Zaten 1080p deyim ileride bir 16 daha koyarım teşekkürler yardım için.
Aldığın kart mini XOC kartı, 6000-6600 arası 1x16 zorlarsın, bellek kontrolcü tek channel ve tek dimm ile meşgul olacak, daha rahat olacak yani bu senaryoda. Konu açarsan yardımcı olunur. İlk etapta benim verdiğim sürüme ya da official son sürüme güncellersin, sonrasında EXPO ile eş zamanlı attığım Nitro kısmını yapacaksın. Yine onların üzerine 6200-6400-6600 aralığı denersin, 1x16 1080p için aşırı problem değil şu anda, ama yanına ilave etmen çok daha iyi olur tabi, birebir aynısı edersen iyi olur, bu Nitro ayarları da esasen bahsettiğim terminasyon-empedans değerleri için lazım, random veriyor o değerleri şu anda Patriot için kartlar, sorun ondan çıkıyor, BIOS ile alakalı bir problem. Bu sorunu aşmak için Nitro yapıyorsun, bir de Hynix IC kullandıktan sonra Kingston+Patriot bile kullansan 2x16 boot eder, içindeki çip önemli, ama bu senaryoda EXPO açmak yerine manuel ayarlayacaksın, o yüzden aynısından 1x16 bir daha alırsın ilerleyen vakitte. Piyasada kalmayacaktır ya da fiyatı daha da artacaktır, orası ayrı tabi.

1764519190918.webp

@harunpc Patriot'taki asıl sorun, bu kısımdan kaynaklıyor, bahsettiğim parametreler bunlar, ZenTimings indirirsen sen de göreceksin absürtlüğü, bu durum ileride düzelecektir. Önemli olan içindeki çipin Hynix olması. Bu değerleri manuel olarak tayin edebiliyorsun çünkü kartın keyfi değerleri yerine. Nitro yaparsan bunların pek önemi kalmıyor, tolere ediyor.

Aldığın kart mini xoc kartı, 6000-6600 arası 1x16 zorlarsın, bellek kontrolcü tek channel ve tek DIMM ile meşgul olacak, daha rahat olacak yani bu senaryoda. Konu açarsan yardımcı olunur. İlk etapta benim verdiğim sürüme ya da official son sürüme güncellersin, sonrasında EXPO ile eş zamanlı attığım Nitro kısmını yapacaksın. Yine onların üzerine 6200-6400-6600 aralığı denersin, 1x16 1080p için aşırı problem değil şu anda ama yanına ilave etmen çok daha iyi olur tabii, birebir aynısı edersen iyi olur, bu Nitro ayarları da esasen bahsettiğim terminasyon-empedans değerleri için lazım, random veriyor o değerleri şu anda Patriot için kartlar, sorun ondan çıkıyor, BIOS ile alakalı bir problem. Bu sorunu aşmak için Nitro yapıyorsun, bir de Hynix ıc kullandıktan sonra Kingston+Patriot bile kullansan 2x16 boot eder, içindeki çip önemli ama bu senaryoda EXPO açmak yerine manuel ayarlayacaksın, o yüzden aynısından 1x16 bir daha alırsın ilerleyen vakitte. Piyasada kalmayacaktır ya da fiyatı daha da artacaktır, orası ayrı tabii.

Eki Görüntüle 206766

@harunpc Patriot'taki asıl sorun, bu kısımdan kaynaklıyor, bahsettiğim parametreler bunlar, ZenTimings indirirsen sen de göreceksin absürtlüğü, bu durum ileride düzelecektir. Önemli olan içindeki çipin Hynix olması. Bu değerleri manuel olarak tayin edebiliyorsun çünkü kartın keyfi değerleri yerine. Nitro yaparsan bunların pek önemi kalmıyor, tolere ediyor.

Ayhan hocam ben de aynı anakartı kullanıyorum Goodram ırdm 6000MHz CL30 1x16 GB RAM ile benim yaptığım ayarlar şunlar.
BIOS güncelleme yapmadım zaten F3 sürümü günceldi sanki
EXPO açtım
Bir de dahili GPU'yu kapattım.
Başka bir ayar lazım mı?

Ayhan hocam ben de aynı anakartı kullanıyorum Goodram ırdm 6000MHz CL30 1x16 GB RAM ile benim yaptığım ayarlar şunlar.
EXPO açtım
Başka bir ayar lazım mı?
Attığım Nitro ayarı lazım, bir de uğraşırım dersen Hynix global timing'leri girmen lazım ekstra.

EXPO açtım
Başka bir ayar lazım mı?
1764522507699.webp

Böyle kullan, 1.43 VDD 1.35 VDDQ 1.35 VDDIO 6000 CL28 + Nitro verdiğim ayarlar.

VPP Auto'su 1.8 zaten, ona elleme.