Eki Görüntüle 221904

@TechMad Şu anki vazifen 38-38 bırakıp BIOS'tan Tap şeklinde arat, çıkan kısımları RX-TX 3 Tap olmak üzere değiştir. Patlarsa zaten şans yok.

Duyman mümkün değil Bias ya da Taps ayarlarını. İleri düzey ayarlar bunlar. Ciddi anlamda bu iş ile uğraşmıyorsan bilemezsin yani.

Anakart Auto bırakır onların hepsini, ileri düzey ayarlar. Bilmemen çok normal, videolarda ya da rehberlerde de herhangi biri anlatmaz. Beta Tester'ler ya da BIOS yazanlar, Test Bench başından kalkmayanlar bilir. @TechMad
Bu arada dört tane çıktı ikisi otomatik görünüyor. Dördününü de mi değiştirmeliyim?

Dosya Ekleri

• IMG_1117.webp
    IMG_1117.webp
    4,6 MB · Görüntüleme: 52
Bu arada dört tane çıktı ikisi otomatik görünüyor. Dördününü de mi değiştirmeliyim?

2 Tap Auto hali mi? Değişmedin değil mi? Hepsini 3 TAP yap RX-TX olanların. Sonrasında Auto ne ise öyle yaparsın. Auto 2 Tap'tir SR kitlerde.

Üstteki ikisinin lokasyonu nedir? Tweaker içinde mi yoksa AMD Overclocking Nitro menüsü içinde olan mı?

2 Tap Auto hali mi? Değişmedin değil mi? Hepsini 3 TAP yap RX-TX olanların. Sonrasında Auto ne ise öyle yaparsın. Auto 2 Tap'tir SR kitlerde.

Üstteki ikisinin lokasyonu nedir? Tweaker içinde mi yoksa AMD Overclocking Nitro menüsü içinde olan mı?
Ben hepsini üçlemiştim hocam. Ama teste başlamadım. İlk iki Taps ile son iki Taps lokasyonları farklı. Görünmesi için üzerlerine gelip gösterttim.

İkisi AMD Overcloking menüsünde diğer ikisi AMD CBS bölümünde.

@Ayhan Dönmez hocam bir ve ikinci sıradakiler AMD CBS, üç ve dördüncü sıradakiler AMD Overcloking. O detayı atlamışım.

Dosya Ekleri

• IMG_1118.webp
    IMG_1118.webp
    5,2 MB · Görüntüleme: 25
  • IMG_1119.webp
    IMG_1119.webp
    5 MB · Görüntüleme: 31
Ben hepsini üçlemiştim hocam. Ama teste başlamadım. İlk iki Taps ile son iki Taps lokasyonları farklı. Görünmesi için üzerlerine gelip gösterttim.

İkisi AMD Overcloking menüsünde diğer ikisi AMD CBS bölümünde.

Bu şekilde teste al. 38 tutma şansı var. Tutamazsa başka çaren yok. Training 10-15 saniye uzatacaktır. Training 3 Tap rağmen tutamazsa üst ikisini 2 Tap yaparsın geri, alttaki ikisi Auto kalsın. Birbiri üzerine Override olurlar. Üstteki ikisi Nitro menüsündeki. Onu değişmen tek başına bile yeterli. Üzerine yazar. @TechMad

Alttaki ikisi Nitro menüsündeki daha doğrusu, karıştırdım. Nitro kısmını Auto bırakıp CBS'dekini 2 Tap yapmış senin kart. Öyle ayarlarsın, normalde hepsi Auto olmalıydı. ASUS ve MSI'de öyle.

3 Tap iken hepsi Boot et, sorun yok. Bu tutamazsa 39-39 kalacak. Geri ilk haline alırsın 2 Tap olarak.

Bu şekilde teste al. 38 tutma şansı var. Tutamazsa başka çaren yok. Training 10-15 saniye uzatacaktır. Training 3 Tap rağmen tutamazsa üst ikisini 2 Tap yaparsın geri, alttaki ikisi Auto kalsın. Birbiri üzerine Override olurlar. Üstteki ikisi Nitro menüsündeki. Onu değişmen tek başına bile yeterli. Üzerine yazar. @TechMad

Alttaki ikisi Nitro menüsündeki daha doğrusu, karıştırdım. Nitro kısmını Auto bırakıp CBS'dekini 2 Tap yapmış senin kart. Öyle ayarlarsın, normalde hepsi Auto olmalıydı. ASUS ve MSI'de öyle.
Dördünü de 3 tap olarak mı teste alayım yani hocam? Kusura bakmayın yoruyorum sizi kafa iyice çorba oldu bende. Ne yaptığım hakkında en ufak bir fikrim bile yok. Tapslar Biaslar hak getire. :D

Ekleme: Tamam hocam yazmışsınız zaten bunu yazarken.

Dördünü de 3 tap olarak mı teste alayım yani hocam? Kusura bakmayın yoruyorum sizi kafa iyice çorba oldu bende. Ne yaptığım hakkında en ufak bir fikrim bile yok. Tapslar Biaslar hak getire. :D

Dördü de 3 Tap olsun, 10-15 saniye daha Train edecek. Sonrasında RTP testine al. Yine patlarsa 39-39 kalmak zorunda tRCD. Sonrasında Tap kısmını ilk haline çevirtirsin, 2 Tap ve Auto olarak.

Dosya Ekleri

• taps.webp
    taps.webp
    1,1 MB · Görüntüleme: 29
Aynen öyle. tRCD yapamıyor muhtemelen. Eski haline çevir Taps kısmını. Üstteki ikisi 2 Tap, alttaki ikisi Auto idi sanırım.
Aynen hocam ilk ikisi 2 Tap son ikisi Auto idi. Yapılacak başka bir işlem kaldı mı bilmiyorum. Gerçi tRFC2 vs SB’yi sıkmak gerekiyor mu? 480’e almıştık ya da nitro falan.

Aynen hocam ilk ikisi 2 Tap son ikisi Auto idi. Yapılacak başka bir işlem kaldı mı bilmiyorum. Gerçi tRFC2 vs SB’yi sıkmak gerekiyor mu? 480’e almıştık ya da nitro falan.

Gerekiyor. Önce Nitro hallet, en son tRFC kısmını. 1-2-1 alıp dene Nitro'yu 2-3-1 yerine.

1769526088387.webp

@TechMad Bende Gear kapalı 1T limiti bu, RELAXED-Mixed H16M.

Son düzenleme: