Eğer üşenmezsen tweaker, voltaj, timing ve Nitro kısımlarını tek tek ileteceğim dersen değerleri verebilirim. İlgili konularda da yaptığım oydu. Force hazır görsel elimde yok şu anda çünkü. O konulardan arayıp bulmam lazım.

iGPU zaten 7500F'te yok, eğer olsaydı 1:1 modda kesin kapatman lazımdı. Stabiliteyi bozuyor. Onun haricinde stabillik sağlanana kadar mcr-pdm ayarları kapalı kalacak. Training hafızada tutmaması en iyisidir AM5'te. Boot süresi uzar sadece bir miktar, o kadar. Fast boot ayarını da tercihen kapalı yap, post delay time 1 saniye olarak değişirsin.

İletirim tabii hocam attığınız değerleri yapıyorum şu an fakat CLDO VDDP ve FCLK kısmını bulamadım. Bir tek onlar kaldı.

Bu işi millet paralı yapmaya başlamış, ben hala ücretsiz hizmet veriyorum. Kimseden hiçbir karşılık beklemedim bugüne kadar. Bizden ya da oradan buradan öğrenip de paralı hizmet verenlerin de verdiği hizmet ortada. Gözün kapalı yapsan ya da yoldan geçen adama yaptırsan daha iyi yapar muhtemelen.

İletirim tabii hocam attığınız değerleri yapıyorum şu an fakat CLDO VDDP ve FCLK kısmını bulamadım. Bir tek onlar kaldı.

Search F9 kısayolu ile arayabilirsin BIOS'ta. Vddp ve FCLK tweaker sekmesinde olmalı. Gigabyte çok karışık arayüzü var, elimin altında olsa ayarlardım. O yüzden Force konuları hep uzun sürdü şu ana kadarki. @xsharke

Bazı şeyler için artık çok geç. Bir müddet ara vereceğim ben zaten. Buralar size emanet. Herkesin bir müddet istirahate ihtiyacı var. Konu sahibi üşenmeyip atarsa görselleri iletebilirim, sonrasında teste alırsınız. 6400 1:1 mod bile açabilir belki ama uğraşmak lazım. Tüm günü yer.

Hocam hakkınız ödenmez. Çözüm olarak forumda pasif görünüyor. Düzenleme gerekli. Amaç yardımcı olmak iste bence buna gerek yok. Sayfalarca konum oldu, yüzlerce mesaj 1 konuyu çözüm olarak işaretleyemedim. Hep daha iyisini istediğim için, üzgünüm bu düşüncelere kapılmanızı istemezdim. 🥺

Bu işi millet paralı yapmaya başlamış, ben hala ücretsiz hizmet veriyorum. Kimseden hiçbir karşılık beklemedim bugüne kadar. Bizden ya da oradan buradan öğrenip de paralı hizmet verenlerin de verdiği hizmet ortada. Gözün kapalı yapsan ya da yoldan geçen adama yaptırsan daha iyi yapar muhtemelen.

Search F9 kısayolu ile arayabilirsin BIOS'ta. Vddp ve FCLK tweaker sekmesinde olmalı. Gigabyte çok karışık arayüzü var, elimin altında olsa ayarlardım. O yüzden Force konuları hep uzun sürdü şu ana kadarki. @xsharke
VDDP diye arattım AMD Overclock sayfası çıktı https://prnt.sc/az3VmYVxhG1U
Tamam buldum.

Ayrıca FCLK diye arattım hiçbir sonuç vermedi.

Tamam buldum.

1769167717422.webp

1100 mV yani 1.1v kalacak bu kısım. VDD PHY önemli bir voltaj. 1:1 ve 2:1 modda bunsuz bazı şeyler zor, açamazsın. Çipe göre değişkenlik gösteriyor.

Tamam buldum.

Tweaker kısmını baştan aşağı atarsan veririm değerleri. Memory Timings kısmını da atman lazım. Nitro kısmı Advanced-AMD Overclocking-DDR Options kısmında. Gerekli olan ayarlar bunlar.

Eki Görüntüle 220442

1100 mV yani 1.1v kalacak bu kısım. VDD PHY önemli bir voltaj. 1:1 ve 2:1 modda bunsuz bazı şeyler zor, açamazsın. Çipe göre değişkenlik gösteriyor.

Tweaker kısmını baştan aşağı atarsan veririm değerleri. Memory Timings kısmını da atman lazım. Nitro kısmı Advanced-AMD Overclocking-DDR Options kısmında. Gerekli olan ayarlar bunlar.
Hocam o resimdeki kısmı değiştirmedim, Tweaker sekmesinde olan VDDP değerini 1.1 yaptım 2 tane VDDP var sanırım BIOS'ta.

Resimleri son 2 kalan ayarı yaptıktan sonra atacağım.

Anlamadım. Şu an sadece tweaker kisminda olan Vddp'yi değiştirdim. AMD overclock sayfasına ellemedim hangisini değiştireceğim?

Tek taraflı değişmen yeterli. Üzerine yazar diğer tarafın. AMD overclock kısmından sadece Nitro kısmına elleyeceksin. Bir de SoC OC mode gibi ayarlar var, onlar önemli FCLK ve 1:1 stabilitesinde. O kısmı açarsın.