Anakart desteklemiyor veya M.2 fazla tak mısın? Auto bırak.
Evet hocam iki SSD var ondan olmuş olabilir.

@TechMad Spread ile işin yok, BCLK oynatıyor.
@Ayhan Dönmez zaten Spectrum-Spead yazınca iki ayar çıktı. İkisi de kapalı.

PBO -15 üstüne bence çıkmayın. RAM stabil olduktan sonra, PBO ayarını düzenlemeniz daha iyi olur.
CPU VCore LLC Turbo ayarı ile birlikte -25 stabilse -30 deneyebilirsin. -30 üzeri çıkma +100'deyken. Bu attığım ayarları geçirtip Zen programından AGESA sürümü göstererek atman daha iyi olur. tRFC1 50 olacak Mixed modunda.

LLC7 ya da Turbo ile -20/-25 stabil kalabiliyor. Bakması lazım. En doğrusu aslında Per Core vermesi. Benim Core 0-1-2-3-4-5-6-7 çekirdekleri +175 5.4 GHz iken sırasıyla -10/-11/-15/-15/-15/-15/-20/-20 Per Core değerleri ile 1.180v sabitlendi. VT3 testi stabil. @ggbye @LH44 @TechMad Status Core + HWiNFO VDDCR_VDD voltaj kısmından SMU Debug Tool kullanarak sabitliyorsunuz. Arka plan boş olacak, yoksa voltaj dalgalanmasının önüne geçemezsiniz. İlgili programlar açık kalacak sadece.
Hocam zaten Percore olarak yapıyorum. Allcore nedense bana üstün körü bir yöntem gibi geliyor. VT3 testini percore olarak -20 +100 değerlerinde yaptım. Hiçbir çekirdek hata vermedi. Şimdi hepsini -25 yaptım. Muhtemelen biri burada hata verecektir.

Bu arada Misc Voltage otomatik olarak 1.1V geliyor. Siz daha önce onun için ekstra regülatör görevi görür 1.2V daha iyi olur demiştiniz. O yüzden 1.2V’te çektim. AGESA sürümünden bağımsız bir değer sanırım.

Dosya Ekleri

• IMG_1123.webp
    IMG_1123.webp
    4,7 MB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
Evet hocam iki SSD var ondan olmuş olabilir.

@Ayhan Dönmez zaten Spectrum-Spead yazınca iki ayar çıktı. İkisi de kapalı.

Hocam zaten Percore olarak yapıyorum. Allcore nedense bana üstün körü bir yöntem gibi geliyor. VT3 testini percore olarak -20 +100 değerlerinde yaptım. Hiçbir çekirdek hata vermedi. Şimdi hepsini -25 yaptım. Muhtemelen biri burada hata verecektir.

Bu arada Misc Voltage otomatik olarak 1.1V geliyor. Siz daha önce onun için ekstra regülatör görevi görür 1.2V daha iyi olur demiştiniz. O yüzden 1.2V’te çektim. AGESA sürümünden bağımsız bir değer sanırım.

1.2v kalabilir, sakınca yok. VDDG 1.05v kalsın. Regulasyon sağlar ekstra Misc PCIe hattında. VDDG Voltage Supplier asıl görevi, FCLK stabilitesinde.

@TechMad Arada 50 mV minimum önerilir. 1.15-1.2 Misc tercih ediliyor agresif profillerde Giga'da.

Auto x16 sende, o yüzden öyle. ASUS gibi ayırmamışlar. Link Gen5, Bifurcation Auto.

GPU-Z açıp kontrol et değerleri. x16 ve GEN5 görünmeli. Görsel atarsın.
“Gen5” yazısını göremedim. :unsure:
Ekleme: 5.0 ibaresi galiba Gen5 anlamına geliyor. Ben de bakıyorum nerede bu yazı diye. :D
6vf.png

Son düzenleme:
Burada fullenmedik voltaj yok. Ben de patlamasını bekliyorum ama patlamadı bir türlü. 1.35 SoC, 1.15 VDDP, 1.75 VDD sınırda değerler. Benden önce @ggbye patladı.

A-Die'a sıkıntı değil de M-Die'a çok problem 1.65 VDD üstü. 1.35 SoC yine degredasyon zonu çoğu çipte. 1.15 VDDP idare eder. 1.2 VDDP civarı degradasyon yine uzun vade.

Burada fullenmedik voltaj yok. Ben de patlamasını bekliyorum ama patlamadı bir türlü. 1.35 SoC, 1.15 vddp, 1.75 vdd sınırda değerler. Benden önce @ggbye patladı.

A-die'a sıkıntı değil de m-die'a çok problem 1.65 vdd üstü. 1.35 SoC yine degredasyon zonu çoğu çipte. 1.15 vddp idare eder. 1.2 vddp civarı degradasyon yine uzun vade.

Sr kiti olan mermi atıyor. Görüşeceğiz elbet bir gün.