50k, 70-80 dereceye kadar tutuyor trefı'de 1:1 mod özelinde. 1:2 modda ekstra problem, trefı ns cinsinden çok daha düşük orada. Çünkü frekans çok yüksek. Burada CL ya da RCD açamıyor, aktif soğutma olmadan tRCD 36-37 vs. Hynix genelde yemez. Kite bağlı durum, silikon şansı. Iod zaten 58 derece olmuş, 6400 1:1 için sınırdır.

%100 çekin test anında, bir de tRCDRD 38 alıp hızlıca teste alın. Çok beklerseniz çözülmez mevzu.

Test sonucu:

image.webp

image.webp

image.webp

image.webp

image.webp

Son düzenleme:

CL30 deneyeceksin. CL28 açamıyor olabilir ya da 1-3-1 Nitro açamıyor. Tavsiyem RX 2 yap Nitro menüsünden, bir de tCL 30 yapıp hızlıca teste al. Bu Nitro menüsündeki DFE Gain Bias kısmı da önemli, orayı TX Bias 0, RX Bias 1 yaptığına emin misin? @Görkem5252

CL30 deneyeceksin. CL28 açamıyor olabilir ya da 1-3-1 Nitro açamıyor. Tavsiyem RX 2 yap Nitro menüsünden, bir de tCL 30 yapıp hızlıca teste al. Bu Nitro menüsündeki DFE Gain Bias kısmı da önemli, orayı TX Bias 0, RX Bias 1 yaptığına emin misin? @Görkem5252
Hocam bu Nitro ayarlarında burst lengthi 1x öneriyorsun görüyorum ama stabilite düşürüyor diye biliyorum.

Hocam bu Nitro ayarlarında burst lengthi 1x öneriyorsun görüyorum ama stabilite düşürüyor diye biliyorum.

DFE Bias 0-1 ile 1X-1X öneriliyor şu anda, şu anki hatanın ondan kaynaklı olduğunu sanmıyorum ama yine de bakmak lazım. En son Bias ayarları Auto ve Burst 8X-8X denesin. Şu an için Nitro RX 2 ve CL30 bakın.

Gear kapalı MSI kartlarda işkence, 3 ODT değeri 60 OHM da tutamıyor bu senaryoda. Gear da kapatmamak lazım mesela, fantezi arıyoruz.

CL30'a nasıl çıkaracağım, nitro menüsünü atacağım şimdi size RX 2 yaptım dediğiniz gibi TX bias 0 RX bias 1.

image.webp

Tamam, TCL 30 yaptım, RX2 yaptım, şimdi kaydedip çıkıyorum, teste sokuyorum, doğru mudur?

Evet, aynı şekilde teste alın. Yine hata varsa Burst 8X-8X yapıp RX ve TX Bias ayarlarını 0-1 yerine Auto alacaksın. Hata devam ederse Gear Down açılıp bakılacak, Group B ODT 60 OHM değerleri Auto çekilecek Gear açıkken bir de. Sırasıyla uygula.

Son düzenleme: