Nasıl kırıldı ola ki? İlginç gerçekten. RAM'lerin dibine ne kadar sokarsan o kadar iyi performans alırsın. Bu her zaman böyle. Kırılmasına üzüldüm açıkçası.
Elim çarptı ekran kartının üzerine devrildi sadece. İnanılmaz yani, fanın bir yaprağı kırıldı ve fan sıkıştı dönmüyor normal bir şekilde.

53 dakikalık sürede değerler bunlar hocam.

1770148357888.webp

1770148396671.webp

Son düzenleme:
Elim çarptı ekran kartının üzerine devrildi sadece. İnanılmaz yani, fanın bir yaprağı kırıldı ve fan sıkıştı dönmüyor normal bir şekilde.

53 dakikalık sürede değerler bunlar hocam.

Eki Görüntüle 224228

Eki Görüntüle 224230

IOD olayı işlemci ya da AIO kaynaklı ise çözemezsin gibi. Phantom ile kasa yan kapak açık bakarsın. Güncel Zen paylaşırsan bakacağım. Gear kapalı ve dediğim değerlerde oturtman uygun olur.

Phantom 120 mi yoksa Peerless Assasin 140 mı alayım. TF7 yeterli dediniz gerçi ama 8 gram MX-6 uygun fiyatlı vardı onu mu alsam?
@ggbye Hocam siz hiç uğramadınız konuya ya. Bir şeyler söylemez misiniz?

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3 MB · Görüntüleme: 25
Phantom 120 mi yoksa Peerless Assasin 140 mı alayım. TF7 yeterli dediniz gerçi ama 8 gram MX-6 uygun fiyatlı vardı onu mu alsam?
@ggbye Hocam siz hiç uğramadınız konuya ya. Bir şeyler söylemez misiniz?

Termal macun TF-7 yeterli. Katı bir macundur, X şeklinde sıkıp aralara nokta koyman yeterli. Veyahut ince hat çekerek spatula ile süreceğim dersen de sürmeden az evvel ısıtırsın, diğer türlü işleri zora sokar. Katı ve kuru bir macundur, MX-6 falan da öyle. Vizkozite yüksek macunlar. Ama performansları iyi.

Ben şu an Intel deniyorum. 140 kullanıyorum.

Bende vaziyet karışık.

@SunseTTime ile @ggbye evleri PC dükkanına döndü. @Marix hoca şimdi burada olmadığından, eğlenemiyoruz da. Marix'i emekli ettiniz, sıra bende artık. @Bandırmalı1965 'yı da siz emekli ettiniz. Adam Minecraft başını kaldıramıyor günlerdir. :rofl:

Ben şu an Intel deniyorum. 140 kullanıyorum.

Bende vaziyet karışık.
Tamamdır hocam. Müsait olduğunuz bir ara bakabilirseniz sevinirim konuştuklarımıza.

Termal macun TF-7 yeterli. Katı bir macundur, X şeklinde sıkıp aralara nokta koyman yeterli. Veyahut ince hat çekerek spatula ile süreceğim dersen de sürmeden az evvel ısıtırsın, diğer türlü işleri zora sokar. Katı ve kuru bir macundur, MX-6 falan da öyle. Vizkozite yüksek macunlar. Ama performansları iyi.
X şeklinde yapıp aralara nokta atarım hocam. Soğutucuya karar verip sipariş vericem kısa sürede. Şimdi biraz gözlemleyeyim drop durumları ne diye.

@Ayhan Dönmez Hocam bugün yaptığımız ayarlardan önceki mevcut ayarlarda takılmalar daha az gibiydi. Sanki şu an öncekine göre biraz arttı gibi hissediyorum. Hangi ayarlar buna sebebiyet veriyor olabilir acaba?

Son düzenleme:
Tamamdır hocam. Müsait olduğunuz bir ara bakabilirseniz sevinirim konuştuklarımıza.

X şeklinde yapıp aralara nokta atarım hocam. Soğutucuya karar verip sipariş vericem kısa sürede. Şimdi biraz gözlemleyeyim drop durumları ne diye.

@Ayhan Dönmez Hocam bugün yaptığımız ayarlardan önceki mevcut ayarlarda takılmalar daha az gibiydi. Sanki şu an öncekine göre biraz arttı gibi hissediyorum. Hangi ayarlar buna sebebiyet veriyor olabilir acaba?

tRCD WR=16 olarak değiştir, FCLK=2067 olarak dene.

1770152220592.webp

@Picky Sorun devam ederse tRFC1=403, diğer ikisi 1 bırak. Gear kapalı sorun varsa, Gear açık dene.

Son düzenleme:
403, 1, 1 boot etmedi hocam. Safe mode attı.

Profili kayıt etmiştim tekrar buna geri döndüm şu an durum bu. Gear açıp ARD değiştirip denicem bi.

1770153667007.webp
1770153678763.webp

En güncel hali. Oyunda biraz test edicem.

1770153962295.webp
1770153977289.webp

Son düzenleme: