cagata

Uzman
Ekran kartını zorlayan oyundan ötürü ekran kartı daha fazla ısınır mı? Ayrıca ekran kartını zorlayan oyunları söyleyebilir misiniz?

Ekran kartında termal olarak sorun varsa, bakımı uzun süredir yapılmadıysa mesela her türlü fazla ısınır. Oyun ya da render işlemi ekran kartını %100 kullansın ya da kullanmasın bakımı yapılmayan kart fazla ısınır. Bakımı yapılan kart saatler boyu %100 çalışsa da fazla ısınmaz.

Ekran kartında termal olarak sorun varsa, bakımı uzun süredir yapılmadıysa mesela her türlü fazla ısınır. Oyun ya da render işlemi ekran kartını %100 kullansın ya da kullanmasın bakımı yapılmayan kart fazla ısınır. Bakımı yapılan kart saatler boyu %100 çalışsa da fazla ısınmaz.

Cyberpunk 2077 de maksimum 75 derecede çalışıyor yüzde yüz kullanım ve hiçbir şekilde 105 wattın altına düşmüyor

Evet ben hiç diğer laptoplarımda böyle bir şey görmedim. 1 sene oldu ve sadece Cyberpunk'ta 75 derece görüyor.

Cyberpunk diğer oyunlara kıyasla daha ağır sayılabilecek bir oyun, açık dünya olması da büyük bir etmen. Bundan kaynaklı olarak daha yüksek sıcaklıklar elde etmek mümkün.

Laptoptan laptopa da sıcaklıklar çok değişken olabiliyor. Her laptopun farklı bir termal tasarımı oluyor çünkü.

Cyberpunk diğer oyunlara kıyasla daha ağır sayılabilecek bir oyun, açık dünya olması da büyük bir etmen. Bundan kaynaklı olarak daha yüksek sıcaklıklar elde etmek mümkün.

Laptoptan laptopa da sıcaklıklar çok değişken olabiliyor. Her laptopun farklı bir termal tasarımı oluyor çünkü.

Keşke tüm laptoplar böyle olsa çoğu laptop 100 dereceye yakın

Benim gözlemlediğim kadarıyla optimizasyon özürlüsü indie oyunları oynarken, RDR2'den, Forza Horizon 5'ten daha çok ısınıyor ekran kartı. Ranch Simulator, ContractVille tarzı oyunlardan bahsediyorum.