Avast kullanacağınıza Microsoft Defender kullanın.

Avast, Kaspersky ile kafa kafaya giden bir antivirüs. Hatta bu yıl geçmiş bile.

1734609874660.webp

O kadar da değil. Ama kabul ediyorum kaspersky mı avast mı deseler ben o arayüz için kaspersky indiririm.
Herhangi bir antivirus tier list'ine bakarsan Microsoft Defender'ın Avast'tan kaç kat daha başarılı olduğunu görebilirsin. Avast hep en alt katmanlarda. Ayrıca penetrasyon testlerinde Avast'ın daha kolay bir şekilde bypass edilebildiğini çok gördüm.

@Helox Beğenmedim atmak yerine araştırabilirsin dostum.

Herhangi bir antivirus tier list'ine bakarsan Microsoft Defender'ın Avast'tan kaç kat daha başarılı olduğunu görebilirsin. Avast hep en alt katmanlarda. Ayrıca penetrasyon testlerinde Avast'ın daha kolay bir şekilde bypass edilebildiğini çok gördüm.

@Helox beğenmedim atmak yerine araştırabilirsin dostum.

Yazdığım yazıyı oku.

@Helox Beğenmedim atmak yerine araştırabilirsin dostum.
O listelerde Avast, çok da yerleri öpmüyor gibi. Ama kimse de önermiyor nedense; özellikle şu veri satma olayından sonra.

Attığın incelemede antivirüsler sadece 471 dosya ile test edilmiş, her gün bundan kaç kat daha fazla yeni virüs ortaya çıkıyor. Bu sayı kapsamlı bir sonuca varmak için yeterli değil. Yine attığın sitedeki Avast'ın detaylı raporunu incelersen wrongly blocked skorunun da yüksek olduğunu görebilirsin. Ayrıca Avast geçmişi iyi olan bir şirket de değil, daha önce kullanıcılarının tarama geçmişini üçüncü taraflara sattıkları için yargılanmış ve para cezası almışlardı.

O listelerde Avast, çok da yerleri öpmüyor gibi. Ama kimse de önermiyor nedense; özellikle şu veri satma olayından sonra.

İnsanların ağzına yapıştı veri satma olayı. Şu anda Avast'ın sahibi Norton. O yüzden artık gayet iyi bir antivirüs. Hatta Avast ve AVG aynı altyapıyı kullanıyor. İkisi de Norton'un.

Attığın incelemede antivirüsler sadece 471 dosya ile test edilmiş, her gün bundan kaç kat daha fazla yeni virüs ortaya çıkıyor. Yine attığın sitedeki Avast'ın detaylı raporunu incelersen wrongly blocked skorunun da yüksek olduğunu görebilirsin. Ayrıca Avast geçmişi iyi olan bir şirket de değil, daha önce kullanıcılarının tarama geçmişini üçüncü taraflara sattıkları için yargılanmış ve para cezası almışlardı.

Daha Avast'ın, Norton altına girdiğini bile bilmiyorsun dostum. O veri satma olayları eskide kaldı. Adamlar yüz binlerce dosya ile test edecek değil ya?

İnsanların ağzına yapıştı veri satma olayı. Şu anda Avast'ın sahibi Norton. O yüzden artık gayet iyi bir antivirüs. Hatta Avast ve AVG aynı altyapıyı kullanıyor. İkisi de Norton'un.
AVG ve Avast olayı çok komik bence. Tamamen aynılar ama 2 farklı uygulama gibi satıyorlar. :D

Daha Avast'ın, Norton altına girdiğini bile bilmiyorsun dostum. O veri satma olayları eskide kaldı.
Şu anda Norton'un çatı şirketi Gen Digital'e ait olduğunu biliyorum dostum, bu geçmişini değiştirmiyor ama. Ayrıca antivirüs karşılaştırması yapıyorsak sadece tespit değil, sistemi ne kadar yorduğu da önemli. Avast sistemi diğer antivirüslerden çok daha fazla yoruyor.

Son düzenleme: