Bu aracta 3 silindirli sorunlu Turbo kiran B38 motor var onu belirteyim. Aracta bunun ilgili bir sorun cikmadiysa sen aldiktan sonra bu sorun ciktiginda basin agrir. Arabanin nasıl kullanildigini da bilmiyoruz cunku. Uzak durulmasi gereken bir arac. Benim sana tavsiyem 2017-2018 3.18D bak sorunsuz bir B47 motorla geliyor kendisi. 1.7 milyon civarina 100.000 Km'yi cok asmamis temiz modeller bulabilirsin.

Bir önceki nesline göre sorunları giderilmiş olsa bile, oda çok masum değil. Turbo, egr, enjektör, bolca yağ sorunları. Oda çıkartabilir sorunlar. BMW ikinci eline kimse net garanti veremez. Hele de 5 seneyi devirmiş ise. Çok düşük km, ilk sahibinden, yetkili servis bakımlıysa o ayrı. Titiz kullanılması önemli.

İçinde mekanik el freni olan her BMW risklidir, bolca yanlıyorlar onlarla genellikle. Bilemeyiz bunları.

Bir önceki nesline göre sorunları giderilmiş olsa bile, oda çok masum değil. Turbo, egr, enjektör, bolca yağ sorunları. Oda çıkartabilir sorunlar. BMW ikinci eline kimse net garanti veremez. Hele de 5 seneyi devirmiş ise. Çok düşük km, ilk sahibinden, yetkili servis bakımlıysa o ayrı. Titiz kullanılması önemli.

İçinde mekanik el freni olan her BMW risklidir, bolca yanlıyorlar onlarla genellikle. Bilemeyiz bunları.

B38'in en sorunsuz hali su an guncel 1 serisinde kullanilanlar. Onlarda turbo kirma durumu cok zor ama ozellikle 2018 oncesinde girilecek risk degil. 3.18d alir keyfime bakardim BMW alacaksam.

B38'in en sorunsuz hali su an guncel 1 serisinde kullanilanlar. Onlarda Turbo kirma durumu cok zor ama ozellikle 2018 oncesinde girilecek risk degil. 3.18D alir keyfime bakardim BMW alacaksam.

Her araba da kronik sorunlar var. Yeni kasa C serisine bindim, bindiğim kendi 2020 model arabamdan daha çok TRIM sesi vardı arabada.

O motor 2024 yılında revize edildi diye hatırlıyorum, yarı hibrit olanı diyorsun muhtemelen. 170'lik. O motorunda, şanzıman çift kavrama. Bir motora sağlam diyebilmemiz için, uzun yıllar kullanılması şart. Onu da bilemeyiz, henüz yeni revize edilmiş bir motor. Zaman geçtikçe, kullanıldıkça fikir sahibi olabiliriz. 2029-2030 gibi oturur akıllara iyi mi, yoksa kötü mü diye.

Her araba da kronik sorunlar var. Yeni kasa C serisine bindim, bindiğim kendi 2020 model arabamdan daha çok TRIM sesi vardı arabada.

O motor 2024 yılında revize edildi diye hatırlıyorum, yarı hibrit olanı diyorsun muhtemelen. 170'lik. O motorunda, şanzıman çift kavrama. Bir motora sağlam diyebilmemiz için, uzun yıllar kullanılması şart. Onu da bilemeyiz, henüz yeni revize edilmiş bir motor. Zaman geçtikçe, kullanıldıkça fikir sahibi olabiliriz. 2029-2030 gibi oturur akıllara iyi mi, yoksa kötü mü diye.

Onemli olan sorunun ne oldugu hocam. Yoksa DSG'de bir sorun ama yaptirmasi kolay, maliyeti cok degil. TCe motorlarda termostat sorunu var ama maliyeti ucuz. Turbo kirmasiyla kiyaslanacak seyler degiller bunlar.

Mercedes kalitesi lafi bitti zaten. Ozellikle C serisi ve altindaki araclarda iscilik cok kotu, premum seviyesi yerlerde.

Onemli olan sorunun ne oldugu hocam. Yoksa DSG'de bir sorun ama yaptirmasi kolay, maliyeti cok degil. TCe motorlarda termostat sorunu var ama maliyeti ucuz. Turbo kirmasiyla kiyaslanacak seyler degiller bunlar.

Mercedes kalitesi lafi bitti zaten. Ozellikle C serisi ve altindaki araclarda iscilik cok kotu, premum seviyesi yerlerde.
Aracın motor sorunlarını araştırdım hatta direkt andcetin’e sordum YT kanalına üyeyim.
Temiz bakıldıysa ve aldıktan sonra da ekstra şeyler yapmayacaksan sorun yaşama ihtimalin düşük dedi.

Bu arada bahsettiğim araç 2 gündür 1650 den ilandaydı, az önce 2m olarak güncellemiş 😁😁
Ya kafadan kırık ya da çok darlıyorlar telefondan

Aracın motor sorunlarını araştırdım hatta direkt andcetin’e sordum YT kanalına üyeyim.
Temiz bakıldıysa ve aldıktan sonra da ekstra şeyler yapmayacaksan sorun yaşama ihtimalin düşük dedi.

Bu arada bahsettiğim araç 2 gündür 1650 den ilandaydı, az önce 2m olarak güncellemiş 😁😁
Ya kafadan kırık ya da çok darlıyorlar telefondan
Edit:
Mesajlara bakmıyor biraz önce aradım, Ağustos’da düğün olduğu için beklemeye aldığını söyledi.
Araç halen ilanda fiyatı 1650 den 2m ye çıkartılmış şekilde.
Bence son ötv olayından sonra değer artmasını bekliyor arkadaş, günahına girmeyim ama ben böyle tahmin ediyorum.

Son düzenleme:

Bende benzer şeyleri söylüyorum zaten hocam. B47'de de Turbo sorunları olabiliyor. Sadece B38'e özelinde bir durum değil. Önemli olan temiz bakılması.

DSG'de kavrama değiştirirsen maliyetler ucuz, başka sorunlarda oluşursa çok yüksek rakamlar çıkıyor. Kavrama değiştirme maliyeti ile, diğer maliyetler karıştırılıyor. Kenan Auto çift kavrama konusunda çok iyidir, geçen gün dükkanındaydım. Ne oldu maliyetler kenan ustam deyince ne dedi biliyor musun? 100-150 K'yı bulabiliyor maliyetler dedi. Ve o araç Volkswagen kadar parçası pahalı bir araç değil, Renault edc çift kavrama şanzımandan bahsediyoruz. TCe'de sadece termostat sorunu yok, başka sıkıntılarda var.

Düşük hacimden yüksek gücün, her zaman bir yerlerden götürüsü var.

Bu arada sorabileceğin en deneyimli insanlardan birinden fikir almışsın, tebrik ederim. Sinan Koç ve And Çetin iyidir. @Geriliyorum :thumbsup:

Son düzenleme:
Bende benzer şeyleri söylüyorum zaten hocam. B47'de de Turbo sorunları olabiliyor. Sadece B38'e özelinde bir durum değil. Önemli olan temiz bakılması.

DSG'de kavrama değiştirirsen maliyetler ucuz, başka sorunlarda oluşursa çok yüksek rakamlar çıkıyor. Kavrama değiştirme maliyeti ile, diğer maliyetler karıştırılıyor. Kenan Auto çift kavrama konusunda çok iyidir, geçen gün dükkanındaydım. Ne oldu maliyetler kenan ustam deyince ne dedi biliyor musun? 100-150 K'yı bulabiliyor maliyetler dedi. Ve o araç Volkswagen kadar parçası pahalı bir araç değil, Renault edc çift kavrama şanzımandan bahsediyoruz. TCe'de sadece termostat sorunu yok, başka sıkıntılarda var.

Düşük hacimden yüksek gücün, her zaman bir yerlerden götürüsü var.

Bu arada sorabileceğin en deneyimli insanlardan birinden fikir almışsın, tebrik ederim. Sinan Koç ve And Çetin iyidir. @Geriliyorum :thumbsup:
Andcetin iyidir de ben iyi olamıyorum 😁
Sanki almayayım diye diye oluyor bazı şeyler.
İş iznimi bile ayarlamıştım yarın gitmek için, herif 2m yapıp erteledim diyor.
Şaka gibi cidden

Andcetin iyidir de ben iyi olamıyorum 😁
Sanki almayayım diye diye oluyor bazı şeyler.
İş iznimi bile ayarlamıştım yarın gitmek için, herif 2M yapıp erteledim diyor.
Şaka gibi cidden.

O arkadaşın yaptığı etik dışı ve ahlaksızlık. Piyasası artarda, o kadar mı artar bir anda. Piyasa yükseltmek için atılan ilanlardan olabilir.

Bu süreç eziyetli, stresli, yorucu bir süreçtir. Acı yok rocky o yüzden. Bende araba çok aldım ve sattım seni anlayabiliyorum. 😅

Çözemedim ki, ilk başta 1650 den koydu ve ederi de o civarlardaydı zaten. Pazarlık payım yok dedi kabul ettim, şimdi de malum işte erteledim diyor güya.

Çözemedim ki, ilk başta 1650'den koydu ve ederi de o civarlardaydı zaten. Pazarlık payım yok dedi kabul ettim, şimdi de malum işte erteledim diyor güya.
O vatandaşın arabasından sana hayır gelmez.

Sen araştırmanı yap, tekrar başka bir konu aç. Değerlendirelim dostlarla forumdaki. Etiketle bizleri, yardımcı oluruz. Bir and çetin olmasak bile, bizlerde boş adam değiliz yani. 😅