Onu hiç düşünmedim hocam. Çünkü 60 ns’de boot etmişti. Herhalde SB sorunlu olamaz diye düşündüm. Gerçi 320’nin ns karşılığı kaç oluyor sanırım 100’ü geçiyor. 6400’ün yan etkileri mi acaba?SB yüzünden Boot etmiyor olabilir mi?
tRFC2=320, SB=224 bak. Sonrasında alt sınırları bulursun. @TechMad
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
VDD-VDDQ istiyor olabilir. Frekansa göre değişken. 100 ns-70 ns eder. Sana da yeter böylesi. Aktif soğutma yokken tRFC çok sıkmak mantıksız. SB 70 ns ya da 65 ns civarı kalsın. 5 ns karşılığı 16 ediyor. 2,5 ns karşılığı 8 ediyor 6400 MT/s'de. Ona göre bakarsın. İlk dediğim 2 değerde test et, 10 dakika geçerse tRFC2=95 ns, SB=65 ns bakarsın. Yani tRFC2=304, SB=208. @TechMad
Eve geçince yapacağım hocam. Tabi bu testi galiba 90 dakika olarak yapmak gerekiyor. Bu arada Nebi hoca YouTube’da yeni AGESA ile ilgili paylaşım yapmış.VDD-VDDQ istiyor olabilir. Frekansa göre değişken. 100 ns-70 ns eder. Sana da yeter böylesi. Aktif soğutma yokken tRFC çok sıkmak mantıksız. SB 70 ns ya da 65 ns civarı kalsın. 5 ns karşılığı 16 ediyor. 2,5 ns karşılığı 8 ediyor 6400 MT/s'de. Ona göre bakarsın. İlk dediğim 2 değerde test et, 10 dakika geçerse tRFC2=95 ns, SB=65 ns bakarsın. Yani tRFC2=304, SB=208. @TechMad
- Makaleler
- 1
Eve geçince yapacağım hocam. Tabi bu testi galiba 90 dakika olarak yapmak gerekiyor. Bu arada Nebi hoca YouTube’da yeni AGESA ile ilgili paylaşım yapmış.
Yapar. Beni takip ediyor her gün, her saat başı. Başka bir şey bekliyor muydun?
Misafir:1 = Nebi Amca.
Eve geçince yapacağım hocam. Tabi bu testi galiba 90 dakika olarak yapmak gerekiyor. Bu arada Nebi hoca YouTube’da yeni AGESA ile ilgili paylaşım yapmış.
Beni engellediği için bulamadım. Linki paylaşırsan bir izleyelim. @TechMad
Yapar. Beni takip ediyor her gün, her saat başı. Başka bir şey bekliyor muydun?
Misafir:1 = Nebi Amca.
Beni engellediği için bulamadım. Linki paylaşırsan bir izleyelim. @TechMad
@Ayhan Dönmez hocam her şeyin farkındayız.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Farkındayız ama farkında olanların sayısı çok çok az. En bilinçli olanlardan bir tanesi sensin zaten karşılaştığım ve işten anlayan. Sayılı kişi var yani, bir elin parmağını geçmez farkındalığı yüksek olan kişi sayısı. @TechMad
Ah hocam keşke YouTube kanalı falan açsanız.Farkındayız ama farkında olanların sayısı çok çok az. En bilinçli olanlardan bir tanesi sensin zaten karşılaştığım ve işten anlayan. Sayılı kişi var yani, bir elin parmağını geçmez farkındalığı yüksek olan kişi sayısı. @TechMad
@Ayhan Dönmez hocam sistem boot etti bu sefer. tRFC2 296, SB 192'de açıldı nasıl oldu anlamadım.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Ah hocam keşke YouTube kanalı falan açsanız.
@Ayhan Dönmez hocam sistem boot etti bu sefer. tRFC2 296, SB 192'de açıldı nasıl oldu anlamadım.
Eki Görüntüle 222235
Bu stabil ise çok iyi, böyle kullanırsın.
SoC ya da VDDP düşürmek mümkün değil. 1-2-1 patlıyor çünkü, 1-3-1 sınırda.
Siz daha önceki mesajınızda en son CL’ye bakılır demiştiniz. Bunun CL ile bir ilgisi olabilir mi?Bu stabil ise çok iyi, böyle kullanırsın.
SoC ya da VDDP düşürmek mümkün değil. 1-2-1 patlıyor çünkü, 1-3-1 sınırda.
- Makaleler
- 1
Siz daha önceki mesajınızda en son CL’ye bakılır demiştiniz. Bunun CL ile bir ilgisi olabilir mi?
Şu anki durum CL'den bağımsız. CL çok kısmak ihtiyacı belki artırır ama 1-2-1 açamıyorsa CL'den bağımsız. 1-2-1 olayı silikonla alakalı IMC.
Bu RTP stabilse çok iyi zaten, ötesi olmaz sende.
PBO+CO için VT3 ayrı bakarsın 2 saat yine. Tekrardan düzeltirsin hata veren olursa. UCLK değişince UV ayarları oynayabiliyor.
Yeni konular
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-
-
-
-