Detaylar
Kim cevapladı?Dediğiniz değerlerde girdim. Hata vermedi lakin Nitro1/3/1, CL30 ve tRFC2/SB 480 bu sonucu aldım. Bu değerler stabilken ilk olarak Nitro'yu mu denemeliyim acaba 1/2/1'de? Sonrasında tRFC ayarları ve en son CL mi çekilmeli?2233 de sorun. 1.55 VDD çekip CL30 bak. CL28 ve 2233 tehlikeli.
IOD düne göre daha ısınıyor olabilir, daha erken hata verdiriyordur. 6400 hiç açamama şansın var. Ondan önce VDD 1.55 ve CL30 bak. VPP 1.9 işe yaramıyor belli ki, onu 1.8 çek geri. @TechMad
@TechMad son durum nedir? Son zen ekranı paylaşır mısınız?
Dosya Ekleri
Dediğiniz değerlerde girdim. Hata vermedi lakin Nitro1/3/1, CL30 ve tRFC2/SB 480 bu sonucu aldım. Bu değerler stabilken ilk olarak Nitro'yu mu denemeliyim acaba 1/2/1'de? sonrasında tRFC ayarları ve en son CL mi çekilmeli?
Bu ayarladan memnun değilsen, önce tRFC ayarla. En son Nitro. Bu bellek m-die mi? Kayıt alacağım.
Evet M-Die.Bu ayarladan memnun değilsen, önce tRFC ayarla. En son Nitro. Bu bellek m-die mi? Kayıt alacağım.
- Makaleler
- 1
CL28 VDD yetmiyor. 1.62 VDD, 1.45 VDDQ deneyebilirsin CL28 için. Geri kalan her şeyi sabit tut.
Hocam her şey rayına oturmuş durumda. Nitro'yu tekrar 1/2/1'e çektim. tRFC2 304, SB 200'de test sorunsuz geçince garanti olsun diye tRFC2'yi 296'ya çekip SB'yi 200'de bıraktım. 296'da patladım. Dediğiniz gibi 296 ve 288 için aktif soğutma lazım. Herhalde o yüzden hata aldım. Sonra tekrar 304'e çekip SB'yi 192'ye çektim. 304 ve 192 ile test sorunsuz geçti. Geriye bir tek CL değeri kaldı. 304 ve 192 testini CL30'da yapmıştım. VDD 1.55V ile CL30'dan CL28'e geçtim belki olur diye ama cihaz restart atınca dediğiniz gibi VDD'yi 1.62V yapıp teste aldım ve test hatasız bitti.CL28 VDD yetmiyor. 1.62 VDD, 1.45 VDDQ deneyebilirsin CL28 için. Geri kalan her şeyi sabit tut.
6400 MT/s'de bu belleklerin potansiyelinin sınırılarını sanırım bulmuş olduk. Bundan fazlası çıkmaz diye düşünüyorum. tRFC2=304, tRFCsb=192, CL28. İki testin de görselleri bu şekilde.
Dosya Ekleri
- Makaleler
- 1
Hocam her şey rayına oturmuş durumda. Nitro'yu tekrar 1/2/1'e çektim. tRFC2 304, SB 200'de test sorunsuz geçince garanti olsun diye tRFC2'yi 296'ya çekip SB'yi 200'de bıraktım. 296'da patladım. Dediğiniz gibi 296 ve 288 için aktif soğutma lazım. Herhalde o yüzden hata aldım. Sonra tekrar 304'e çekip SB'yi 192'ye çektim. 304 ve 192 ile test sorunsuz geçti. Geriye bir tek CL değeri kaldı. 304 ve 192 testini CL30'da yapmıştım. VDD 1.55V ile CL30'dan CL28'e geçtim belki olur diye ama cihaz restart atınca dediğiniz gibi VDD'yi 1.62V yapıp teste aldım ve test hatasız bitti.
6400 MT/s'de bu belleklerin potansiyelinin sınırılarını sanırım bulmuş olduk. Bundan fazlası çıkmaz diye düşünüyorum. tRFC2=304, tRFCsb=192, CL28. İki testin de görselleri bu şekilde.
Bunun altı sende de mümkün değil. Aktif soğutma lazım. @TechMad
PBO+UV için VT3 bakarsın yine. GUI sürümünü kullan, daha iyi.
Release y-cruncher_gui.201125 · Profetorum/y-cruncher_GUI
Changelog: Added automatic download if y-cruncher (either the full extracted version or the .zip file) is not present
@TechMad Daha Nebi Amca anlatmadan bu forumda 5-10 kişiye en az ayarlattım. Nebi Amca da videolaştıracak. Bizden bahsetmezse kendisine küserim.
Tabii yine çözüm mözüm alamadık, 31'de kaldık. Boşa uğraş bu konuların hepsi. @ggbye uğraşacak bundan sonra.
Son düzenleme:
Çok ayıp eder hocam.Eki Görüntüle 222531
![]()
Changelog: Added automatic download if y-cruncher (either the full extracted version or the .zip file) is not presentgithub.com
@TechMad Daha Nebi Amca anlatmadan bu forumda 5-10 kişiye en az ayarlattım. Nebi Amca da videolaştıracak. Bizden bahsetmezse kendisine küserim.
Tabii yine çözüm mözüm alamadık, 31'de kaldık. Boşa uğraş bu konuların hepsi. @ggbye uğraşacak bundan sonra.
Eki Görüntüle 222531
![]()
Changelog: Added automatic download if y-cruncher (either the full extracted version or the .zip file) is not presentgithub.com
@TechMad daha nebi amca anlatmadan bu forumda 5-10 kişiye en az ayarlattım. Nebi amca da videolaştıracak. Bizden bahsetmezse kendisine küserim.
Benim derdim sorunlarım bitmedi. Forumda fikir bile verip suçlu bulunuyoruz. Ban yemekte ayrı, DDR4 ve DDR5 testi yapıyorum.
Benim derdim sorunlarım bitmedi. Forumda fikir bile verip suçlu bulunuyoruz. Ban yemekte ayrı, DDR4 ve DDR5 testi yapıyorum.
@Ayhan Dönmez bir rehber ayarlaman lazım, yoksa bu iş çorbaya döner. Birçok etken var.
- Makaleler
- 1
Forumda fikir belirtmek yasak. Kaderine razı gelip susacaksın. Ağzınla kuş tutsan sendeki sıkıntı düzelmez daha. @SunseTTime ile seni @Bandırmalı1965 LN2 alacak, ancak o zaman.
@Ayhan Dönmez bir rehber ayarlaman lazım, yoksa bu iş çorbaya döner. Birçok etken var.
Saçlar beyazladı, sonra döküldü. Nebi gibi ekran karşısına bu halde çıkamam. Artık yaşlandım ben. Nebi Amca'ya emanetsiniz.