Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Dosya Ekleri

• 2.webp
    2.webp
    104,9 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
1 saat geride kaldı.

28.799 MB ile test ediliyor.

@Ayhan Dönmez

Gayet iyi, bu sana kıstırdığım Timing'ler VDD-VDDQ istiyor. Bias 0-1 VDDQ vs. tutuyor. Bias işlevsel burada.

Gear açık diye de tutuyor yine, Gear kapalı ya Boot etmez bazısı ya da VDD-VDDQ çok ister vs. Onunla uğraşılmaz senin senaryoda. Getirisi olmaz.

MEM VDD 1.55, VDDQ 1.45, VDDIO 1.4, VSOC 1.25, VDDP 1.1 en son patlamazsa en iyisi öyle olur senin için. @MAH0A Bu profil için konuşuyorum. Bunun testini 150 dakika yapsan yeter, 2-2.5 saat. Uzun testi bu benim dediğim voltajlarda yapman daha uygun.

Gerçi Bias sende yoktu. Onu karıştırıp duruyorum. Bias işe yarıyor bu tarz şeylerde. Ama Gear açık olduğundan Bias etkisi tartışılır tabii.

Gayet iyi, bu sana kıstırdığım Timing'ler VDD-VDDQ istiyor. Bias 0-1 VDDQ vs. tutuyor. Bias işlevsel burada.

Gear açık diye de tutuyor yine, Gear kapalı ya Boot etmez bazısı ya da VDD-VDDQ çok ister vs. Onunla uğraşılmaz senin senaryoda. Getirisi olmaz.

MEM VDD 1.55, VDDQ 1.45, VDDIO 1.4, VSOC 1.25, VDDP 1.1 en son patlamazsa en iyisi öyle olur senin için. @MAH0A Bu profil için konuşuyorum. Bunun testini 150 dakika yapsan yeter, 2-2.5 saat. Uzun testi bu benim dediğim voltajlarda yapman daha uygun.

Gerçi Bias sende yoktu. Onu karıştırıp duruyorum. Bias işe yarıyor bu tarz şeylerde. Ama Gear açık olduğundan Bias etkisi tartışılır tabii.
Hocam bu şekilde kalacağım timing olarak. Voltaj testlerine geçince hangi voltajın tepkisi hangi testte daha çok hissedilir?
Kullanacağım final stabilite testleri
1. VT3 (2 saat)
2. P95 Large (3 saat)
3. Ram Test Pro / TM5 Absolut (3 saat)

Bir de en son özellikle SoC düşürdükten sonra FCLK denemeye değer mi?

Hocam bu şekilde kalacağım timing olarak. Voltaj testlerine geçince hangi voltajın tepkisi hangi testte daha çok hissedilir?
Kullanacağım final stabilite testleri
1. VT3
2. P95 Large
3. Ram Test Pro / TM5 Absolut

Bir de en son özellikle SoC düşürdükten sonra FCLK denemeye değer mi?

FCLK en son artık, 2000 kalacak o şimdilik. Senin verdiğin sıralama 3-2-1 şeklinde olacak. Ters yazmışsın. RTP ve TestMem5 1usmus uygun, Absolut yapmayın. Gereksiz. Düz RAM testi 1usmus uygun bellek temizliği ile beraber. Yine RTP de uygun. Bu ikisi geçerse önce P95 Large, sonra VT3.

1usmus daha iyi yakalar voltaj ve Timing muhabbetini. Absolut daha çok IMC ve CPU gereksiz abanıyor. Dediklerimi uygulayın sırayla.

Hocam testlerin birinde hata olursa hangi voltajdan olduğunu nasıl anlayacağım? En güvenli yol olarak tek tek mi deneyeyim voltajları (oldukça uzun sürecektir ama bu en güvenli seçenek ise 1 hafta ayırabilirim)?

FCLK en son artık, 2000 kalacak o şimdilik. Senin verdiğin sıralama 3-2-1 şeklinde olacak. Ters yazmışsın. RTP ve TestMem5 1usmus uygun, Absolut yapmayın. Gereksiz. Düz RAM testi 1usmus uygun bellek temizliği ile beraber. Yine RTP de uygun. Bu ikisi geçerse önce P95 Large, sonra VT3.

1usmus daha iyi yakalar voltaj ve Timing muhabbetini. Absolut daha çok IMC ve CPU gereksiz abanıyor. Dediklerimi uygulayın sırayla.
Sıralamayı şöyle düzenliyorum:
1. RTP (3 Cycle kabaca 4 saat 10 dakika)
2. TM5 1usmus (En az 3 cycle kabaca 3 saat)
3. P95 Large (3 saat)
4. VT3 (2 saat)

Hocam testlerin birinde hata olursa hangi voltajdan olduğunu nasıl anlayacağım? En güvenli yol olarak tek tek mi deneyeyim voltajları (oldukça uzun sürecektir ama bu en güvenli seçenek ise 1 hafta ayırabilirim)?

Sıralamayı şöyle düzenliyorum:
1. RTP (3 Cycle kabaca 4 saat 10 dakika)
2. TM5 1usmus (En az 3 cycle kabaca 3 saat)
3. P95 Large (3 saat)
4. VT3 (2 saat)

Evet, doğru. 1usmus Cycle'ları kısadır, öyle olması daha iyi. Süreyi 150 dakika olarak ayarlaman kafi programdan.

RTP ve TestMem'de voltaj ve Timing kaynaklı hatalar ortaya çıkar. Ne kaynaklı olduğunu anlayamayız tam olarak ama şu anda üst limitten verdin zaten. 1.55 VDD, 1.45 VDDQ, 1.4 VDDIO, 1.25 VSOC. 1.1 VDDP A2-B2 Zen ilet, sonrasında hızlıca başla testlere. @MAH0A

Evet, doğru. 1usmus cycle'ları kısadır, öyle olması daha iyi. Süreyi 150 dakika olarak ayarlaman kafi programdan.

Rtp ve TestMem'de voltaj ve timing kaynaklı hatalar ortaya çıkar. Ne kaynaklı olduğunu anlayamayız tam olarak ama şu anda üst limitten verdin zaten. 1.55 vdd, 1.45 vddq, 1.4 vddıo, 1.25 VSOC. 1.1 vddp A2-B2 zen ilet, sonrasında hızlıca başla testlere. @MAH0A

Hocam 2 saat 45 dakikalık test başarılı. Timing işini burada noktalıyoruz. Sırada voltajlar var. Muhtemelen bugün uğraşmam voltajlarla ya da ufak bir başlangıç yaparım duruma göre. Şu an son durum fotoğraftaki gibi.

Bellekler 49.8 görmüş en yüksek.

Dosya Ekleri

• 4.webp
    4.webp
    37,8 KB · Görüntüleme: 58
Hocam 2 saat 45 dakikalık test başarılı. Timing işini burada noktalıyoruz. Sırada voltajlar var. Muhtemelen bugün uğraşmam voltajlarla ya da ufak bir başlangıç yaparım duruma göre. Şu an son durum fotoğraftaki gibi.

Bellekler 49.8 görmüş en yüksek.

Böyle bakacaksın en son:

1774788769539.webp

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.