@Ayhan Dönmez
Hocam bende B850 taraftarıyım sadece bütçe ne kadar uyguna gelirse o kadar iyi diye düşündüğümden ama arada bayağı fark var dediğinize göre yeşil forumda dediklerine göre tek fark 5.0 yonga seti önemsiz olduğunu söylediler ATX yönüyle eagle önerdiler ondan sormuştum.

Amazon vade farksız 6 taksit yapıyor, diye biliyorum. B650 Eagle ben almazdım. B850M-K alıp geç o halde. Eskiden bu bütçelerde Gaming X AX V2 önerilirdi, şimdi o da tuzlu. Haddinden fazla pahalandı, üretimlerdi durdu vesaire. Alınmama sebepleri bu. Bir de güncel kalmanda fayda var bu platformda. Tek fark PCIe 5.0 değil, yazılım ve BIOS kanadını düşünmüyor onlar.

ATX olmasının yine hiçbir avantajı yok. Onu da belirteyim.

1 DPC önceliği var bu sokette, AMD tırt IMC koyuyor. Yeşil forumdakiler bunları bilmez. B850, 1 DPC ve Hynix alıp arkana yaslanacaksın bu sokette. Yoksa yarın bir gün ''Oyunlarda bu sorun var, mavi ekran yiyorum.'' şeklinde konular açabilirsin.

Son düzenleme:
Amazon vade farksız 6 taksit yapıyor, diye biliyorum. B650 eagle ben almazdım. B850M-K alıp geç o halde. Eskiden bu bütçelerde gaming av X2 önerilirdi, şimdi o da tuzlu. Haddinden fazla pahalandı, üretimlerdi durdu vesaire. Alınmama sebepleri bu. Bir de güncel kalmanda fayda var bu platformda. Tek fark PCI-e 5.0 değil, yazılım ve BIOS kanadını düşünmüyor onlar.

ATX olmasının yine hiçbir avantajı yok. Onu da belirteyim.

B850M -k soğutma açısından yakın mı 850M Force modeline 1DPC dediğiniz var mı ASUS B850M k modelinde doğru diyorsunuz istemem öyle bir durum olmasını B850M k yakın bir ürünse (OC dışında) onu alayım ben stok oyun odaklı takılıyorum.

B850M -k soğutma açısından yakın mı 850M Force modeline 1DPC dediğiniz var mı ASUS B850M k modelinde doğru diyorsunuz istemem öyle bir durum olmasını B850M k yakın bir ürünse (OC dışında) onu alayım ben stok oyun odaklı takılıyorum.

B850M-K ona yakın, sorun olmaz. BIOS güncelledikten sonra Refresh Mode ayarını Normal yapıp öyle EXPO aç, iGPU kapat ve Nitro ayarları gir. Konu aç, arkadaşlar ayarlatsın. Düz EXPO açarsan mort olabilir. AMD geri adım atmadı henüz. B-die sıkıntı yaşar yeni AGESA'da.

B850M-K ona yakın, sorun olmaz. BIOS güncelledikten sonra Refresh mode ayarını normal yapıp öyle EXPO aç, iGPU kapat ve Nitro ayarları gir. Konu aç, arkadaşlar ayarlatsın. Düz EXPO açarsan mort olabilir. AMD geri adım atmadı henüz. B-die sıkıntı yaşar yeni AGESA'da.

Bahsettiğim chipset ısınması tekrar yaşanır mı biliyorum önemsiz ama yine de olmasını pek istemiyorum.

Screenshot_20260224-102118.webp

Bu değerler doğru mu şu an güncel fiyatlaeı şöyle.

B850M Force - 8500TL.
B850M-K - 6500TL.
Eagle ATX - 7300TL.

Bahsettiğim chipset ısınması tekrar yaşanır mı biliyorum önemsiz ama yine de olmasını pek istemiyorum.

Eki Görüntüle 229239

Bu değerler doğru mu şu an güncel fiyatlaeı şöyle.

B850M Force - 8500TL.
B850M-K - 6500TL.
Eagle ATX - 7300TL.

7800X3D için bu şekilde olmaz.

Kasa hava akışı iyi değilse her türlü VRM 55-60 görür zaten, onda sorun yok. Çipset de yine ilişkili.

İlettiğim görseldeki gibi bir ısınma durumu olmaz değil mi sınırda tekler vs yazıyor da stok haliyle kullanılabilir mi? bahsettiğiniz minik ayarlar dışında bir şeye gerek yok sannırım.

@Ayhan Dönmez mosfet, ısınma şikayetleri var mış vazgeçtim B850M Force ile devam edeceğim.

aslında bütçe sıkıştığı için bu kadar uzadı konu kararsız kaldım biraz ondan kaynaklı.

Son düzenleme: