Ya da Nintendo'ya portlanan oyunlar... Kalite düşürme işini çok abartıyorlar. Ortaları yok.
Bir de aman diyelim portlama işini yine Elden Ring olayındaki gibi Tencent Games'e verirler, aboooov.

Bence kontrollerden yana sıkıntı olmaz. Klasik koşma, zıplama tuşu falan dışında GTA 5'te olan ekstra ne var?
O silah seçme tekerleği falan filan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geldiği zaman para tuzağı, gelmediği zaman neden gelmiyor? Boş ver hocam gelmesin, kafa yormaya da gerek yok. Kaç senelik oyuna ne gerek var?

Geldiği zaman Google Play yorumlarını hayal edebiliyorum. J7 Prime'a indirmeyi deneyip telefonu tost edecekler.

Olay, ''once 4 portlansin oyle'' ya da ''telefonlar hala yetersiz'' gibi bir olay degil. GTA 5, Switch'te bile cok rahat calisabilecek bir oyun, bunu hepimiz biliyoruz. Rockstar da biliyor ancak tembelliginden Wii U portunu bile vaktinde cikartmamasini gectim, Switch portuna luzum bile etmedi. RAGE, motor olarak bolca CPU gucune ve bosta RAM'e ihtiyac duyan bir motor. Gunumuzde hem iOS hem de Android tarafinda iki etmen de bolca bulunuyor, RT capable GPU'lar bile var artik telefonlarda. Olay bence kesinlikle telefonlarin yetersizligi degil, akilli optimizasyonlar ve gerektiginde de bazen config zorlamalari ile harika gozuken oyunlarin oldukca minimal cihazlarda calistigini gormedik degil. Olay, grafikten daha ote bir sey yani. Mobilde iyi denebilecek grafikler gorme cagina coktandir eristik zaten.

Kacirilan noktalardan ikisi de su, butce ve kontroller. Ozellikle RE: Village ve RE4 Remake'in iPhone 15 portlari bize sunu gosterdi ki, PC ve konsol oyunlarini mobile birebir, eksiksiz uyarlamak bir iskence olabiliyor. Evet, oyun grafik olarak enfes duruyordu ancak kesinlikle uzun oynamaya ne kontrolleri geregince uygundu, ne de telefonlarimizin pasif sogutmalari geregi uygundu. Bir mobil oyunu portlarken veya tamamen bambaska bir spinoff oyun yaparken platformu ve oyunun mekaniklerini, en onemlisi de butceyi ve tahmini getirebilecegi parayi goz onunde bulundurmak cok onemli, hele de Rockstar gibi paragoz bir firma icin. Para demisken, RE: Village ve RE4 Remake mobil portlari bize bir seyi daha gosterdi, on odemeli yani ''parali'' mobil oyunlar yapmasi cok riskli seyler. Cogu mobil kullanici ''zaten cihaza para verdim, bir de oyuna mi para verecegim?'' diyor ve farkinda olmadan veya olarak P2W oyunlara yoneliyor. Rockstar'in da mobilde boyle bir sey yapma ihtimali, yani oyunu bedava yapip P2W yapma ihtimali de oldukca dusuk. Boyle buyuk AAA oyunlari mobile getirirken platformu goz onunde bulundurup, birebir port yapmamakta fayda oluyor genelde yani. Bunun en iyi ornekleri de bana kalirsa miHoYo ve Level Infinite gibi firmalarin yaptigi mobil oyunlar, miHoYo akillica ayarlamalar yaparak mobil platformu da unutmayarak oyunlarini yaparken, Level Infinite cogunlukla mainstream serileri spin-off halinde, mobile uyarlamakla unlu bir firma. Rockstar kesinlikle bununla unlu bir firma da degil ayrica.

Rockstar gibi bir firma guncel haliyle daha cilalanmis GTA 3, VC ve SA mobil portlarini cikarmakta ve adam etmekte zorlanirken, bence HD cagdaki GTA oyunlarini mobilde beklemenin hic ama hic anlami yok.

Olay, ''once 4 portlansin oyle'' ya da ''telefonlar hala yetersiz'' gibi bir olay degil. GTA 5, Switch'te bile cok rahat calisabilecek bir oyun, bunu hepimiz biliyoruz. Rockstar da biliyor ancak tembelliginden Wii U portunu bile vaktinde cikartmamasini gectim, Switch portuna luzum bile etmedi. RAGE, motor olarak bolca CPU gucune ve bosta RAM'e ihtiyac duyan bir motor. Gunumuzde hem iOS hem de Android tarafinda iki etmen de bolca bulunuyor, RT capable GPU'lar bile var artik telefonlarda. Olay bence kesinlikle telefonlarin yetersizligi degil, akilli optimizasyonlar ve gerektiginde de bazen config zorlamalari ile harika gozuken oyunlarin oldukca minimal cihazlarda calistigini gormedik degil. Olay, grafikten daha ote bir sey yani. Mobilde iyi denebilecek grafikler gorme cagina coktandir eristik zaten.

Kacirilan noktalardan ikisi de su, butce ve kontroller. Ozellikle RE:Village ve RE4 Remake'in iPhone 15 portlari bize sunu gosterdi ki, PC ve konsol oyunlarini mobile birebir, eksiksiz uyarlamak bir iskence olabiliyor. Evet, oyun grafik olarak enfes duruyordu ancak kesinlikle uzun oynamaya ne kontrolleri geregince uygundu, ne de telefonlarimizin pasif sogutmalari geregi uygundu. Bir mobil oyunu portlarken veya tamamen bambaska bir spinoff oyun yaparken platformu ve oyunun mekaniklerini, en onemlisi de butceyi ve tahmini getirebilecegi parayi goz onunde bulundurmak cok onemli, hele de Rockstar gibi paragoz bir firma icin. Boyle buyuk AAA oyunlari mobile getirirken platformu goz onunde bulundurup, birebir port yapmamakta fayda oluyor genelde yani. Bunun en iyi ornekleri de bana kalirsa miHoYo ve Level Infinite gibi firmalarin yaptigi mobil oyunlar, miHoYo akillica ayarlamalar yaparak mobil platformu da unutmayarak oyunlarini yaparken, Level Infinite cogunlukla mainstream serileri spin-off halinde, mobile uyarlamakla unlu bir firma. Rockstar kesinlikle bununla unlu bir firma da degil ayrica.

Rockstar gibi bir firma guncel haliyle daha cilalanmis GTA 3, VC ve SA mobil portlarini cikarmakta ve adam etmekte zorlanirken, bence HD cagdaki GTA oyunlarini mobilde beklemenin hic ama hic anlami yok.
Nasıl bu kadar eminsiniz? Şahsen rahatça GTA 5 oynatan sistemimde esc'ye basıp ayarlar menüsünü açtığımda 2 FPS custom grafik ayarı keyfiyle baş başa kalıyorum. Oyunu oynarken problem yok da ayarlara girince 2 FPS oluyor 💀
Ayrıca GTA 5 optimizasyon anlamında şahane değil, kötü. Uzaktaki nesneler aşırı kötü gözüküyor. Bunu düzenleyen bir ayarı açınca ise FPS yerlerde.

Nasıl bu kadar eminsiniz? Şahsen rahatça GTA 5 oynatan sistemimde ESC'ye basıp ayarlar menüsünü açtığımda 2 FPS Custom grafik ayarı keyfiyle baş başa kalıyorum. Oyunu oynarken problem yok da ayarlara girince 2 FPS oluyor 💀
Ayrıca GTA 5 optimizasyon anlamında şahane değil, kötü. Uzaktaki nesneler aşırı kötü gözüküyor. Bunu düzenleyen bir ayarı açınca ise FPS yerlerde.

GT 420 1 GB, Intel E6300 sistemde 30-40 FPS aldığım bir oyuna laf ettirmem. 😃