G.Skill TZ5 Royal 2x16 SR Hynix A-die RAM için timing önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cozgen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 132
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    9800x3d
Aktif soğutma nasıl uygulayabiliriz ki hocam? Apex olsa direkt kendinden geliyor da bizde yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
aktif soğutma nasıl uygulayabilirizki hocam. apex olsa direkt kendinden geliyorda bizde yok

Şu an için 432 ile deneyin, 10-15 dakika patlamazsa yarın uzun teste alırsın. RAM RGB kapatın en azından OpenRGB ile, PawnIO sürümü en son problemliydi. Belki düzelmiştir, PawnIO'yu Defender silmiyor. Zaten ZenTimings de PawnIO istiyor şu anda. Defender'in işi Winring ile, onu Blacklist aldı.

Aktif soğutma nasıl uygulayabiliriz ki hocam? Apex olsa direkt kendinden geliyor da bizde yok.

Hava akış yönü, ok yönünde olmalıdır. Ters bıçak fan kullanmayınız. Modüllere ne kadar yakın ve CFM değeri yüksek fan kullanırsanız, alacağınız verim o ölçütte artacaktır.

Aparat:

Jonsbo RAM soğutucusu:

Tamamdır hocam, gerisini yarın deneyeceğim, erken kalkacağım.

Görsellik ön planda kasada, o yüzden Jonsbo'yu beğendim. Sadece bulabilir miyiz TR'de? Sadece Jumbum'da görünüyor, o da 7 Temmuz teslim.

Tamamdır hocam, gerisini yarın deneyeceğim, erken kalkacağım.

Görsellik ön planda kasada, o yüzden Jonsbo'yu beğendim. Sadece bulabilir miyiz TR'de? Sadece Jumbum'da görünüyor, o da 7 Temmuz teslim.

@elninolaz Temu'dan almıştı, artık çok mümkün değil. Jumbum hariç bir yerde rastlayamadım. Kendin aparat alıp bu tarzda yapman lazım ya da attığım örneklerdeki gibi olacak. tRFC 125 ns yüzünden 10. dakika patladı zaten. 60-65 derecede açılamaz. 432 bırakın, ciddi kaybın olmaz. İşlemci X3D zaten. RAM RGB yine de kapatmanı tavsiye ederim, en az 5 derece ekliyor.

Maşallah. Tam da istediğim yerler.

Tamamdır.

Bana da bu tarz bir şey lazım. Kasadaki görselliği hiç bozmaz. Lian Li ekosistem bulunuyor, Astral GPU falan koydum.

432 ile denedim, OpenRGB ile RAM'lerin RGB'sini kapadım, hata verdi. Isı değerlerini ve hata SS'ini bıraktım ekte.

Nasıl yapalım hocam, özelden mesaj atamıyorum sizlere. @Ayhan Dönmez

@X99 yardımcı olma şansınız var mıdır hocam, müsaitseniz

Dosya Ekleri

• cpu.webp
    40,8 KB · Görüntüleme: 31
  • ramm.webp
    35,7 KB · Görüntüleme: 30
  • ramms.webp
    124,3 KB · Görüntüleme: 23

Çok müsait olamıyorum, diğer arkadaşlar da yardımcı olamıyor muhtemelen. @Hakanyldrm görüş bildirebilir.

@cozgen Sizdeki sıkıntı IOD ya da DRAM timing, sıcaklık kaynaklı olabilir. Hata tespiti bu koşullarda aktif soğutma olmadan zor. Tek tek denenmesi lazım.

6400 1:1 Gear kapalı stabil etmek çok kolay olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…