Doğru gibi görünüyor. Memory Context Restore ve Power Down ayarları kapalı kalsın. SoC Uncore OC Mode ayarı Enabled kalsın. FCLK şimdilik 2067 kalsın. Infinity Fabric ayarı Tweaker sekmesindeki. Geri kalanı doğru gibi. Zen iletirsin.

Nitro kısmını yapmamışsın ya da Gigabyte özet olarak göstermiyordu sanırım. Nitro kısmında:

-Nitro: Enabled
-Robust: Enabled
-RX-1, TX-2, Control-1
-RX-TX Burst Length-8x/8x

Bu ayarları uygula.
Windows'a girdim tarayıcıyı açtım kendini yeniden başlattı.

1.28 yaptım.
8 yaptım.
VDD 1.45 program yanlış.

Nitro kısmında Bias diye bir şey yok.

Doğru, unuttum onu. PMU Training ve Bias kısmı sadece Ryzen 9000 desteği mevcut. Çok da önemli değil Force kartında. Böyle bir RTP çalıştır, hata var mı yok mu anlayalım.

Force 1 DPC kart olduğu için PHY kısmını eşliyor zaten, PMU'ya gerek yok. H16M'de Bias kısmına gerek var, o da Ryzen 7000'de desteği yok. 9000'e aktif ettiler sadece bunları. Pazarlamayla alakalı.

Ciddi bir sıkıntı var, masaüstünde imleç takılıyor.

RTP Test programını atarmısınız?

6200 stabil açamıyordur ya da VDD yetersizdir. VDD 1.5 verip bakmak lazımdı aslında. 1.45 M-Die yemeyebilir. VDD 1.5, VDDQ 1.45, VDD IO 1.4 verip gel hızlıca. Sonrasında RTP ile teste al.

1769172058101.webp

1 kere Auto basacaksın. Sonra 1-90 ve Start.

6200 stabil açamıyordur ya da vdd yetersizdir. Vdd 1.5 verip bakmak lazımdı aslında. 1.45 m-die yemeyebilir. Vdd 1.5, vddq 1.45, vdd IO 1.4 verip gel hızlıca. Sonrasında rtp ile teste al.

Eki Görüntüle 220458

1 kere Auto basacaksın. Sonra 1-90 ve start.

@Ayhan Dönmez hocam HWiNFO sıcaklık değerlerine, test esnasında bakması iyi olmaz mı?

6200 stabil açamıyordur ya da VDD yetersizdir. VDD 1.5 verip bakmak lazımdı aslında. 1.45 M-Die yemeyebilir. VDD 1.5, VDDQ 1.45, VDD IO 1.4 verip gel hızlıca. Sonrasında RTP ile teste al.

Eki Görüntüle 220458

1 kere Auto basacaksın. Sonra 1-90 ve Start.
Yaptım masaüstünde kasıyor hala. Testi başlattım ne zaman bitiyor?

Tekrar restart attı.