GTA 6 sistem gereksinimleri belli oldu mu?

GTA 5 PC'ye geldiğinde GTX850M / GTX 750 Ti gibi GPU'larla 1080P'de rahat oynanabilir durumdaydı. Rockstar kötü portlama yapmazsa GTA 5 gibi yine dönemin orta seviyeye giriş kartlarıyla 1080P'de yüksek detaylarda oynanır olur. GTA 4 gibi bir portlama yaparsa benim 4090 bile göz yaşlarına boğulabilir, umarım yine o kadar kötü şekilde PC'ye çıkarmazlar.

GTA 5 PC'ye geldiğinde GTX850M / GTX 750 Ti gibi GPU'larla 1080P'de rahat oynanabilir durumdaydı. Rockstar kötü portlama yapmazsa GTA 5 gibi yine dönemin orta seviyeye giriş kartlarıyla 1080P'de yüksek detaylarda oynanır olur. GTA 4 gibi bir portlama yaparsa benim 4090 bile göz yaşlarına boğulabilir, umarım yine o kadar kötü şekilde PC'ye çıkarmazlar.
Bir çıkacak 4080 RYZEN 7 7800X3D acaba ne olur. Böyle çıkacağını asla tahmin etmiyorum oynayamayan çok olur da, düşündüm de acaba böyle olsa ne olurdu tepki yağar mıydı diye?

Bir çıkacak 4080 RYZEN 7 7800X3D acaba ne olur?
Yüksek çözünürlükte ultra detaylarda önerilen sistemler bu düzeyde olur zaten, 4080 Super hatta 4090 (ya da 5080) derlerse şaşırmam. Önemli olan orta-yüksek civarı ayarlarda 1080 ve 2K çözünürlüklerde hangi kartlarla en az 50-60 FPS civarında oynanabileceği.

Yüksek çözünürlükte Ultra detaylarda önerilen sistemler bu düzeyde olur zaten, 4080 Super hatta 4090 (ya da 5080) derlerse şaşırmam. Önemli olan orta-yüksek civarı ayarlarda 1080 ve 2K çözünürlüklerde hangi kartlarla en az 50-60 FPS civarında oynanabileceği.

Hayır ben Minimum'dan bahsettim.

Yüksek çözünürlükte ultra detaylarda önerilen sistemler bu düzeyde olur zaten, 4080 Super hatta 4090 (ya da 5080) derlerse şaşırmam. Önemli olan orta-yüksek civarı ayarlarda 1080 ve 2K çözünürlüklerde hangi kartlarla en az 50-60 FPS civarında oynanabileceği.
Orta ayarlar da benim sistem 60 fps alır mı acaba?

Yok öyle bir şey olmaz, olursa Rockstar güzel bir Take Two tokadını yer hisse düşüşünden sonra. Çıkarmalarının anlamı kalmaz, minimumda 4080 isteyecek oyunu oyuncu kitlesinin %5 kadarı oynayabilir.

Orta ayarlarda benim sistem 60 FPS alır mı acaba?
Büyük ihtimalle daha üst detaylarda oynanır ama oyun çıkmadan ve kartlarla testleri yapılmadan kesin bir şey söylenemez. Ayrıca GTA 6 için sistemi şimdiden toplamak hata olmuş olabilir, GTA 5'i PS'den 1.5 yıl sonra PC'ye getirdiler. Senin sistemin garantisi bitmiş bile olabilir GTA 6 PC'ye geldiğinde, belli olmaz. :D

Yok öyle bir şey olmaz, olursa Rockstar güzel bir Take Two tokadını yer hisse düşüşünden sonra. Çıkarmalarının anlamı kalmaz, minimumda 4080 isteyecek oyunu oyuncu kitlesinin %5 kadarı oynayabilir.

Büyük ihtimalle daha üst detaylarda oynanır ama oyun çıkmadan ve kartlarla testleri yapılmadan kesin bir şey söylenemez.
Oyun hangi oyun motorunu kullanacak peki bu konu hakkında bilgi var mı?

Oyun önümüzdeki sene erteleme olmazsa konsollara çıkış yapacak. RDR2 ve GTA5 için izlediği 1 yıl konsol exclusive politikasını izlerse tahminen 2026-2027 senelerinde göreceğiz. Yani büyük ihtimal 6xxx serisi çıkmamış veya taze çıkmış olacak. 5000, 4000, 3000 ve düşük ayarlarda 2000 serisinde oynanabileceğini düşünüyorum. Her ne kadar konsol optimizasyonu ayrı olsa da sonuçta 2070-2080 gücünde olan PS5 için de yapılacak bu oyun. Tabii ki neredeyse PC portu için 3 yıl olan bir oyuna yorum yapmak çok mantıklı değil ancak Rockstar'ın kötü bir PC optimizasyonuyla geleceğini düşünmüyorum. Sorunuzu da kendi görüşümce cevapladığımı düşünüyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt