Golf ile ayni risk degil. Golf'un parcasi ucuz, ustasi daha bol, DSG harici bilindik bir sorunu yok. He baktigin zaman Golf'de bu paralari eden bir araba degil zaten ne donanim ne de kalite olarak. Bugun 2.5 milyona satilan R-Line 1.5 e-TSI Golf'de hala elektrikli koltuk.
Golf de araştırıyordum bi aralar. Onların da 1.5tsi motorlarında dsg tüpü diye bir şey var mış, ömrü bitince değişim yapılmalı ve maliyeti 80k civarı.
125km de vardı bi tane baktığım golf ama DSG tüpü hala değişmemiş, ne zaman değişim gerektirir orası da meçhul.

Yatmadan yanıtlıyım bende. İkinci el her araç risklidir. 20-30 bin km aracın, Km'sini düşüren zihniyet insanlar var bu memlekette. Öyle bir yapılıyor ki, tüm beyinlerden siliniyor. Cihazda bağlasan anlayamazsın.

Temiz kullanılırsa 120-150 bin arası gidiyor çift kavrama ortalama. Tabii 40-50 binde gideni de var şans işi bunlar.

BMW'de de parça sıkıntısı yok, usta sıkıntısı yok oda bol bol var. Hatta çıkma parça konusuda, daha bol bile olabilir. Nbt ekran taktırma, hayalet ekran taktırma ekstra çalıyorlar sürekli.

Çok iyi Expertiz'e sok. Paket olarak satılanlarda expertizlerde, en üst paketten yaptır. Daha önce de dediğim gibi, temiz ise sanayi yüzü görmez. Arabayı alırsan lifte kaldırıp, tekrar bir baktır. 300-500 lira ver, bakılsın.

Yatmadan yanıtlıyım bende. İkinci el her araç risklidir. 20-30 bin km aracın, Km'sini düşüren zihniyet insanlar var bu memlekette. Öyle bir yapılıyor ki, tüm beyinlerden siliniyor. Cihazda bağlasan anlayamazsın.

Temiz kullanılırsa 120-150 bin arası gidiyor çift kavrama ortalama. Tabii 40-50 binde gideni de var şans işi bunlar.

BMW'de de parça sıkıntısı yok, usta sıkıntısı yok oda bol bol var. Hatta çıkma parça konusuda, daha bol bile olabilir. Nbt ekran taktırma, hayalet ekran taktırma ekstra çalıyorlar sürekli.

Çok iyi Expertiz'e sok. Paket olarak satılanlarda expertizlerde, en üst paketten yaptır. Daha önce de dediğim gibi, temiz ise sanayi yüzü görmez. Arabayı alırsan lifte kaldırıp, tekrar bir baktır. 300-500 lira ver, bakılsın.
Buradan video nasıl atacağım, aracın yakın çekin videosunu gönderdi arkadaş.

Hiç fena durmuyor. Diri gözüküyor araba. Lakin film camları çok koyu, çevirmede sıkıntı yaratabilir. Ön Camda'da var, ön camdaki filmi söktür. Yasak normalde ön cama film, cezası var. Aşırı karanlık olur gece park manevralarında, biraz daha tonu açık cam filmi yaptırılabilir. İlk araban çünkü, bu kadar koyu zorlayabilir bazen.

Arabanın video'da yanlış görmediysem motor alt muhafazası yok, onu da sor. Yoksa muhakkak taktır alıp, alttan sürtme darbede sıkıntı yaşama. Bir de hayvanların girmesi daha kolay oluyor muhafaza olmazsa. O basit gibi görünse bile, önemli. İkinci el arabalarda olmayabiliyor muhafaza genelde.

Örnek resimler atıyorum.

Ekran görüntüsü 2025-07-24 124148.webp

Ekran görüntüsü 2025-07-24 124205.webp

Ne kadar doğru bilmiyorum ama bir önceki sahibi doktormuş, aracı iki sahibi de temiz kullanmışa benziyor.
Genç elinde yanlanmış bmw gibi gelmedi banada, tabi iç-dış-motor temizliği yapıldığı için mi öyle gözüküyor bilemiyorum.
Face gruplarında turbosu yeni değiştiyse sorun açmaz diyorlar, ancak mutlaka ustaya gösterip su kaçağı testi yapılmalıymış bu araç için.

Ne kadar doğru bilmiyorum ama bir önceki sahibi doktormuş, aracı iki sahibi de temiz kullanmışa benziyor.
Genç elinde yanlanmış BMW gibi gelmedi bana da, tabii iç-dış-motor temizliği yapıldığı için mi öyle gözüküyor bilemiyorum.
Face gruplarında Turbo'su yeni değiştiyse sorun açmaz diyorlar, ancak mutlaka ustaya gösterip su kaçağı testi yapılmalıymış bu araç için.

Asıl doktorlar çok kötü kullanıyor arabaları. Millet doktor kullanınca, temiz olmuş zannediyor genelde. Çok temiz kullanan doktorları tenzih ediyorum bu arada. Doğru bilinen, çok yanlış var bu ülkede. Diri duruyor zaten, egzoz gereksiz bu arabaya. 2.0, 3.0 ya da üstü motorlarda çok güzel sesler yakalanıyor. Görüntü yakalamak için yapılmış.

Bak burada dediğim gibi, cüzi bir para ver tekrar kontrol ettir. Expertiz'de kaçabiliyor bazı şeyler. Google'dan araştırma yaparak söylemiyorum sana bunları, tamamen tecrübe ile sabit fikirlerimden iletiyorum haberin olsun.

Asıl doktorlar çok kötü kullanıyor arabaları. Millet doktor kullanınca, temiz olmuş zannediyor genelde. Çok temiz kullanan doktorları tenzih ediyorum bu arada. Doğru bilinen, çok yanlış var bu ülkede. Diri duruyor zaten, egzoz gereksiz bu arabaya. 2.0, 3.0 ya da üstü motorlarda çok güzel sesler yakalanıyor. Görüntü yakalamak için yapılmış.

Bak burada dediğim gibi, cüzi bir para ver tekrar kontrol ettir. Expertiz'de kaçabiliyor bazı şeyler. Google'dan araştırma yaparak söylemiyorum sana bunları, tamamen tecrübe ile sabit fikirlerimden iletiyorum haberin olsun.
Tamamdır, yetişirse yarın yoksa pazartesi günü için planlama yapacağım.