Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Alessandro Del Piero

Başarılı
Ben ekran kartım olan RX 5500 XT 8 GB Axle modelini garantiye gönderdim. Arkadaşımdan idarelik Galax GTX 1660 Super'i aldım. Nedense Opera ve masaüstünde akıcılık bozuluyor 1660 Super'de fakat 5500 XT de böyle bir problemim yoktu. 5500 XT'de tam tersi sanki oyunlarda daha az akıcılık sunuyordu 1660 Super'e göre. Bu Masaüstünde olan yavaşlık HDCP'den olabilir mi? Bana göre 1660 Super daha iyi fakat bana emanet ve 5500 XT'yi satsam 1660 Super'e niye geçeyim aradaki 10 15 FPS'lik fark için? Modelden modele bağlı olabilir mi bu?

Sürücü kaynaklı değilse ekran kartı dışı (SSD/HDD ve/veya RAM) bir sebepten olmasın? Kartı taktıktan sonra AMD sürücüsünü kaldırıp, temiz kurulum yaptınız mı?
Not: Opera tarayıcı kullanmasanız daha iyi olur tabi, o da ayrı konu.

Sürücü kaynaklı değilse ekran kartı dışı (SSD/HDD ve/veya RAM) bir sebepten olmasın? Kartı taktıktan sonra AMD sürücüsünü kaldırıp, temiz kurulum yaptınız mı?
Not: Opera tarayıcı kullanmasanız daha iyi olur tabii, o da ayrı konu.

Evet Shift'e basılı tutarak yeniden başlatıp güvenli moda geçip kaldırdım. Bu kartı taktıktan sonra oldu bu. RAM SSD kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Ve sisteme format atmadım.

Donanım hızlandırma ayarlarına baktınız mı?

Kapalı hocam.

Donanım hızlandırma ayarlarına baktınız mı?

Bir de hocam şu GPU voltajı kafamı çok kurcalıyor.

1763909000874.webp

Tam yükte 0.8 voltaj mı ne oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben ekran kartım olan RX 5500 XT 8 GB Axle modelini garantiye gönderdim. Arkadaşımdan idarelik Galax GTX 1660 Super'i aldım. Nedense Opera ve masaüstünde akıcılık bozuluyor 1660 Super'de fakat 5500 XT de böyle bir problemim yoktu. 5500 XT'de tam tersi sanki oyunlarda daha az akıcılık sunuyordu 1660 Super'e göre. Bu Masaüstünde olan yavaşlık HDCP'den olabilir mi? Bana göre 1660 Super daha iyi fakat bana emanet ve 5500 XT'yi satsam 1660 Super'e niye geçeyim aradaki 10 15 FPS'lik fark için? Modelden modele bağlı olabilir mi bu?

Sanırım NVIDIA'dan nefret sebebim şimdiden başladı. Zaten ilk sistemimdi 5500 XTli sistem. Çok gecikme yaşıyorum oyunlarda. Driverdan kaynaklı mı bilmiyorum.

Sürücü güncelledikten sonra yenileme hızını teyit ettiyseniz, güç yönetiminden kastım bu ayar:
Eki Görüntüle 204538
Bu arada sistemde oyun vs. açık durumda mı? İşlemci sıcaklığı ve bellek miktarından dolayı sordum.

1763910289839.webp

Anladım hocam zaten.

Güncel driver kurulu ise önceki sürümleri dene veya 566.36

Sorun düzeldi gibi :). NVIDIA en iyisi. Fakat ara ara gene akıcılık gidiyor bu akıcılık 10 15 saniye oluyor.

Son düzenleme: