sabit yani bu durum.

Eki Görüntüle 249428

@SystemLock Bu aparat sökülmek zorunda, faydası yok AM5'te. Bilakis zararı var. Evaletim'den tuşu da edinin, tornavida ile uğraşılmaz.

Benimki bu şekilde direkt. Standart anakart nasıl geldiyse öyle taktım işlemciyi ben. Bahsettiğiniz aparat bendeki değil sanırım.
CMOS düğmesi var ama, benim kasanın alt kısmı çok sıkışık olduğu için elim girmiyor maalesef. Tornovidayla zar zor iki pininin ucuna değdirebiliyorum. Kasa sıkışıklığı yardım etmiyor o konuda.
Resimdeki gibi buton var ama ulaşamadığım yerde, işlemci güç girişlerinin kabloları ve güç kaynağının kabloları geçiyor.

anakart.webp

buton.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Benimki bu şekilde direk. Standart anakart nasıl geldiyse öyle taktım işlemciyi ben. Bahsettiğiniz aparat bendeki değil sanırım.
Cmos düğmesi var ama, benim kasanın alt kısmı çok sıkışık olduğu için elim girmiyo malesef. Tornovidayla zar zor iki pininin ucuna değdirebiliyorum. Kasa sıkışıklığı yardım etmiyo o konuda.
Resimdeki gibi buton var ama ulaşamadığım yerde, işlemci güç girişlerinin kabloları ve güç kaynağının kabloları geçiyo.

Reset SW ile Clear CMOS aynı değil. Siz en iyisi bu butondan sipariş verin ya da kasanın Reset SW tuşu eğer kullanmıyorsanız o bağlantıyı CLR_CMOS pinlere gerçekleştirin. Aynı mantıkta kullanabilirsiniz. @SystemLock

Donmanın kaynağı tRFC olabilir, timing denemesi yaparken tRFC Auto kalsın Normal moddayken.

Reset SW ile Clear CMOS aynı değil. Siz en iyisi bu butondan sipariş verin ya da kasanın Reset SW tuşu eğer kullanmıyorsanız o bağlantıyı CLR_CMOS pinlere gerçekleştirin. Aynı mantıkta kullanabilirsiniz. @SystemLock

Donmanın kaynağı tRFC olabilir, timing denemesi yaparken tRFC Auto kalsın Normal moddayken.

Anladım, karıştırmışım pinleri. Dediğiniz gibi almamda fayda var onu.
Yeni bir şey keşfettim, sadece şu an trefı değeri 50000'de, VSOC 1.25'de, subtimingler hepsi EXPO değerlerinde ve sizin verdiğiniz Nitro değerindeyken tekrar çalıştırdım OCCT'yi, 0 hata verdi yarım saatte. Sorun Nitro değerinde miydi acaba? Robust training modu açmamızın bir etkisi olmuş olabilir mi?

Anladım, karıştırmışım pinleri. Dediğiniz gibi almamda fayda var onu.
Yeni bir şey keşfettim, sadece şu an trefı değeri 50000 de VSOC 1.25 de, subtimingler hepsi EXPO değerlerinde ve sizin verdiğiniz Nitro değerindeyken tekrar çalıştırdım OCCT'yi 0 hata verdi yarım saatte. Sorun Nitro değerinde miydi acaba? Robust traning modu açmamızın bir etkisi olmuş olabilir mi?

Şu an açık mı robust? Hata vermeyen halini iletin şu anda Zen'den.

Bir de OCCT ile test etmeyin, RAM test Pro ile edin.

1778794768895.webp

Şu an açık mı Robust? Hata vermeyen halini iletin şu anda Zen'den.

Bir de OCCT ile test etmeyin, RAM Test Pro ile edin.

Evet Nitro'da robust açık, 2-3-1 şeklinde diğer 2 ayar autoda (Uzunluk -x şeklinde olanlar). Zentiminglerin tREFI ve VSOC hariç hepsi EXPO değerinde. RAM test Pro ile bir teste başlayayım. 90 dk ideal olduğunu belitrmişsiniz rehberinizde. Test bitince sonucunu atacağım.

SONNNN HALLL.webp

@SystemLock Bellek temizliği yapın Memory Cleaner ile, sonrasında RTP programı bu şekilde ayarlayıp başlatın. Bellek temizliği sonrası Auto basın, 1-90 ve Start verin.

Ayhan Bey, dediğiniz gibi yaptım test sonuçlarında sıfır hata aldım. Sorunu bulduk büyük ihtimal. Bu Nitro ayarını 1-2-1 şeklinde değiştirip ve eğitme süreleriyle oynasam performans kazanır mıyım?

no error.webp

Ayhan Bey, dediğiniz gibi yaptım test sonuçlarında sıfır hata aldım. Sorunu bulduk büyük ihtimal. Bu Nitro ayarını 1-2-1 şeklinde değiştirip ve eğitme süreleriyle oynasam performans kazanır mıyım?

Eki Görüntüle 249520

Kazanırsınız, timing olayı ne oldu? Boot etmeyenleri Auto bırakıp diğerlerini dediğim gibi kullanabiliyor musunuz? tRFC 480-390 kalsın Mixed iken, B-die açabiliyor sizde.

Hata vermeyen profilin ZenTimings A2-B2 iletin. @SystemLock

Evet Nitro'da robust açık, 2-3-1 şeklinde diğer 2 ayar autoda (Uzunluk -x şeklinde olanlar). Zentiminglerin tREFI ve VSOC hariç hepsi EXPO değerinde. RAM test Pro ile bir teste başlayayım. 90 dk ideal olduğunu belitrmişsiniz rehberinizde. Test bitince sonucunu atacağım.

Eki Görüntüle 249455

@SystemLock Timing'ler için bu şekilde sorun var mı? Mixed mode aktif kalsın, ona ellemeyin. tRFC2 ve tRFCsb 480-390 kalsın, ona da dokunmayın. Diğer timing'leri tek tek bu şekilde deneyip teste alın.

1778828983334.webp

Kazanırsınız, timing olayı ne oldu? Boot etmeyenleri Auto bırakıp diğerlerini dediğim gibi kullanabiliyor musunuz? tRFC 480-390 kalsın Mixed iken, B-die açabiliyor sizde.

Hata vermeyen profilin ZenTimings A2-B2 iletin. @SystemLock

@SystemLock Timing'ler için bu şekilde sorun var mı? Mixed mode aktif kalsın, ona ellemeyin. tRFC2 ve tRFCsb 480-390 kalsın, ona da dokunmayın. Diğer Timing'leri tek tek bu şekilde deneyip teste alın.

Eki Görüntüle 249522

Bunları aynı programda mı test edeyim 90 dk ayrı ayrı yoksa basit olarak hata verip vermeceğini görebileceğim başka program var mı? Şu an tRAS ve tRC değerlerini 80 yaptım. Windows'ta şu an stabil ama programda görmek lazım tabii.
Voltajlar da şu an EXPO autosunda, bir tek VSOC 1.25 yapmıştım.

Bunları aynı programda mı test ediyim 90 dk ayrı ayrı yoksa basit olarak hata verip vermeceğini görebileceğim başka program var mı ? Şuan tras ve trc değerlerini 80 yaptım . Windowsda şuan stabil ama programda görmek lazım tabi.

Onlar stabildir, diğerleri üzerine yoğunlaşın. tWR 48, tRRDL 14, tWTRS 6, tWTRL 24, tWRWRSCL 8, tRTP 16, tWRRD 6, tRDWR 20 bunları Boot deneyip teste alın. Testi geçerse timing sıkma yoluna gidilir. Boot ettirin önce.

tRRDL 12 ve tRTP 12 açamadığından söz ettiniz. Onlara en son bakmak lazım o halde.

Şu kısmı 1 bırakabilmeniz lazım normalde, bunu da ayrıca Boot deneyin.

1778830343835.webp

Bunları aynı programda mı test ediyim 90 dk ayrı ayrı yoksa basit olarak hata verip vermeceğini görebileceğim başka program var mı ? Şuan tras ve trc değerlerini 80 yaptım . Windowsda şuan stabil ama programda görmek lazım tabi.
Voltajlarda şuan expo autosunda, bir tek vsoc 1.25 yapmıştım.

Bir de sizdeki G.Skill modülün arka barkod kısmını kontrol edin kasanın içerisinden, şu kısım sonu 10B ile bitip bitmediğini kesinleştirmek lazım. @SystemLock

1778830518113.webp