SVM’yi kapatınca VirtualBox’ta hata alıyorum hocam. SMT de etki eder mi acaba?

Virtualization için SVM Auto kalması şart, Disable edersen açamazsın. Virtual sal bence, SVM Disable kullan. Sadece ihtiyacın varken SVM aç. Genel olarak kapalı kalsın bu ayar. Kullanacağın zaman aç sadece.

Tamamdır hocam.
Virtualization için SVM Auto kalması şart, Disable edersen açamazsın. Virtual sal bence, SVM Disable kullan. Sadece ihtiyacın varken SVM aç. Genel olarak kapalı kalsın bu ayar. Kullanacağın zaman aç sadece.
Hocam bir de şöyle bir şey demişsiniz:
Global C-state Control: [Disabled]

Bu ayarı AM5 sistemlerde PBO ile beraber Enabled kalmasını öneriyorlar. Statik OC yapıp voltaj ve frekansı sabitliyorsanız Disabled kalmasında sakınca yok. Hatta statik OC için Global C-State ve Clock Spread Spektrum, VRM Spread Spektrum ayarları stabilite için Disabled kalmalıdır.
Ben statik OC mi yapmış oluyorum? Global C-State bende Enabled durumda çünkü.

Bir de üç tane SMT ayarı çıktı. Biri AMD CBS\CPU Common Options\Thread Enablement bölümünde, diğeri AMD Overcloking\Manual CPU Overcloking\ CPU Core Count Control bölümünde. SMT Mode yazan ise Tweaker\CPU Core Voltage Control bölümünde.

Dosya Ekleri

• IMG_1120.webp
    IMG_1120.webp
    6 MB · Görüntüleme: 22
Bir de üç tane SMT ayarı çıktı. Biri AMD CBS\CPU Common Options\Thread Enanlement bölümünde, diğeri AMD Overcloking\Manual CPU Overcloking\ COU Core Count Control bölümünde. SMT Mode yazan ise Tweaker\CPU Core Voltage Control bölümünde.
CBS olanı kapat.

Tamamdır hocam.

Hocam bir de şöyle bir şey demişsiniz:

Ben statik OC mi yapmış oluyorum? Global C-State bende Enabled durumda çünkü.

C-State ayarını ayrı dene Açık-kapalı şeklinde. PBO ile beraber açık kalmasını tavsiye ediyorlar. Eğer statik OC yapıyorsan C-State ayarı kapalı kalması öneriliyor. Yani PBO için C-State Enabled, Windows güç planı dengeli kalmalı. Statik OC için C-State Disabled, güç planı yüksek performans kalmalı. Clock Spread Spectrum ayarını da kapat. VRM Spread Spectrum ayarı varsa bunu da kapat.

@TechMad Spread ile işin yok, BCLK oynatıyor.

Hocam şimdi ayarlara baktım Link Speed’de Gen5’i seçtim ama Bicurcation’da seçeneklerde X16 yazmıyor.

Auto x16 sende, o yüzden öyle. ASUS gibi ayırmamışlar. Link Gen5, Bifurcation Auto.

GPU-Z açıp kontrol et değerleri. x16 ve GEN5 görünmeli. Görsel atarsın.

X3D'lerde ben Turbo mod sevmiyorum, SMT kapatıp 8 fiziksel çekirdeğe sabitliyor. Ayrı ayrı denersiniz, CS ve Valo'da FPS artırıyor sanırım. Ama çoğu oyunda negatif etkisi var. Oyun bazlı bakmak lazım.

Diğer USB, PSS gibi ayarlara ben dokunmuyorum açıkçası. ErP S4+S5 ayarlayabilirsiniz ekstra USB ile alakalı.