G.Skill Trident Z5 Royal Neo 6000MHz CL28 Hynix A-Die RAM'e overclock önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam tRFC yi A die lar için kaç ns ye indirebiliriz? 130 ile test ediyoruz, daha da kısılabilir gibi geldi bana.

120 olur ama 50 derece hata verir. Aktif soğutma sende çok başarılı değil nedense, direkt RAM'in karşısından 1500 RPM çevirmen lazım. Arada mesafe minimal olmalı.

120 olur ama 50 derece hata verir. Aktif soğutma sende çok başarılı değil nedense, direkt RAM'in karşısından 1500 RPM çevirmen lazım. Arada mesafe minimal olmalı.

Evet hocam mesafe çok az. Ama yine de çok fark etti. Ben test amaçlı baktım %100 devirde 3800RPM'in üzerine çıkıyor, şu an sıcaklıklara göre kademeli ayar çektim System fan 3'e takılı, onda da referans noktası olarak sistem i seçtim, belleklere en yakın sıcaklıklar bunun için daha uygundu. Bellekler 48-49 arası gidip geliyor. 2100RPM civarında şu an.

120 ns patlar, 130 sınırdadır zaten. 55-60 civarında patlar o da. Trefı 65k için halen risk 50 derece. Uzun test garanti değil.

tRFC 120 ns, trefı 65535 istiyorsan 40-45 aşmamalı modüller.

RTP de ilk döngü 1 saat 16 dakikada tamamlandı. Hata yok. Test süresi 180 dakika hocam. Bu sefer inancımız yüksek inşallah

Hocam Timinglerin hepsini ayarladıktan sonra voltaj kısmaya geçeceğim.

120 ns patlar, 130 sınırdadır zaten. 55-60 civarında patlar o da. Trefı 65k için halen risk 50 derece. Uzun test garanti değil.

tRFC 120 ns, trefı 65535 istiyorsan 40-45 aşmamalı modüller.
Mümkünse 100 ns bile yapmaya hazırım hocam.

A-die 120 sınır genelde, dediğim gibi testte patlar. Oyunda 45-50 arası görse yine patlar. Aktif soğutma ile bende testte 40-45 arası. Soğutması dert zaten. tRFC, tREFI hem sıcaklık kaynaklı patlar hem de asıl sıcaklık kaynağı bu ikisi. Hem ısı üretip hem ısı kaynaklı patlar yani. Böyle bir ikilem.

tRCD ve tCL de ısı kaynaklı patlar, VDD ihtiyacını vs. yükseltir.

40 derece yerine 20 derece olsa modüller klima kullanan arkadaşlar gibi, klima ile sabit sıcaklığa sabitliyor adamlar. Bu yöntemle 0.1V, 100 mV yaklaşık kazanç elde ediyorsun. 6000 CL26 için 1.55 VDD yerine 1.45 VDD istiyor mesela kit.

Maşallah sıcaklık için her şeyi yapmışız zaten 50'nin sınırlarında geziniyoruz şu an, 82. dakikadayız testte. 1 saatten fazladır 48-49 derecelerde bellekler. O zaman iyi diye düşünüyorum mevcut koşullarda.

Gear kapalı bakmak lazım ama MSI'de sorunsal. Ard 0 da yapılamıyor. Onun haricinde iyi. CL24 yapılamama sebebi bence ımc, niye dersen @Picky CL26 1.45v kiti var, onda da CL24 boot etmiyor hiçbir şekilde. Imc tırt sizin bir miktar.

Gaming için Gear kapatmaya değmez, 1-2-1 Nitro stabilse öyle kalsın. CL26-34 için 1.55 vdd tutabilir Gear açık. Öyle bakarsın, 90 dakika yeterli şu anda.

Hocam IMC de tırt, işlemcinin kendisi de tırt, OC yapayım dedim PBO +200 ü bile kolay kolay yapamıyorum, sabit frekans sabit voltaj vereceğim en sonunda, Ryzen 10000 serisi çıkana kadar bu şekilde takılırım artık. X970 veya B950 bir anakarta geçeriz 1DPC inşallah .

Artık bazı şeyler için geç kaldık gibi. Atı alan Üsküdar'ı geçti.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…