MasterKing25

Yetkin
Yer
Erzurum
Merhaba,

Galax RTX 4070 Ti Super EX Gamer v2 ekran kartına sahibim ve MSI Afterburner üzerinden overclock denedim. Speedway stress testi yaptım ve bir problem olmadı üstüne Furmark'ta da 15 dakika test ettim yine problem olmadı fakat OCCT 3D Adaptive testinde bazı hata mesajları aldım GPU üzerinden. Şimdi sorum şu OCCT testinde hata mesajlarını almam fakat Furmark ve 3DMark'ta sorun çıkmaması yaptığım overclock'un stabil olduğunu veya olmadığını gösterir mi?

3D Mark Speedway stress testini buradan görebilirsiniz. Ek olarak +280 MHz Core Clock +1800 Memory Clock şeklinde ayarladım tüm bu işlemler yapılırken onuda belirteyim.

Her stres testi aynı düzeyde veya aynı yere eşit yük yapmaz. Cyberpunk oynarsın RT çekirdeklerine yüklenir. Başka bir oyun oynarsın tensor çekirdeklerine yüklenir. The Last of Us Part 1 oynarsın belleklere yüklenir. Black myth Wukong oynarsın Unreal Engine 5 oyun motoru başka kısma yüklenir. Her oyun her test aynı şekilde olmaz. İsterse 10 tane uygulamada test et 1 tanesinde sorun çıkartıyorsa stabil değildir.

Mesela Unity, Cryengine, rage vb oyun motoruna sahip oyunlarda sorun olmaz, Unreal Engine 5 oyun motoruna sahip oyunlarda sorun olur. Doğal olarak Unreal Engine 5 kullanan oyunlarda sorun yaşarsın.

Her stres testi aynı düzeyde veya aynı yere eşit yük yapmaz. Cyberpunk oynarsın RT çekirdeklerine yüklenir. Başka bir oyun oynarsın tensor çekirdeklerine yüklenir. The Last of Us Part 1 oynarsın belleklere yüklenir. Black myth Wukong oynarsın Unreal Engine 5 oyun motoru başka kısma yüklenir. Her oyun her test aynı şekilde olmaz. İsterse 10 tane uygulamada test et 1 tanesinde sorun çıkartıyorsa stabil değildir.

Mesela Unity, Cryengine, rage vb oyun motoruna sahip oyunlarda sorun olmaz, Unreal Engine 5 oyun motoruna sahip oyunlarda sorun olur. Doğal olarak Unreal Engine 5 kullanan oyunlarda sorun yaşarsın.
Peki tam olarak stabil olup, olmadığını nasıl anlayacağım? RDR2 ve Witcher 3'te de problem yaşamıyorum ve Witcher 3'te full RT ile oynuyorum RDR2'de DLSS kullanıyorum tüm ayarlar 4K Ultra da MSAA hariç yine problem olmuyor yani tam olarak stabil olup, olmadığını anlamanın yolu sanırsam zaman içinde test edip sorun olup, olmadığını görmek değil mi?

Peki tam olarak stabil olup, olmadığını nasıl anlayacağım? RDR2 ve Witcher 3'te de problem yaşamıyorum ve Witcher 3'te Full RT ile oynuyorum RDR2'de DLSS kullanıyorum tüm ayarlar 4K Ultra da MSAA hariç yine problem olmuyor yani tam olarak stabil olup, olmadığını anlamanın yolu sanırsam zaman içinde test edip sorun olup, olmadığını görmek değil mi?

Aynen öyle. %100 stabil olup olmadığını anlamak için birden fazla uygulama ve oyunda test etmek lazım. Özellikle Unreal Engine 5 kullanan oyunlarda daha fazla sorun oluyor. Bu yüzden bence Black myth Wukong gibi oyunlarda mutlaka denemek lazım. Eğer yeteri kadar uygulama ve oyunlarda test etmezsen zaten başka bir oyunda sorun çıkartır. Bu sefer de sürücü, windows, ram vb kısımlarda sorun olduğunu sanarsın. RDR2 ve witcher 3 oldukça eski oyunlar. Yeni nesil oyunlarda da denesen daha iyi olur.

Belleklerin stabil olup olmadığını Vulkan memtest ile öğrenebilirsin, çekirdek frekansını da Frostbite motoru kullanan bir oyunda anlayabilirsin en hızlı şekilde.

Belleklerin stabil olup olmadığını Vulkan memtest ile öğrenebilirsin, çekirdek frekansını da Frostbite motoru kullanan bir oyunda anlayabilirsin en hızlı şekilde.
Vulkan Memtest ile test ettim bir sorun çıkmadı. Şuanda frostbite motoruna sahip bir oyun yok elimde ama yaz indirimlerinde Battlefield 1-5 vs. alacağım o zaman bakarım onada şuanlık dediğim gibi yaptığım testlerde sadece OCCT'de problem oluyor oyunlarda veya diğer uygulamalarda problem olmadı:
hata yok mesajı.webp