SHERLOCKED
Başarılı
Hangi incelemeye bakmamı istersiniz? İncelemeler kesin kaynak değildir. Kendini kanıtlamış markalar varken almak için sebep yok.
Hangi incelemeye bakmamı istersiniz? İncelemeler kesin kaynak değildir. Kendini kanıtlamış markalar varken almak için sebep yok.
Diğer opsiyon Prime B850M-K olabilir.
Chipset soğutması benim elindeki B650M-R kadar kötü olmaması benim için yeterli ilettiğiniz görselde sıcaklık değeri var mı göremedim de.
@348375 buna ne dersin, X870e Aorus #xtreme X3D AI top:
Eki Görüntüle 229222
AM5'te hiçbir kart tak çalıştır 8000 1:2 veremez. Imc, RAM ıc ve anakart üçlemesi gerekir. Üçü de %100 sağlarsa ancak açarsın. Cu-DIMM desteği zaten yok. Onun haricinde tek Ccd'deki amaç 6600 1:1, 2 Ccd'deki amaç 8000-8400 olmalı. 8000 açmak her zaman iyi değil, açsan bile tak çalıştır stabil kalamaz. YouTube videolarına çok itibar etmeyin.
@348375 Force alıp geçmen gerekli. Diğer opsiyon Prime B850M-K olabilir ama öncelik Force'ta. MSI alacaksan MPG altı önermem, çok seçenek yok. B850 Gaming Plus kullanıp memnun kalanlar var. MSI çöpte görsem almam, BIOS olarak çok geride diğer firmalara göre. Ekip BIOS yazamıyor daha. Yazılımsal problemler var, donanım olarak kartlar iyi. AM5'te beceriksiz 2 firma, 1 ASRock, 2 MSI şu anda. Uzak durun tepe model almayacaksan.
9700X-9800X3D için:
Eki Görüntüle 229221
2 ccd 9950X3D:
Eki Görüntüle 229224
Amacınız bu olacak, aktif soğutma:
Eki Görüntüle 229223
@348375 buna ne dersin, X870e Aorus #xtreme X3D AI top:
Eki Görüntüle 229222
Konular karışmış 9800 kullanmayacağım 7800X3D kullanacağım stok halinde mi kullanmalıyım onun içinde ayar gerekli mi sanırım bahsettiğiniz AGESA vs bununla alaklaı?
Stokta kullansan da olur, BIOS Update sonrası Bank Refresh Mode diye BIOS'ta aratıp bu ayarı Normal ayarlarsan düz EXPO Boot eder. Aksi takdirde direkt olarak EXPO açarsan Hynix haricindekilerde Boot sorunu var şu anda. Şans o kısım. Bir de 1.4V 6000 CL36-36-36 ayarlarsın, B-die verebilir bu değeri. Clear CMOS işlemini öğren bunlardan önce. BIOS pili ile uğraşma, Clear_CMOS pinleri arasına 15 saniye yıldız dokunacaksın. Tercihen Power Switch 0 konuma al ya da fişten çek. Sorun olmaz. Boot etmezse yöntem bu. BIOS pilinin yakınlarında bu pin, altında yazıyor.
7800X3D'de ek ayarlar var, iGPU kapatılacak, Nitro modu vesaire açılacak. Konu açarsan @TechMad yardımcı olur ayarlar hakkında.
Global olarak yeni BIOS'ların sorunu şu anda AM5'te. Herhangi bir kartta bu sorun var yani. BIOS güncelleyip dediğim gibi yaparsan sorun olmaz. Manuel ayarlayın, konu açıp etiketlersin arkadaşları.
Ben henüz 7800X3D geçmedim de 7500F OC yapılabilir mi? Phantom spirit kullanıyorum soğutma kısmında.
@Ayhan Dönmez bu arada fiyat konusunda ikilemde kaldım belirtmiştim sanırım fiyatı hakkında bir yorumun var mı 1.5k daha uyguna eagle modeli alınabiliyor bu sebeple merak ettim.
Alınmaz. Force alıp geç, çok düşünme. Alınır diyenler ya kendi üstünde denemedi ya da platformdan bihaberler. İşlemci değişmene gerek yok, 6000 CL36-36-36 ayarlayıp kullan bu kartta. Hynix RAM olsaydı hiçbir şey değişmene gerek yoktu. Sendeki sıkıntı 7500F değil, direkt olarak Samsung b-die dr olması.
Aynı fiyatta böyle bir kart varken neden eagle alasın? Amca'dan sonra satışlar patladı yoksa 6500-7.000 TL bandına bulunuyordu çok rahat Force.
B650 eagle vesaire eskiden önerilme sebebi hem üretimi durmamıştı hem de fiyat avantajı vardı B850'lere göre. Şimdi birçok B650 neredeyse B850 fiyatında, hatta ondan pahalı. Alınmama sebebi bu. Prom21 kullansalar da alınmaz yine de. Fiyat avantajı kalmadı. Güncel kartlardan devam etmekte fayda var bundan sonrasında.