Şu normal mi mesela hocam? Yani işlemcinin sabit bir frekansta olması mı gerekiyor her zaman? Temel hız 4.7 gösteriyor.

1777050805290.webp

Şu normal mi mesela hocam? Yani işlemcinin sabit bir frekansta olması mı gerekiyor her zaman? Temel hız 4.7 gösteriyor.

Eki Görüntüle 243522

133 işlem kısmı anormal, size Debloat lazım. @fortunee tavsiye verecektir o konuda.

@Picky Ben size ayarlatacağım, PBO Auto kalacak ve Core Performance Boost açın BIOS'tan. Fanı 2000 RPM yapıp bana özet ekranı iletin. OpenRGB Winring sürümü indirip RGB'leri şu an için kapatın. Derece farkı olursa kalıcı olarak kapatacağız. Hızlıca deneyelim, vakit kaybına hiç gerek yok. 6400 1:1 açabilme şansı olabilir böylece.

@Grey OpenRGB'den Start at Login ve Load Profile kısımları iletir misin? Windows açılışta uygulasın o şekilde, boş yere devamlı ayar çekmeye lüzum yok gibi.

OpenRGB için söylemiştim bu kısmı. Siz BIOS'tan şu anda bu ayarları uygulayın ve teste alın aynı şekilde:

-Core Performance Boost: Disabled
-PBO: Auto
-Arctic P12 Pro: 2000 RPM
-Nitro: 1-2-0

Son düzenleme:
@Grey Openrgb'den start at login ve load profile kısımları iletir misin? Windows açılışta uygulasın o şekilde, boş yere devamlı ayar çekmeye lüzum yok gibi.

Openrgb için söylemiştim bu kısmı. Siz BIOS'tan şu anda şu ayarları uygulayın:

-Core Performance Boost: Disabled.
-PBO: Auto.
-Arctic P12 Pro: 2000 RPM.
-Nitro: 1-2-0

Attıklarımda olması lazım hocam profile seç uygula ve kapat diye.

Aynen böyle deneyebilirsin.

@Picky Kapadın mı RGB'ler? Dediğim 3 ayar uyguladınız mı? Hepsi tamam ise 1-2-0 testi 10 dakika alıp sonuç iletin.
Kapadım hocam. PBO zaten autodaymış. Core Performance Boost arattığımda iki tane aynı şey çıkıyordu BIOS'ta. Bir tanesini kapattım ama doğru mudur bilmiyorum.

Edit: 5. saniyede hata verdi RTP.

Kapadım hocam. PBO zaten autodaymış. Core Performance Boost arattığımda iki tane aynı şey çıkıyordu BIOS'ta. Bir tanesini kapattım ama doğru mudur bilmiyorum.

Doğru, bir tanesi Auto iken diğeri kapatılabiliyor sadece. AI Tweaker'dakini kapattıysan sorun yok. 2000 RPM çekin Arctic, 1-2-0 Nitro test başlatın. 10 dakika sonra RTP ve sensörleri iletin aynı şekilde. @Picky

Edit: 5. saniyede hata verdi RTP.

1-2-0 açılamıyor o halde. Ya da VDDP vereceğiz, VDDP 1.15 ve VSOC 1.3 ile test alır mısın şu anda? Özet ekranı da iletin Boot öncesi.

6200 1-2-0 açılamıyorsa 6400 için umut yok, demektir. 6400 2-3-1 belki ucundan açılabilir, değmez.

60+ IOD, 1-2-0 ve 6400 1:1 için sınır.