G.Skill 6000 MHz CL36 RAM için timing ayarı önerisi

TCL 32 deneyin. tRTP 24 yazın.

Eki Görüntüle 249569

Tek tek deneyin.

Önceki ayarlarda (TCL = 34 ve 1.4-1-45-1.45 voltajlarda) 2. kere başlatınca bu sefer boot etmedi. Başa 36-36-36 ya geri geldim. Bu RAM'in primary değerleri çok sıkı herhalde. Subtimingleri verdiğiniz voltaj değerlerinde mi test edeyim yoksa Auto'da kalsınlar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

1.4 kalsın voltaj. MCR, PDM kapalı mı? tWRRD 2, tRDWR 16, tRTP 24, tRDRDSCL/tWRWRSCL 4, tWTRS 6, tWTRL 16, tRRDL 12 tek tek deneyin.

Samsung kötü bin denk gelmiş sana ya da IMC tırt, bellek kontrolcü.

@SystemLock 1.35V ve 1.4V ayrı deneyin, Scale olmama şansı da var. 1.4 ve 1.45 kötü etkiliyor olabilir bu çipte. tCL 34 ve 32 dene, MCR-PDM kapat.

CAS latencyi 34 yaptım, voltajları standart halinde 1.35 voltta bıraktım. Hiçbir sıkıntı yok. Voltajı değiştirmek direk stabiliteyi bozuyor bu sistemde. Bir de şu an MCR ve PDM Auto'da ona rağmen sıkıntı yok. Ama tabii hepsi bittiğinde stabilite testine sokmak lazım asıl.
CAS latency 34'teyken bu alt zamanlamalarını deneyeyim voltajı değiştirmeden.

1.45 bozuyor, 1.4 bozmayabilir. 1.35 iken tCL 32 dene. Diğer subtiming'leri de sırayla dene.

TCL = 32 denemeden önce zamanlamaları ayarladım. Tek bir değer sıkıntı çıkardı, onu kırmızıyla işaretledim 4 yapınca boot etmiyor 8 de şu an.

TCL 32 açıyor mu?

1.4V'ta iken Boot etmiyor mu bu değerler bir de? DDR_VDD 1.4 iken yani. @SystemLock

Şimdi denedim CL32'yi açıyor 1.35 voltajda. 1.4 denediğimizi hatırlıyorum daha en başlarda o zamanda sıkıntı çıkarmıştı diye aklımda kalmış. Bir de voltajı yükselttiğim zaman anlık ses de geliyor boot ederken tek seferlik.

Böyle deneyin, Boot ettikten sonra 1.4V ile de denersin. 1.4V kötü etkiliyorsa 1.35 kalacaksın mecburen.

Böyle deneyin, Boot ettikten sonra 1.4V ile de denersin. 1.4V kötü etkiliyorsa 1.35 kalacaksın mecburen.

Eki Görüntüle 249606

Hemen deneyip sonuçlarımı paylaşacağım. Voltajı test edeceğim zaman 4 tane voltaj değeri var. CPU_VDDIO_MEM, DDR_VDD voltaj, DDR-VDDQ voltaj ve DDR_VPP voltaj. Ben bu voltajlardan sadece DDR_VDD ve DDR_VDDQ olanı 1.4 yapacağım değil mi? Yanlış anlamadıysam.

Üçünü de eşleyin, VPP ellemeyin.

VDDIO 1.4 yeterli ya da 1.35, üzerine gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…