Liguori

Yetkin
Makaleler
1
Uzun bir süredir Pixel alıp GrapheneOS kurmak istiyordum. Son çıkan haberlerden sonra bunu yapma isteğim daha da arttı.

Tercihim 120 Hz ekranı olması, büyük olmaması (XL veya Fold olmayacak) ve iyi bir işlemciye sahip olması. Kamerası çok umurumda değil.

Bu liste içinde hangisini tavsiye edersiniz?
  • Pixel 10a
  • Pixel 10 Pro
  • Pixel 10
  • Pixel 9a
  • Pixel 9 Pro
  • Pixel 9
  • Pixel 8a
  • Pixel 8 Pro
  • Pixel 8

Son düzenleme:
Sitede soyle bir not var:
8th generation and later Pixels also have support for the incredibly powerful hardware memory tagging security feature as part of moving to new ARMv9 CPU cores.

Pixel 10 serisinde de (10a disinda) cop PowerVR GPU'lar olduguna gore, istekleriniz dogrultusunda bence tek mantikli tercihler Pixel 9 veya 9 Pro oluyor.

Pixel'lerde olası bir arıza durumunda yedek parça ve bu parçayı takabilecek teknisyen bulmanız çok zor.
Doğru ama şahsen çok önemli değil benim için. Mevcut telefonumu 4 yıldır arızasız kullanıyorum. Garantisi 2 yıl önce bitti ve hiç ihtiyacım olmadı.

Sitede soyle bir not var:
8th generation and later Pixels also have support for the incredibly powerful hardware memory tagging security feature as part of moving to new ARMv9 CPU cores.
Evet zaten paylaştığım link o paragraftan başlıyor. O yüzden o liste içinden sordum.

Pixel 10 serisinde de (10a disinda) cop PowerVR GPU'lar olduguna gore, istekleriniz dogrultusunda bence tek mantikli tercihler Pixel 9 veya 9 Pro oluyor.
Telefon donanımları hakkında hiçbir bilgim yok. 10a da iyi mi bu durumda? PowerVR neden kötü?

Türkiye'de Google Pixel yok hocam. Yurt dışından alıp, IMEI kaydı gerektirecek.
Doğru ama şahsen çok önemli değil benim için. Mevcut telefonumu 4 yıldır arızasız kullanıyorum. Garantisi 2 yıl önce bitti ve hiç ihtiyacım olmadı.

Evet zaten paylaştığım link o paragraftan başlıyor. O yüzden o liste içinden sordum.

Telefon donanımları hakkında hiçbir bilgim yok. 10a da iyi mi bu durumda? PowerVR neden kötü?
Telefonlarda en iyi GPU Adreno. Driver desteği falan, oyun optimizasyonu açısından.

Türkiye'de Google Pixel yok hocam. Yurt dışından alıp, IMEI kaydı gerektirecek.
Biliyorum. Yurt dışından alacağım gittiğimde zaten.
Telefonlarda en iyi GPU Adreno. Driver desteği falan, oyun optimizasyonu açısından.
Peki 10, 10a ve 10 Pro arasında donanım olarak ne farkları var? Oyun oynamayacağım. Günlük kullanım sadece. Müzik ve YouTube.

Diger Pixel 10 serisi cihazlar Tensor G5 kullanirken 10a onceki yildan kalma G4 kullaniyor. Bu yuzden de GPU'su Mali G715-MP7. Tabii 10a'nin da downgrade edilmis yerleri (orn. kamera paketi) var, cunku Pixel serisinde budget kategorisinde bir cihaz.

Ben olsam 9 Pro tercih ederdim herhalde.
Driverlari cop ve kapali kaynak. Tek acik kaynak olan suruculeri yanilmiyorsam Vulkan suruculeri, onlar da cok spesifik GPU modellerinde kullaniliyor sadece.

Cogu mobil oyun PowerVR GPU'lu telefonlarla dumduz uyumsuz oldugunu belirtiyor hatta bazen, ornegin Unity kullanan Genshin Impact.

Biliyorum. Yurt dışından alacağım gittiğimde zaten.

Peki 10, 10a ve 10 Pro arasında donanım olarak ne farkları var? Oyun oynamayacağım. Günlük kullanım sadece. Müzik ve YouTube.
O zaman işinizi görebilir. Ama diğer arkadaşların yorumlarını da bekleyin.