Yer
ALANYA
Arkadaşlar, son iki haftadır her gece aşırı susayarak uyanıyorum. Hani öyle hafif bir susuzluk değil, bildiğiniz boğazım kupkuru oluyor, kalkıp su içmeden tekrar uyuyamıyorum. İşin tuhafı, uyanınca bir bardakla da yetinemiyorum. Her gece en az 5-6 büyük bardak su içiyorum. Yine de tam olarak susuzluğum geçmiyor gibi hissediyorum. Bu durum beni biraz tedirgin etmeye başladı, çünkü normalde böyle bir şey yaşamazdım.

İnternetten biraz araştırdım bazı yazılarda bunun diyabet gibi rahatsızlıklarla ilgili olabileceğini okudum. Açıkçası yaşım genç olduğu için çok ihtimal vermiyorum ama bu işlerin şakası olmaz. Zaten doktora gitmeyi planlıyorum.

Burada bu konuyu açmamın nedeni, benimle benzer bir durum yaşayan var mı diye merak etmem. Belki siz de böyle bir şey yaşadınız, doktora gittiniz ya da farklı bir çözüm yolu buldunuz. Sizin tecrübeleriniz benim için önemli, çünkü hem biraz rahatlamak istiyorum hem de bu durumu daha iyi anlayabilmek adına fikirlerinize ihtiyacım var.

Hocam bu beslenme ile alakalı. Gün içinde fazla karbonhidrat ve sodyum tüketiyorsan gece bu şekilde uyanman normal. Gece susuz uyanıp su içmenin verdiği zevki hiçbir şey vermiyor bu arada. :D

Merhaba, her sabah boğazım kuru uyanırım ve uyku kalitem çok kötüdür. Bir çok KBB doktoruna gittim ve hepsi burunumda kemik eğriliği olduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söylüyor. Yaşınız kaç bilmiyorum ama kemik eğriliği veya burun eti sizde olabilir. Buradaki arkadaşların veya internetin sizin rahatsızlığına deva olacağını sanmıyorum. Benim gibi KBB doktoruna randevu alıp muayene olmanız çok daha iyi olacaktır.

İnternetten biraz araştırdım bazı yazılarda bunun diyabet gibi rahatsızlıklarla ilgili olabileceğini okudum. Açıkçası yaşım genç olduğu için çok ihtimal vermiyorum ama bu işlerin şakası olmaz. Zaten doktora gitmeyi planlıyorum.
2.5 yaşında Tip1 diyabet hastası oldum. Yaşınız genç veya yaşlı veya orta halliye bakmıyor bilin istedim 🤗 İhtimale de bakmaz yani diyabet olayı her an, her yaşta çıkabilir.

HbA1c başta olmak üzere (Diyabet) ile alakalı bir testtir diğer vitamin vs testlerinizi de yaptırın. Özellikle doktora söyleyin HbA1c testini ve durumunuzu.

Bence şeker hastalığı olabilir çünkü benzer belirtiler bende de oluyordu babamda şeker hastası babamda da oluyor. Doktora gidin derim.