G.Skill TZ5 Royal 2x16 SR Hynix A-die RAM için timing önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cozgen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 132
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    9800x3d

Eğer hata yoksa çok iyi, kullanılır. Sizin VDDIO sanırım 1.45 kaldı, Auto bıraktıysanız onu ama sorun değil. 6400'de gerekebiliyor. RAM Test başlatın. HWiNFO sensörden takipleyin. Memory Cleaner ile bellek temizliği yapmanız lazım.

@cozgen VDDIO Manuel 1.4 verebilirsin. 1.45 çok gerekli değil ama 6400 özelinde gerekebiliyor.

Öyle bir durumda VDDQ'yu da 1.45 yapmak lazım. Daha mantık dahilinde olur.

Tamamdır hocam testleri yaptıktan sonra bilgi veririm size, elinize sağlık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence şu an için 5-10 dakika bakın. Çok erken hata alırsın 6400 1:1 özelinde eğer ki stabil değilse. En azından fikir versin.

Tamamdır o zaman açayım bir 10 dakika. Arka plandaki her şeyi kapatalım mı Windows'ta olağan mı kalsın?

geçersek pboyu nasıl yapacağız?

PBO çipe göre çok değişiyor, ben All Core taraftarıyım. Per Core uğraştığına çok değmiyor. Per Core'da da yine farklı mantıklar var. Core harmonizasyon denen bir muhabbet var mesela, en iyi çekirdekte diğer yedisini eşliyorsun. Sonrasında toplu halde eksi artırıyorsun, ta ki stabilite eşiğine kadar. Benim çok sevdiğim bir yöntem değil, çok faydasını göremedim. All Core -25 genelde tatlı nokta oluyor, bakmak lazım.

Tamamdır o zaman açayım bir 10 dakika. Arka plandaki her şeyi kapatalım mı Windows'ta olağan mı kalsın?

HWiNFO harici her şeyi kapat, bellek temizliği sonrası anlattığım gibi gerçekleştirin. En azından 10 dakika hata yoksa umut var demektir. Direkt mavi ekran da yiyebilirsin, 6400 sağı solu belli olmaz. Gear kapalı zaten.

Per core uğraşacak mecal yok hocam, zaten all -20 25 atar geçeriz dediğiniz gibi.

9. dk'da patladı hocam. Siyah ekran geldi, restart attı. RAM sıcaklıkları 64, işlemci IOD 58'di.

Per core uğraşacak mecal yok hocam, zaten all -20 25 atar geçeriz dediğiniz gibi.

9. dk'da patladı hocam. Siyah ekran geldi, restart attı. RAM sıcaklıkları 64, işlemci IOD 58'di.

9 dakikada patladıysa iyi, stabil edilir. Senin RAM biraz fazla sıcak, tRCD ya da tRFC 400 kaynaklı patladı bence. RAM RGB kapatman lazım OpenRGB'den ya da aktif soğutma uygulayacaksın. @cozgen 6400 hiç açamasa 1 dakika dahi geçemezsin, tecrübeyle sabit. RTP affetmez normal koşullarda.

@cozgen Winring sürümünü indir. Defender'dan yazılıma izin ver, yoksa siliyor ya da düzgün çalışmıyor. Yönetici açtıktan sonra RAM RGB'leri kapatıp profili kaydet. Start at Login diyeceksin sonrasında kayıtlı profil için. @Grey ayarları iletir, Defender'dan eğer izin verdiyse o kısmı da iletsin. Ben Defender'i sildim, lanet olsun bu yazılıma.

432 ile tekrardan bak. @cozgen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…