Focus'un yol tutuşu önceki kasalarında iyiydi şu son 2 kasanın yol tutuşu kesinlikle iyi değil.

Katılmıyorum. Son çıkan kasa focus'ların torsiyon çubuklu varyasyonları bile, hala çok iyi. Düzenli kullanıyorum komşumda var sedan modeli.

Bağımsız olanları ile bağımsız olmayan arasında fark var. Ama uçurum kadar yok.

Katılmıyorum. Son çıkan kasa focus'ların torsiyon çubuklu varyasyonları bile, hala çok iyi. Düzenli kullanıyorum komşumda var sedan modeli.

Bağımsız olanları ile bağımsız olmayan arasında fark var. Ama uçurum kadar yok.

Ben uçurum olduğunu düşünüyorum. Focus alınacak paraya çok daha iyi araçlar mevcut.

Ben uçurum olduğunu düşünüyorum. Focus alınacak paraya çok daha iyi araçlar mevcut.

O sizin görüşünüz, bükümlü muz tipi süspansiyon yeni kasa da gayet iyi. Eski kasa focus'ların powershift şanzımanı var ve içleri dar. Ayrıca yeni kasalarda bağımsız süspansiyon alınabiliyor, kasa bazlı. O paraya daha iyi arabalar alınması değil, iki tarafı da mutlu eden bir araba olması gerekli olduğunu konu sahibi belirtti.

508 şanzımanı, motoru, tasarımı, iç dizaynı gerçekten çok güzel bir otomobil. Ama piyasası yavaş maalesef ki öyle, üretimi de durdu artık bu modelin. Onun da etkisi olabilir.

Cupra modelini biraz önce özetlenmişler. Yakıtı da fazla ağır bir araba, golf kadar az yakamazsın onunla. Serttir, trim sesi çok. Yani tasarım ve SUV olması haricinde pek bir albenisi yok. Yalıtımı da zayıf bana göre, bindim yaklaşık 1 hafta ona da.

Kasko-sigortada ayrıca yaşında önemi var. 25 yaşında çıkan kasko değeri ile, 35 yaşında ilk arabasını alan kişiye çıkan bedel bir değil. Yaşınız gençleştikçe, bedel de artıyor artık. Kenarda 35 ila 50 k civarında para ayırman gerekiyor araba fiyatı hariç ortalama.
- Superb, Passat, Focus, Insignia hepsinin belli noktada iyi yönleri olsa da görünüş olarak içime sinen araçlar değiller.

- Cupra Leon-Formentor hem bütçemi aşıyor hem de belli sorunları olan modeller.

- Eski kasa A3 DQ200 haricinde güzel araç, ancak iç mekan demode geliyor. Yeni kasasında ise hem bütçe aşıyor hem alternatör sorunu var.

- Bu bütçeye Merso veya Bmw bakmadım çünkü alınabilir modeli yok benim bütçemde. Ya eskiye gitmem lazım, ya da sorunu olanlara sırf marka diye parayı basıp umursamamam lazım.

- Honda, Kia, Toyota, Opel, bunlar özelinde beğendiğim sadece iki araç var; Xceed ve Civic.

- Golf 8 alternatör sorunlu ve bütçe aşıyor.
7.5 kasaları şahsen beğeniyorum, özellikle motoruyla oynanmadan sadece tampon ekleri yapılan yakışıklı hale getirilenleri, ancak biraz ederinden yüksek satılıyor.

Geriye zaten marka/model kalmadı 😁
Gel de çık işin içinden.
Hem kendin beğen hem malum kitlenin onayından geçir, delirmeme ramak kaldı artık.

Civic ya da xceed dersen, Civic derim. Ama işte Civic de 180 küsur beygir olmasına rağmen, 140-150 beygir gibi yürüyor. CVT'ler yapıları gereği gücü tekerleğe aktarırken, tamamını aktaramıyor. Performansı bir miktar törpülüyor. Şanzıman tam otomatik kadar olmasa da, dayanıklı. Çift kavrama huzursuzluğu yaşamıyorsun. Sadece kalkarken, aşırı sert ve hızlı kalkış yapma. CVT bunu sevmez. Piyasası hızlı, genel itibarıyla dayanıklı. Satarken peynir ekmek dediğimiz türden, çabuk satılır.

Civic ya da xceed dersen, Civic derim. Ama işte Civic de 180 küsur beygir olmasına rağmen, 140-150 beygir gibi yürüyor. CVT'ler yapıları gereği gücü tekerleğe aktarırken, tamamını aktaramıyor. Performansı bir miktar törpülüyor. Şanzıman tam otomatik kadar olmasa da, dayanıklı. Çift kavrama huzursuzluğu yaşamıyorsun. Sadece kalkarken, aşırı sert ve hızlı kalkış yapma. CVT bunu sevmez. Piyasası hızlı, genel itibarıyla dayanıklı. Satarken peynir ekmek dediğimiz türden, çabuk satılır.
Peki Civic ve Golf 7.5 arasında hangisi seçilir ?

Benim kafama en çok yatan araç Golf 7.5 şuan.
Hem kendi beğendiğim hem de onayladıkları kriterinden.
Tek soru işaretim 5 yaşında Golf’e 1500-1600 vermeli miyim, ileride satarken ne kadar düşecek.
Bu konularda okey olursam eğer Golf ilk sırada tercihlerim arasında.

- Superb, Passat, Focus, Insignia hepsinin belli noktada iyi yönleri olsa da görünüş olarak içime sinen araçlar değiller.

- Cupra Leon-Formentor hem bütçemi aşıyor hem de belli sorunları olan modeller.

- Eski kasa A3 DQ200 haricinde güzel araç, ancak iç mekan demode geliyor. Yeni kasasında ise hem bütçe aşıyor hem alternatör sorunu var.

- Bu bütçeye Merso veya Bmw bakmadım çünkü alınabilir modeli yok benim bütçemde. Ya eskiye gitmem lazım, ya da sorunu olanlara sırf marka diye parayı basıp umursamamam lazım.

- Honda, Kia, Toyota, Opel, bunlar özelinde beğendiğim sadece iki araç var; Xceed ve Civic.

- Golf 8 alternatör sorunlu ve bütçe aşıyor.
7.5 kasaları şahsen beğeniyorum, özellikle motoruyla oynanmadan sadece tampon ekleri yapılan yakışıklı hale getirilenleri, ancak biraz ederinden yüksek satılıyor.

Geriye zaten marka/model kalmadı 😁
Gel de çık işin içinden.
Hem kendin beğen hem malum kitlenin onayından geçir, delirmeme ramak kaldı artık.

Galericiye sorularak araba mi alinir adam kendi mantigina gore satmasi zor oldugu icin onermiyor. Galerici ile standart kullanicinin arabaya bakis acisi bir olur mu dayin sacmalamis resmen. Arabaya dayin binmeyecek neticede. 1 yil icerisinde araci satmayacaksan, satma potensiyeline gore arac almak dunyanin en mantiksiz islerinden birisi.

Civic ya da xceed dersen, Civic derim. Ama işte Civic de 180 küsur beygir olmasına rağmen, 140-150 beygir gibi yürüyor. CVT'ler yapıları gereği gücü tekerleğe aktarırken, tamamını aktaramıyor. Şanzıman tam otomatik kadar olmasa da, dayanıklı. Çift kavrama huzursuzluğu yaşamıyorsun. Sadece kalkarken, aşırı sert ve hızlı kalkış yapma. CVT bunu sevmez. Piyasası hızlı, genel itibarıyla dayanıklı. Satarken peynir ekmek dediğimiz türden.

Aktarmadan yana o kadar sorun yok aslinda sadece aktaramiyormus hissiyati veriyor Civic'deki CVT. 0-100 degeri 8 saniye civarinda o aracin. DSG olsa belki yarim saniye daha fark eder.

İkisi de olur. Ama sanayi düşmanı olması sebebiyle Civic derim. Korkma ne golf, ne Civic ikisi de elinde kalmaz. Ama bu iki model içinden, ben yine Civic derim. İkisi de ikinci elde üzmez. İkisi de herkes tarafından onaylanan arabalar.

Galericiye sorularak araba mi alinir adam kendi mantigina gore satmasi zor oldugu icin onermiyor. Galerici ile standart kullanicinin arabaya bakis acisi bir olur mu dayin sacmalamis resmen. Arabaya dayin binmeyecek neticede. 1 yil icerisinde araci satmayacaksan, satma potensiyeline gore arac almak dunyanin en mantiksiz islerinden birisi.

Aktarmadan yana o kadar sorun yok aslinda sadece aktaramiyormus hissiyati veriyor Civic'deki CVT. 0-100 degeri 8 saniye civarinda o aracin. DSG olsa belki yarim saniye daha fark eder.

0-100 yanıltır insanı. Maksimum tork için CVT de, yüksek devir çevirmek gerekli. O gücü tam otomatik, çift kavrama ve manuelde daha iyi alırsın. Performansı kötü değil ama çok daha iyi olabilir 180 küsur beygir bir araba için. Mesela daha önce kullandıkları zf 9 ileri tam otomatik bu motora konulsa, ilk alacağım araba olur. Arabamı satar, bu kombinasyonu tercih ederim hemen.

İkisi de olur. Ama sanayi düşmanı olması sebebiyle Civic derim. Korkma ne golf, ne Civic ikisi de elinde kalmaz. Ama bu iki model içinden, ben yine Civic derim. İkisi de ikinci elde üzmez. İkisi de herkes tarafından onaylanan arabalar.

0-100 yanıltır insanı. Maksimum tork için CVT de, yüksek devir çevirmek gerekli. O gücü tam otomatik, çift kavrama ve manuelde daha iyi alırsın. Performansı kötü değil ama çok daha iyi olabilir 180 küsur beygir bir araba için. Mesela daha önce kullandıkları zf 9 ileri tam otomatik bu motora konulsa, ilk alacağım araba olur. Arabamı satar, bu kombinasyonu tercih ederim hemen.
Golf daha çok aklıma yattığı için ondan devam edelim.

1.5 TSİ Golf alırken nelere dikkat etmeliyim, tamamen stok değil de R eklentili olanlar sorun açar mı ?
Maksimum ne kadar para vermeliyim ve en yüksek kaç km de almam gerekir, en az masraf ve 2 yıllık tahmini kullanım için ?

Peki Civic ve Golf 7.5 arasında hangisi seçilir ?

Benim kafama en çok yatan araç Golf 7.5 şuan.
Hem kendi beğendiğim hem de onayladıkları kriterinden.
Tek soru işaretim 5 yaşında Golf’e 1500-1600 vermeli miyim, ileride satarken ne kadar düşecek.
Bu konularda okey olursam eğer Golf ilk sırada tercihlerim arasında.

Golf 7.5'a ne olursa olsun 1.5 - 1.6 milyon verilmez hocam. Bak ne olursa olsun diyorum. O aracin edecegi maksimum para 1.3 - 1.4 civari o da maksimum cok temiz olursa vs.

2017 model BMW 318d'ye bakabilirsin bu arada. B47 motorla gelenlerde bir sorun yok. Performans olarak da tatmin eder. 1.7 civarina 100.000 km altinda bulabilirsen degerlendirebilirsin.