Golf 7.5'a ne olursa olsun 1.5 - 1.6 milyon verilmez hocam. Bak ne olursa olsun diyorum. O aracin edecegi maksimum para 1.3 - 1.4 civari o da maksimum cok temiz olursa vs.

2017 model BMW 318d'ye bakabilirsin bu arada. B47 motorla gelenlerde bir sorun yok. Performans olarak da tatmin eder. 1.7 civarina 100.000 km altinda bulabilirsen degerlendirebilirsin.

And hocamı severim geçen 4 aylık araştırma sürecimde özellikle takip ettiğim kişilerden biri.
Evet Golf hakkında dedikleri doğru, ama kendi de diyor söyledikleri piyasayı değiştirmiyor maalesef.

Golf 7.5 R line

Araç hakkında merak ettiğim birkaç husus var;

• Adaptif şasi kontrolü var mı?
  • Bağımsız süspansiyon var mı?
  • Sürüş dinamikleri nasıldır
  • Genel olarak malzeme ve araç kalitesi nasıldır
  • performan/hızlı kullanım da tatmin eder mi?
Bu tenekeye bu kadar değmez. Bu kilometrede artık ömrü az kalmış. Uzun yola gitmeye güven olmaz bunlara. Bunların devri bitti artık. Ki bu fiyatlara SIFIR olmasını geçtim KOSKOCA ATTO 3 bile var🤣.

And hocamı severim geçen 4 aylık araştırma sürecimde özellikle takip ettiğim kişilerden biri.
Evet Golf hakkında dedikleri doğru, ama kendi de diyor söyledikleri piyasayı değiştirmiyor maalesef.

Piyasayi degistiremezsin de hocam ederi fiyatina gore daha yakin bir araba alabilirsin. Golf bunlardan birisi degil. Yani biz Civic'ler icin de fiyati ederine gore yuksek diyoruz ama Golf'e gore daha makul kaliyor acikcasi.

And boş adam değildir. Sinan ile birlikte otopark com kurucularından. Binlerce araba test etmiş adamdır.

Civic'te parasını hak eden bir araba değil. Bana kalsa Tesla y model bile zorlanır temiz o paralara. 1.800 civarına 2023-2024 modelleri var. Lakin elektrikli arabaya sıcak bakmıyorsun sanırım.

Golf alırken mümkün mertebe yazılım işine girmemiş, ellenmemiş, stock ve bakımlı alman lazım. TSI motor, bakımlı olduğu sürece sağlamdır.

Benim ilk arabam, Murat 131'di. :D

And boş adam değildir. Sinan ile birlikte otopark com kurucularından. Binlerce araba test etmiş adamdır.

Civic'te parasını hak eden bir araba değil. Bana kalsa Tesla y model bile zorlanır temiz o paralara. 1.800 civarına 2023-2024 modelleri var. Lakin elektrikli arabaya sıcak bakmıyorsun sanırım.

Golf alırken mümkün mertebe yazılım işine girmemiş, ellenmemiş, stock ve bakımlı alman lazım. TSI motor, bakımlı olduğu sürece sağlamdır.

Benim ilk arabam, Murat 131'di. :D
Hocam elektrikli ilk araç olarak çok çok zor.
Bu ülkede hiçbir araç ederinde değil ki, hepsi üstüne satılıyor malumunuz.
Clio-Megane lerin geldiği nokta ortada..

Mecbur 1.600 civarı paraları bayılacam yapacak bir şey yok, ülke gerçekleri böyle.
En azından bu paraya alabileceğim en iyi aracı bulmalıyım.
Civic mi olur Golf mü olur bilemiyorum artık.
Tartışmaya açık ikiside.

Benim gönlümde dediğim gibi yakışıklı duran, yarış mavisi rengiyle öne çıkan Golf var.

Hocam elektrikli ilk araç olarak çok çok zor.
Bu ülkede hiçbir araç ederinde değil ki, hepsi üstüne satılıyor malumunuz.
Clio-meganelerin geldiği nokta ortada.

Mecbur 1.600 civarı paraları bayılacağım yapacak bir şey yok, ülke gerçekleri böyle.
En azından bu paraya alabileceğim en iyi aracı bulmalıyım.
Civic mi olur golf mü olur bilemiyorum artık.
Tartışmaya açık ikisi de.

Benim gönlümde dediğim gibi yakışıklı duran, yarış mavisi rengiyle öne çıkan golf var.

Aslında mantıklı yakıt çok daha ucuza geliyor, donanım gırla, tork 0'dan itibaren var ayak altında, bakım derdi yok, şanzıman yok. Vergi diliminden dolayı ucuz.

Sen bilirsin, ben Civic tercih ederim. Golf ve A3 C segmentinin en iyi arabası olmasına rağmen. Bu segmentin en iyi arabası A3 ve golf bana göre. Sorunsuzluktan dolayı, ibrem Civic'ten yana lakin. Japon sağlamlığı, her zaman bilinen bir gerçektir.

@Eagles Hocam hazır konusu açılmışken bana Golf’ün jenerasyonlarını anlatır mısın ?

Golf 7, Golf 7.5, Golf 8
Bunlar hangi yıllarıı temsil ediyor, örneğin bir Golf’ün orijinal 7.5 kasa olduğunu anlamak için yılına mı bakmalıyım motoruna mı ?

Golf donanım ve motor seçenekleri çok karışık. Karıştırabiliyorum bazen. Golf 7.5'larda hayalet ekran geldi ve motor 1.5 TSI olarak güncellendi. 1.0 ve 1.5 TSI benzinliler 7.5 en dikkat etmen gereken onlar. Bu kasada highline alman lazım. Kış paketli olanlarda yanlış hatırlamıyorsam, koltuk ısıtmada var.

8'ler zaten yeni çıktı, 2024 sonrası olanlar 8.5.

En olgun kasada gsr eklentileriyle 8.5 şahsi fikrime göre.

Son düzenleme:
Golf donanım ve motor seçenekleri çok karışık. Karıştırabiliyorum bazen. Golf 7.5'larda hayalet ekran geldi ve motor 1.5 TSI olarak güncellendi. 1.0 ve 1.5 TSI benzinliler 7.5 en dikkat etmen gereken onlar. Bu kasada highline alman lazım. Kış paketli olanlarda yanlış hatırlamıyorsam, koltuk ısıtmada var.

8'ler zaten yeni çıktı, 2024 sonrası olanlar 8.5.

En olgun kasada gsr eklentileriyle 8.5 şahsi fikrime göre.
Yani 24’e kadar olanlar 7.5 kasa oluyor.
Sanırım 19-24 arası 1.0 - 1.5 olanlar 7.5 kasa yani.

Golf 8 2021 yılında çıktı Türkiye'de.

2021 ve üstü golf 8, 2024 sonrasında makyaj gördü 8.5 oldu.

Basit değil, biraz karman çorman Golf'ler. Alabilirsen 8 ya da 8.5 tavsiye ederim. Sınıfının standartlarını belirleyen bir araba.