Tamamdır son olarak FCLK kısmını bulamıyorum. Arattığımda bu çıkıyor. Ekran GörüntüsüTek taraflı değişmen yeterli. Üzerine yazar diğer tarafın. AMD overclock kısmından sadece Nitro kısmına elleyeceksin. Bir de SoC OC mode gibi ayarlar var, onlar önemli FCLK ve 1:1 stabilitesinde. O kısmı açarsın.
Detaylar
Kim cevapladı?Tamamdır son olarak FCLK kısmını bulamıyorum. Arattığımda bu çıkıyor. https://prnt.sc/8_xu6wkITaxY
Kısaltmadan dolayı olabilir. Size tavsiyem telefonda, tarayıcı üzerinden giriş yapmanız ve görseli buraya direk olarak yüklemeniz daha iyi olur. Herseferinde siteye resim yüklemek zahmetli olabilir.
- Makaleler
- 1
Tamamdır son olarak FCLK kısmını bulamıyorum. Arattığımda bu çıkıyor. https://prnt.sc/8_xu6wkITaxY
Bu ayar da önemli ama 2200 FCLK açacaksan. Tweaker kısmında FCLK ayarı. Infinity Fabric and Dividers tarzında bir açıklama ile bulunuyor. Gigabyte her şeyi farklıdır diğer üreticilerden. Kendine has bir firma, tüm özellikleri ile ayrılır diğerlerinden. BIOS'taki karşılıklar da tamamen farklıdır. Bilmeyen adamı zorlar bu ayarların eşini ya da benzerini bulmak.
Bilen adamı da zorlar yani. ASRock ve Gigabyte haz etmiyorum ben genelde. BIOS olarak ASUS ve MSI daha kullanıcı dostu. Gigabyte ve ASRock için alışkın olman lazım arayüze, yoksa zorlanırsın.
İlgili ayarı takip ederek bulursun.Kısaltmadan dolayı olabilir. Size tavsiyem telefonda, tarayıcı üzerinden giriş yapmanız ve görseli buraya direk olarak yüklemeniz daha iyi olur. Herseferinde siteye resim yüklemek zahmetli olabilir.
Advanced mode /tweaker/ Advanced CPU settings/ Infinity fabric Frequency and dividers/ FCLK Frequency.
Bu ayar da önemli ama 2200 FCLK açacaksan. Tweaker kısmında FCLK ayarı. Infinity fabric and dividers tarzında bir açıklama ile bulunuyor. Gigabyte her şeyi farklıdır diğer üreticilerden. Kendine has bir firma, tüm özellikleri ile ayrılır diğerlerinden. BIOS'taki karşılıklar da tamamen farklıdır. Bilmeyen adamı zorlar bu ayarların eşini ya da benzerini bulmak.
Bilen adamı da zorlar yani. ASRock ve Gigabyte haz etmiyorum ben genelde. BIOS olarak ASUS ve MSI daha kullanıcı dostu. Gigabyte ve ASRock için alışkın olman lazım arayüze, yoksa zorlanırsın.
Buldum. 2200 dediniz öyle mi yapayım? Şu an 2067 yaptım. Bütün fotoğraflari çekip iletiyorum birazdan.
İlgili ayarı takip ederek bulursun.
Advanced mode /tweaker/ Advanced CPU settings/ Infinity fabric Frequency and dividers/ FCLK Frequency.
Bulamaz isen, bir de böyle bak.
Tweaker/ Advanced Memory settings/ Infinity fabric Frequency.
İlk attığınız ZenTimings ayarlarını yaptım. Bir boot etmeyi deneyeyim mi? @Ayhan Dönmez
- Makaleler
- 1
İlk attığınız ZenTimings ayarlarını yaptım. Bir boot etmeyi deneyeyim mi? @Ayhan Dönmez
Save & Exit özet ekranını gönderirsen inceleyelim.
Save & Exit özet ekranını gönderirsen inceleyelim.
- Makaleler
- 1
Doğru gibi görünüyor. Memory Context Restore ve Power Down ayarları kapalı kalsın. SoC Uncore OC Mode ayarı Enabled kalsın. FCLK şimdilik 2067 kalsın. Infinity Fabric ayarı Tweaker sekmesindeki. Geri kalanı doğru gibi. Zen iletirsin.
Nitro kısmını yapmamışsın ya da Gigabyte özet olarak göstermiyordu sanırım. Nitro kısmında:
-Nitro: Enabled
-Robust: Enabled
-RX-1, TX-2, Control-1
-RX-TX Burst Length-8x/8x
Bu ayarları uygula.