508 GT'yi kim önermiyor niye önermiyor? Şu arabadan hem daha konforlu, hem daha kaliteli, hem daha hızlı, sürüş dinamikleri daha iyi, akla gelebilecek her konuda daha üstün bir otomobil. Derdiniz alıp satmaksa bir şey diyemem ama bu tip "Peugeot alınır mı yeaa", "Abi renault araba mı yeaaa" gibi saçma tavsiyelerden nefret ediyorum. Herkes popüler ezber neyse öyle hareket ediyor, birkaç kişi de akıma uymak zorunda kalıyor. Ayrıca o süspansiyonlar saçma sapan coillerle değiştiyse ya da Allah korusun ama yay kesme sıcak-soğuk press gibi aptalca bir işlem yapıldıysa zaten almam. 2020 model Golf'ün 1.700 etmesi de ayrı saçma bence. Ben sırf piyasası var diye almam bu arabayı, yine de siz bilirsiniz. Başka alternatiflere bakardım ben olsam, çok yürüsün istiyorsam gider i20N ya da Fiesta ST alır buna toz yuttururum. :D

Bunların arkası torsiyon herhalde. Bilmiyorum ama bakmak lazım. Sürüş olarak da güzel bir motoru var, iyi yürür, yine keyif verir ama virajda bu araçtan daha keyifli çok model var.
Arkalar fabrika çıkışı bağımsız geliyormuş.
Şase kontrolü yok sanırım, veya fabrika çıkışı spor halinde oluyor bazıları belki böyledir.
Keşke 1700 etmeseydi ama piyasa böyle maalesef.

508 zaten daha güzel araba ama evdekilerin gönlü olmayınca umrumda değil deyip alamıyorsun maalesef.

Şase kontrolü yok sanırım, veya fabrika çıkışı spor halinde oluyor bazıları belki böyledir.

508 zaten daha güzel araba ama evdekilerin gönlü olmayınca umrumda değil deyip alamıyorsun maalesef.
Şase kontrolü yoktur. Olsa süspansiyon değişmezdi muhtemelen.

Yaylar orijinal olsa böyle basılmış gibi durmazdı araba.

O zaman yapacak bir şey yok, hayırlısı olsun.

Şase kontrolü yoktur. Olsa süspansiyon değişmezdi muhtemelen.

Yaylar orijinal olsa böyle basılmış gibi durmazdı araba.

O zaman yapacak bir şey yok, hayırlısı olsun.
Süspansiyon değişim değil hocam, fabrika çıkışı bağımsız geliyor.
Araca sadece R tampon, difüzör, ızgara, direksiyon takılmış.

Hyundai i20N'e ne dersiniz? Yol tutuşu gibi konularda Golf'ü geçin 508'den bile daha iyi.

Hyundai i20N'e ne dersiniz? Yol tutuşu gibi konularda Golf'ü geçin 508'den bile daha iyi.
Hocam çok güzel araba ancak otomatik olması şart, keşke otomatiği olsaydı..

Benim attığım Golf’e pahalı mı diyorsunuz, başka mı bakmalıyım ?

508 gönlümde yatan araç ama ne yazık ki hem aile hem yakın çevre çıldırmış durumda.
Tutturdular çok yakıyor, satılmıyor, zararına satacaksın bilmem ıvır zıvır diye.
Tek düşündükleri şey hızlı alınıp satılması ve herkesin bildiği tanıdığı marka olması.
Keyif alayım, herkes gibi sıradan araca binmeyim biraz farklı olayım, böyle şeyleri umursamıyorlar.
Ticaret kafasıyla düşünüyorlar.

508’e tutulmama rağmen istemeyerek gidip başka araba alacağım.

Kia Xceed
A3 35 TFSI makyajsız kasa
Civic makyajsız kasa
Ibiza FR
Citroen C5 ( sırf alımı satımı kolay diye )

O bütçede saydıklarımdan başka ne alınır bilmiyorum. Başka model varsa arkadaşlar biliyorlarsa yazarlar.

508 gönlümde yatan araç ama ne yazık ki hem aile hem yakın çevre çıldırmış durumda.
Tutturdular çok yakıyor, satılmıyor, zararına satacaksın bilmem ıvır zıvır diye.
Tek düşündükleri şey hızlı alınıp satılması ve herkesin bildiği tanıdığı marka olması.
Keyif alayım, herkes gibi sıradan araca binmeyim biraz farklı olayım, böyle şeyleri umursamıyorlar.
Ticaret kafasıyla düşünüyorlar.

508’e tutulmama rağmen istemeyerek gidip başka araba alacağım.

Kia Xceed
A3 35 TFSI makyajsız kasa
Civic makyajsız kasa
Ibiza FR
Citroen C5 ( sırf alımı satımı kolay diye )

Onlardan A3 olabilir. 2020'li A5'te olabilir.

Hocam zaten 508 GT alacaktım ama çevremden kimse önermiyor alma diyor. O yüzden fikrimi değiştirdim daha bilindik ve risksiz modellere yöneldim.
Dönüşüm araçlar neden alınmaz, sadece görünüş amaçlı yapılan şeyler araca zarar veriyor mu, motoruyla oynanmamış sonuçta?

Turkiye'de araba yatirim icin alinmaz. Hizli satacagim diyorsan Megane al, Egea al zaten. Bu ulkede her arabanin bir alicisi vardir, zarar da etmezsin. 508 GT piyasasi cok olmayabilir ama ozellikle performans ve surus dinamikleri acisindan Passat'dan daha iyi olan bir arac Passat'a gore ortalama 400-500 bin daha ucuza satiliyor hem de daha fazla donanimla. Yani sen bu piyasa muhabbetini zaten araci ucuza alarak pas geciyorsun. Bu arabanin piyasasi olsa zaten 1.7 - 1.8 civarindan degil minimum 2 milyon civarindan satilirdi. Satarken 30-40K ucuz yazarsin cok gecmeden de satarsin. Yani su sacma sapan kaliplar yuzunden bu ulkede 1.7 milyona millet Accord ya da 508 almak yerine gidiyor Civic aliyor, 2 milyona Golf aliyor, 1.2 milyona Polo aliyor iste niyeymis hemen satiliyormus. 1.6 Puretech zaten sorunsuz bir motor, yaninda harika bir sanzimanla geliyor. Donanimi ve performansi desen o bicim. Tek dezavantaji D segmente gore bagaj ve arka hacim.

Ilandaki araclari niye onermiyorum diyorsan bu tarz "piyasa" arabalari normaline gore daha yorulmustur, saticinin arabayi nasil kullandigini bilemeyiz ama bu profilde adamlarin araci az cok nasil kullandigi bellidir. 90K kilometredeki arac muhtemelen yorgunluk acisindan cok daha fazladir. Zaten 90K civarina geldiyse aracin DSG kavrama degisimi de yaklasmistir. 508'e bidi bidi eden ailen araci aldiktan sonra 40-50K kavramaya bayilinca ne dusunecek kim bilir. Illa da Golf alacaksan temiz al, donusumunu sen yap. Bu butcelerde performansli arac istiyorsan B segmente de duserim diyorsan Ibiza FR bakabilirsin 1.5 TSI. Cok daha ucuza aliyorsun hatta. Tipsel acidan bu kadar agresif bir araca ihtiyacin yoksa 1.6 civarina alabilecegin en iyi SUV araclardan birisidir XCeed. Golf'de ACC yok bu arada. 3.2 milyonluk Kodiaq'da ek opsiyonla alabildigin bir donanim o.

Eger dogrudan performans odagin yoksa 1.7 civarina Accord'da oneririm kesinlikle. Executive Plus paket bulabiliyorsun. Hem donaninimli hem de yayla gibi araba, performansi da uzmez.

Son düzenleme: