Khonnsou

Uzman
Xbox Series s/x gamepad oyun oynarken aniden çalışmamaya başlıyor. Işığı yanmaya devam ediyor yani Bluetooth kopmuyor sadece oyunda kullanamıyorum. Alt Tab yapınca veya Windows tuşuna bastığım zaman düzeliyor, hatta başlat menüsünde bile gezebiliyor ve programları açabiliyorum (belki de problem budur, bilemiyorum.) Ve bunun için zaman geçmesine gerek yok, yani aslında kopuyor ama geri geliyor gibi bir durum yok. Gamepadi güncelledim sıkıntı hala devam ediyor. Kendi kendime acaba Steam oyunlarında mı oluyor diye düşündüm, sonra gidip non-Steam oyunlar denedim, (Diablo ımmortal gibi) ama onda da bu problem seyretti.

Bluetooth adaptörüm yeni, ve son teknoloji diyebilirim. TP-Link Archer TXE75E kullanıyorum, 3 bant ve Bluetooth 5.2 destekli. Bluetooth kulaklık kullandığımda Gamepad'de bu problemi yaşarken kulaklıkta herhangi bir sinyal veya bağlantı problemi de yaşamıyorum ayrıca. Dolayısı ile bu da bana "acaba arkaplandaki bir uygulama mı bu problemi oluşturuyor?" sorusunu sormama neden oldu. Ancak net bir tanılama yapamadım. Gamepadi arkadaşımda test ettiğimde ise bir problem olmadı, ancak bu problem zaten ara ara ve belirsiz periyotlarda oluyor. Yani onda denk gelmemiş olma ihtimali de son derece yüksek. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de Xbox 9. Nesil gamepad kullanıyorum ama böyle bir sorunla karşılaşmadım. Yine de sorunu anlamak adına birtakım önerilerde bulunmak istedim:
  1. Öncelikle sorunun bluetooth bağlantısında veya bluetooth adaptöründe olup olmadığını anlamak için bir süre gamepad'i kablolu kullan ve gözlemle.
  2. Kablolu kullandığında aynı sorunla karşılaşıyorsan muhtemelen gamepad bozuk olabilir.
  3. Kablolu kullandığında aynı sorunla karşılaşmıyorsan ya bluetooth adaptöründe sorun olabilir ya da gamepad'indeki bluetooth'ta sorun olabilir. Sen adaptörde sorun olmadığını kulaklık deneyimine dayanarak düşünüyorsun ama belli olmaz. Ayrıca yine düşündüğün gibi kimi arka plan uygulamaları da etkiliyor olabilir. O yüzden bu senaryo için şu alt önerileri düşünüyorum:
  • Bluetooth adaptörüne baktığımda bu adaptör PCI Express slotuna takılan hem Wi-Fi hem de bluetooth adaptörü olduğunu görüyorum. Adaptörün Wi-Fi özelliğini geçici olarak kapatabiliyorsan kapatıp, bluetooth bağlantısıyla gamepad'i bağlayıp yeniden gözlem yap.
  • Adaptörün aynı anda birden fazla cihazı bluetooth ile bağlamayı destekliyorsa ve sen de gamepad ile başka cihazları aynı anda bağlıyorsan, bu kez yalnızca gamepad'i bağla ve başka bir cihaz bağlı olmadan test et.
  • Bu ikisi de sorununu çözmüyorsa arka plan uygulamalarını kapat. Hatta gerekirse bilgisayarı güvenli modda başlat ve o şekilde test et.

Ben de Xbox 9. Nesil gamepad kullanıyorum ama böyle bir sorunla karşılaşmadım. Yine de sorunu anlamak adına birtakım önerilerde bulunmak istedim:
  1. Öncelikle sorunun bluetooth bağlantısında veya bluetooth adaptöründe olup olmadığını anlamak için bir süre gamepad'i kablolu kullan ve gözlemle.
  2. Kablolu kullandığında aynı sorunla karşılaşıyorsan muhtemelen gamepad bozuk olabilir.
  3. Kablolu kullandığında aynı sorunla karşılaşmıyorsan ya bluetooth adaptöründe sorun olabilir ya da gamepad'indeki bluetooth'ta sorun olabilir. Sen adaptörde sorun olmadığını kulaklık deneyimine dayanarak düşünüyorsun ama belli olmaz. Ayrıca yine düşündüğün gibi kimi arka plan uygulamaları da etkiliyor olabilir. O yüzden bu senaryo için şu alt önerileri düşünüyorum:
  • Bluetooth adaptörüne baktığımda bu adaptör PCI Express slotuna takılan hem Wi-Fi hem de bluetooth adaptörü olduğunu görüyorum. Adaptörün Wi-Fi özelliğini geçici olarak kapatabiliyorsan kapatıp, bluetooth bağlantısıyla gamepad'i bağlayıp yeniden gözlem yap.
  • Adaptörün aynı anda birden fazla cihazı bluetooth ile bağlamayı destekliyorsa ve sen de gamepad ile başka cihazları aynı anda bağlıyorsan, bu kez yalnızca gamepad'i bağla ve başka bir cihaz bağlı olmadan test et.
  • Bu ikisi de sorununu çözmüyorsa arka plan uygulamalarını kapat. Hatta gerekirse bilgisayarı güvenli modda başlat ve o şekilde test et.

Yani umarım adaptörümde bir problem yoktur çünkü Amazon Germany'den aldım, bi sıkıntı olursa geri göndericeksin de gelicek de falan çok uzun iş var meşakkatli gibi geliyor bana. Gamepadi kablolu kullandığım zaman sorun yoktu diye hatırlıyorum tekrar deneyeceğim. Güvenli mod olayını da deneyeceğim, aklımda vardı zaten. Tanılama önerilerin için teşekkür ederim deneyeceğim.

Dipnot: Bence o kadar da kilolu değilsin ya @Şişman Adam :D

Yani umarım adaptörümde bir problem yoktur çünkü Amazon Germany'den aldım, bi sıkıntı olursa geri göndericeksin de gelicek de falan çok uzun iş var meşakkatli gibi geliyor bana. Gamepadi kablolu kullandığım zaman sorun yoktu diye hatırlıyorum tekrar deneyeceğim. Güvenli mod olayını da deneyeceğim, aklımda vardı zaten. Tanılama önerilerin için teşekkür ederim deneyeceğim.

Umarım gamepad'de değil de adaptörde problem vardır. Gamepad daha pahalı bir ürün ne de olsa. :) Benim gönlümde bu ihtimal yatıyor, bunu da dene mutlaka:
Adaptörün aynı anda birden fazla cihazı bluetooth ile bağlamayı destekliyorsa ve sen de gamepad ile başka cihazları aynı anda bağlıyorsan, bu kez yalnızca gamepad'i bağla ve başka bir cihaz bağlı olmadan test et.

Şişman değilim, kemiklerim iri. ;)