Boot ederse A2-B2 iletin. SMEE, TS'me Memory Encryption ayarları. FACEIT işi olmaması lazım normalde, problem çıkartırsa Auto çekin onları geri.

Buyurun hocam.

12311.webp

Son düzenleyen: Moderatör:

Eğer hata yoksa çok iyi, kullanılır. Sizin VDDIO sanırım 1.45 kaldı, Auto bıraktıysanız onu ama sorun değil. 6400'de gerekebiliyor. RAM Test başlatın. HWiNFO sensörden takipleyin. Memory Cleaner ile bellek temizliği yapmanız lazım.

@cozgen VDDIO Manuel 1.4 verebilirsin. 1.45 çok gerekli değil ama 6400 özelinde gerekebiliyor.

Öyle bir durumda VDDQ'yu da 1.45 yapmak lazım. Daha mantık dahilinde olur.

Eğer hata yoksa çok iyi, kullanılır. Sizin VDDIO sanırım 1.45 kaldı, Auto bıraktıysanız onu ama sorun değil. 6400'de gerekebiliyor. RAM Test başlatın. HWiNFO sensörden takipleyin. Memory Cleaner ile bellek temizliği yapmanız lazım.

@cozgen VDDIO Manuel 1.4 verebilirsin. 1.45 çok gerekli değil ama 6400 özelinde gerekebiliyor.

Öyle bir durumda VDDQ'yu da 1.45 yapmak lazım. Daha mantık dahilinde olur.
Tamamdır hocam testleri yaptıktan sonra bilgi veririm size, elinize sağlık.

geçersek pboyu nasıl yapacağız?

PBO çipe göre çok değişiyor, ben All Core taraftarıyım. Per Core uğraştığına çok değmiyor. Per Core'da da yine farklı mantıklar var. Core harmonizasyon denen bir muhabbet var mesela, en iyi çekirdekte diğer yedisini eşliyorsun. Sonrasında toplu halde eksi artırıyorsun, ta ki stabilite eşiğine kadar. Benim çok sevdiğim bir yöntem değil, çok faydasını göremedim. All Core -25 genelde tatlı nokta oluyor, bakmak lazım.

Tamamdır o zaman açayım bir 10 dakika. Arka plandaki her şeyi kapatalım mı Windows'ta olağan mı kalsın?

HWiNFO harici her şeyi kapat, bellek temizliği sonrası anlattığım gibi gerçekleştirin. En azından 10 dakika hata yoksa umut var demektir. Direkt mavi ekran da yiyebilirsin, 6400 sağı solu belli olmaz. Gear kapalı zaten.

PBO çipe göre çok değişiyor, ben All Core taraftarıyım. Per Core uğraştığına çok değmiyor. Per Core'da da yine farklı mantıklar var. Core harmonizasyon denen bir muhabbet var mesela, en iyi çekirdekte diğer yedisini eşliyorsun. Sonrasında toplu halde eksi artırıyorsun, ta ki stabilite eşiğine kadar. Benim çok sevdiğim bir yöntem değil, çok faydasını göremedim. All Core -25 genelde tatlı nokta oluyor, bakmak lazım.

HWiNFO harici her şeyi kapat, bellek temizliği sonrası anlattığım gibi gerçekleştirin. En azından 10 dakika hata yoksa umut var demektir. Direkt mavi ekran da yiyebilirsin, 6400 sağı solu belli olmaz. Gear kapalı zaten.
Per core uğraşacak mecal yok hocam, zaten all -20 25 atar geçeriz dediğiniz gibi.

9. dk'da patladı hocam. Siyah ekran geldi, restart attı. RAM sıcaklıkları 64, işlemci IOD 58'di.

Per core uğraşacak mecal yok hocam, zaten all -20 25 atar geçeriz dediğiniz gibi.

9. dk'da patladı hocam. Siyah ekran geldi, restart attı. RAM sıcaklıkları 64, işlemci IOD 58'di.

9 dakikada patladıysa iyi, stabil edilir. Senin RAM biraz fazla sıcak, tRCD ya da tRFC 400 kaynaklı patladı bence. RAM RGB kapatman lazım OpenRGB'den ya da aktif soğutma uygulayacaksın. @cozgen 6400 hiç açamasa 1 dakika dahi geçemezsin, tecrübeyle sabit. RTP affetmez normal koşullarda.

@cozgen Winring sürümünü indir. Defender'dan yazılıma izin ver, yoksa siliyor ya da düzgün çalışmıyor. Yönetici açtıktan sonra RAM RGB'leri kapatıp profili kaydet. Start at Login diyeceksin sonrasında kayıtlı profil için. @Grey ayarları iletir, Defender'dan eğer izin verdiyse o kısmı da iletsin. Ben Defender'i sildim, lanet olsun bu yazılıma.

1779920835084.webp

432 ile tekrardan bak. @cozgen