Hayır sistemde sıkıntı yok bu zamanlama ayarları sonrası oldu. 6000 yapayım ozaman? IMC arttır derken orayı anlamadım. @Ayhan Dönmez
1769174582086.webp

1.55 VDD, 1.45 VDDQ, 1.4 VDD IO CL26 bak bakalım. Yalnız Zen neden A2 slotunda gösteriyor senin tekli modülü? A1 ya da B1 şeklinde okuması gerekliydi. İlk slota mı takılı yoksa 2. mi ?

6000 MT/s CL26 açarsan sana yeter. 6200 açamıyor belli ki ya da başka bir şey var.

Onu bende anlamadım 1. Slota takili RAM.

6000 CL26 şansını dene. 1.55 VDD yetmezse 1.6 verip bakarsın. En azından kasma mevzusu gitsin.

@Arif23 Bana senin konudan çözüm geldiydi, hemen geri gitmiş. :D Ben bir haltı çözemiyorum belli ki. Bunların hepsi öneri, tavsiye niteliğinde. Haksız sayılmazlar. Kimse uğraşmaz gibi ama optimizasyonla bundan sonrasında. Karşılığı yok çünkü. 500-1000 çözüm kasanlar çok rahat kasıyor diğer konularda.

Benim 500 olmuştu en az şimdiye, elimden alınanları da eklersek. Ama çok önemsediğim şeyler değil. Sadece karşılığı yok bu konuların, 50 sayfa yerine 100 sayfa yönetsem de bir halta yaramaz. Direkt soru-cevap yapıp 1000 çözüm kasmak lazım diğerleri gibi.

@Arif23 Gerçi senin konuda sorunu tespit etmiştim, çözmüş sayılırım. Geri almamaları gerekirdi.

Senin gibi Micron kullanıp da drop yaşayan birçok kişiye, Hynix aldırıp sorununu çözmüştüm. Oradan da emin konuşuyorum.

6000 CL26 şansını dene. 1.55 vdd yetmezse 1.6 verip bakarsın. En azından kasma mevzusu gitsin.

@Arif23 bana senin konudan çözüm geldiydi, hemen geri gitmiş. :D ben bir haltı çözemiyorum belli ki. Bunların hepsi öneri, tavsiye niteliğinde. Haksız sayılmazlar. Kimse uğraşmaz gibi ama optimizasyonla bundan sonrasında. Karşılığı yok çünkü. 500-1000 çözüm kasanlar çok rahat kasıyor diğer konularda.

Benim 500 olmuştu en az şimdiye, elimden alınanları da eklersek. Ama çok önemsediğim şeyler değil. Sadece karşılığı yok bu konuların, 50 sayfa yerine 100 sayfa yönetsem de bir halta yaramaz. Direkt soru-cevap yapıp 1000 çözüm kasmak lazım diğerleri gibi.

@Arif23 gerçi senin konuda sorunu tespit etmiştim, çözmüş sayılırım. Geri almamaları gerekirdi.

Ben bilet attım, çözüm için işaretliyemedim.

6000 CL26 şansını dene. 1.55 vdd yetmezse 1.6 verip bakarsın. En azından kasma mevzusu gitsin.

@Arif23 bana senin konudan çözüm geldiydi, hemen geri gitmiş. :D ben bir haltı çözemiyorum belli ki. Bunların hepsi öneri, tavsiye niteliğinde. Haksız sayılmazlar. Kimse uğraşmaz gibi ama optimizasyonla bundan sonrasında. Karşılığı yok çünkü. 500-1000 çözüm kasanlar çok rahat kasıyor diğer konularda.

@Arif23 gerçi senin konuda sorunu tespit etmiştim, çözmüş sayılırım. Geri almamaları gerekirdi.

Bu arada resimdeki 36 gibi değerler şu an 38 siz ilk fotoğraf üzerinden düzenlemişsiniz.

Bende çözüm olarak işaretledim sizi ilk sistemi kurduğum konuda fakat apayrı kişiye verdiler çözümü.

Ben bilet attım, çözüm için işaretliyemedim.

@Arif23 'ün çözümünü de kaldırmışlar. Haksız sayılmazlar da o konudaki kalabilirdi. Adam Micron RAM kullanıyor, ekibe ben kabul ettirememiştim en son AM5'te Hynix haricinde oyunlarda stutter, drop olduğunu. Bir kesim attığım kanıtları da kabul etmiyordu. Kullanmayan ya da denemeyen, bu işle bilhassa uğraşmayan kimsenin de bilmesini bekleyemem. Forumda Micron ile sorun yaşayan çok oldu şimdiye dek AM5 sokette. Hynix aldıkları vakit ayarlattığım zaman sorunları çözülmüştü. @ggbye

RAM OC, optimizasyon konuları öneriye giriyor. Ama karşılığı çok yok. Diğer bomboş konularda çözüm kasmak çok daha kolay. Şimdiye en az 1K kasardım mesela. Amacım o değil benim, insanlara yardımcı olup sistemlerini doğru ayarlatmaya çabalıyorum. Nebi'nin ayarları kullanıp sorun yaşıyor çoğu kişi çünkü.

@Arif23'ün çözümünü de kaldırmışlar. Haksız sayılmazlar da o konudaki kalabilirdi. RAM OC, optimizasyon konuları öneriye giriyor. Ama karşılığı çok yok. Diğer bomboş konularda çözüm kasmak çok daha kolay. Şimdiye en az 1K kasardım mesela. Amacım o değil benim, insanlara yardımcı olup sistemlerini doğru ayarlatmaya çabalıyorum. Nebi'nin ayarları kullanıp sorun yaşıyor çoğu kişi çünkü.

Hocam bir kanal açsanız, nasıl olur? Kişiye özel ayarlar çok çabuk ilerler.

Bu arada resimdeki 36 gibi değerler şu an 38 siz ilk fotoğraf üzerinden düzenlemişsiniz.

Bende çözüm olarak işaretledim sizi ilk sistemi kurduğum konuda fakat apayrı kişiye verdiler çözümü.

Bana çözüm zor verirler bu saatten sonra, boş ver o yüzden. Meyve veren ağaç her zaman taşlanır. Ben de çenemi tutamadım vaktiyle, öyle yapıyorlarsa bir bildikleri vardır. Ben bir müddet ara vereceğim zaten, döndüğümde tekrardan konuşuruz.