G.Skill 6000 MHz CL36 RAM için timing ayarı önerisi

RAM'in üzerine baktım çok küçük yazmışlar zor okudum. 10B yazıyor sonunda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sol sütunu hallettim. Herhangi bir sorun çıkmadı. Şimdi sağdaki sütundaki değerleri deneyeceğim. Umarım burada patlamaz.

Ayhan Bey, bütün testleri yaptım, son ZenTimings bu şekilde. Bir tek tRTP = 16 değerinde boot edemedi sistem. Şu an 23 değerinde ve sizin verdiğiniz değerlerle birlikte sistem çalışıyor. @Ayhan Dönmez

TRTP 18 Boot ediyor mu? @SystemLock

Bu alternatifleri deneyin:

Ayrı ayrı deneyin, tCL 34'ten başlayarak. Tek tek Boot deneyin. @SystemLock tRTP 18 sorun yaparsa 24 bırakın. İlk 4 Primary timing 34-34-34 deneyin 1.4 DDR_VDD ile.

Şu şekilde test ettim: 3 primary zamanlama ve voltajla boot etmedi. Bunları ayrı ayrı test edeyim mi yoksa bu şekilde çalışmıyorsa alt zamanlamaları mı denemeye devam edeyim? Bir de böyle yaptıktan sonra bilgisayar boot etti aslında ama siyah ekran ve sol tarafta küçük bir çizgi olarak takılı kaldı ekran. Voltajı yükseltmek anakartta stabiliteyi bozuyor olabilir mi?
Güncelleme: TRTP'yi hiçbir ayarı değiştirmeden 18 yapıp denedim, boot etmedi.

Dosya Ekleri

• 15-05.webp
    69,8 KB · Görüntüleme: 51
  • 16-05.webp
    87,7 KB · Görüntüleme: 52

34 açamıyor değil mi ilk 4 zamanlama, tCL/tRCD/tRP?

VDDIO değil, DDR VDD 1.4 deneyin.

34 açamıyor değil mi ilk 4 zamanlama, tCL/tRCD/tRP?

VDDIO değil, DDR VDD 1.4 deneyin.

Yanlış voltajı artırmışım, o zaman sadece DDR-VDD'yi 1.4 yapayım, diğerleri Auto'da mı kalsın? Ve bu 3 zamanlamayı tek seferde 34 yapıp mı deneyeyim?
VDDIO_MEM: 1,40 VDD = 1.45 VDDQ = 1.45 ve zamanlamaları 34 yapıp deniyorum, değil mi?
Tamamdır, şimdi deniyorum dediğiniz gibi.

Şu an durum bu şekilde, iki kere yeniden başladı PC. Ama kabul etti sanırım değerleri.
VDDIO_MEM: 1, 40 VDD =1.45 VDDQ= 1.45 ve CAS latency 34'de, tRTP 23'teydi ona dokunmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…