https://techolay.net/sosyal/konu/rx...600x-sistemde-micro-stuttering-sorunu.131202/ --> Bu açtığım konuya bakarsan AMD alınmamalı.

2 senede boyunca denediğim iki RTX 4060 ekran kartlı laptopa bakarsan NVDIA alınmamalı.

Çünkü her ikisinde de micro stuttering vardı ve normal bir kullanıcıya kıyasla çamur atmak yerine çözüm arayıp ikisini de düzeltmeye çalıştım. Yani buradan çıkan sonuç bir üründe sorun yaşayınca direkt ALINIR ALINMAZ denmemeli.

@Leon Scott Kennedy Hocam sizinle kişisel hiçbir sorunum yok fakat AMD ile ilgili iyi bir şey söylediğimde gram tepki yok, az bir AMD eleştirisi yaptığım an otomatiğe bağlamışsınız gülen surat atıyorsunuz. Hatta geçen 5060 ti ve rx 9060 xt kıyasına yönelik bir konu açılmıştı artılar eksilerden bahsettim direkt şunu al bunu al da demedim yine de günün sonunda verdiğiniz tek cevap "NVDIA fanboylarını dinleyip fazla para vermeyin, AMD al geç" tarzı bir tabir kullandınız. Yani ben açıklama yapıp fanboy oldum siz sadece amd al diyerek fanboy olmadınız. Trajikomik bir olaydı.

Siz bu tutumla ne AMD'deki hataları görebilirsiniz, ne de NVDIA'nın başarılı olduğu noktaları taktir edebilirsiniz. Böyle bir mentalite yok. Buna artık bir son vermeniz lazım.

Son düzenleme:
https://techolay.net/sosyal/konu/rx...600x-sistemde-micro-stuttering-sorunu.131202/ --> Bu açtığım konuya bakarsan AMD alınmamalı.

2 senede boyunca denediğim iki RTX 4060 ekran kartlı laptopa bakarsan NVIDIA alınmamalı.

Çünkü her ikisinde de Micro stuttering vardı ve normal bir kullanıcıya kıyasla çamur atmak yerine çözüm arayıp ikisini de düzeltmeye çalıştım. Yani buradan çıkan sonuç bir üründe sorun yaşayınca direkt ALINIR ALINMAZ denmemeli.

@Leon Scott Kennedy hocam sizinle kişisel hiçbir sorunum yok fakat AMD ile ilgili iyi bir şey söylediğimde gram tepki yok, az bir AMD eleştirisi yaptığım an otomatiğe bağlamışsınız gülen surat atıyorsunuz. Hatta geçen 5060 Ti ve RX 9060 XT kıyasına yönelik bir konu açılmıştı artılar eksilerden bahsettim direkt şunu al bunu al da demedim yine de günün sonunda verdiğiniz tek cevap "NVIDIA fanboylarını dinleyip fazla para vermeyin, AMD al geç" tarzı bir tabir kullandınız. Yani ben açıklama yapıp fanboy oldum siz sadece AMD al diyerek fanboy olmadınız. Trajikomik bir olaydı.

Siz bu tutumla ne AMD'deki hataları görebilirsiniz, ne de NVIDIA'nın başarılı olduğu noktaları taktir edebilirsiniz. Böyle bir mantalite yok. Buna artık bir son vermeniz lazım.

Aynı performansı daha ucuza alabilmek varken neden daha pahalıya alsın kullanıcı? Bende hem NVIDIA hem AMD kullandım aktif olarak da kullanıyorum merak etmeyin. Tek taraflı bakmıyorum olaylara. AMD'yi sevme sebebim beni NVIDIA illetinden kurtarması, işlemci tarafını domine edip ekran kartı tarafında NVIDIA'ya kafa tutan tek şirket olması. Herkes boş boş gömüyor AMD'yi. Neymiş 9070XT'nin pinleri erişim, o tek kartta yaşandı ve kullanıcı hatası olduğu bariz. NVIDIA 5000 serisinde eksik donanım satarken, donanımsal olarak kullanıcı hatası olmadan kendini yakarken ses bu kadar çıkmıyordu ama? Driver sorunlarına girmiyorum bile. Her ne kadar son sürümlerde var denilse de eski sürümlerinde çoğu oldukça sorunluydu 6 sene NVIDIA kullandım halen kullanıyorum yan bilgisayarda. AMD'yi 6 aydır kullanıyorum herhangi bir hata almadım, 1-2 kez CS de crash yedim oda CS ile ilgili sorun büyük ihtimal özürlü bir oyun çünkü. Hem ben o konuda sadece sizi hedef alıp yorum yapmadım, genel olarak fanboyları dinleme daha ucuza 9060XTni al rahatına bak dedim. Siz niye üstünüze alınıyorsunuz?

2 senede boyunca denediğim iki RTX 4060 ekran kartlı laptopa bakarsan NVIDIA alınmamalı.

Çünkü her ikisinde de Micro stuttering vardı ve normal bir kullanıcıya kıyasla çamur atmak yerine çözüm arayıp ikisini de düzeltmeye çalıştım. Yani buradan çıkan sonuç bir üründe sorun yaşayınca direkt ALINIR ALINMAZ denmemeli.

@Leon Scott Kennedy hocam sizinle kişisel hiçbir sorunum yok fakat AMD ile ilgili iyi bir şey söylediğimde gram tepki yok, az bir AMD eleştirisi yaptığım an otomatiğe bağlamışsınız gülen surat atıyorsunuz. Hatta geçen 5060 Ti ve RX 9060 XT kıyasına yönelik bir konu açılmıştı artılar eksilerden bahsettim direkt şunu al bunu al da demedim yine de günün sonunda verdiğiniz tek cevap "NVIDIA fanboylarını dinleyip fazla para vermeyin, AMD al geç" tarzı bir tabir kullandınız. Yani ben açıklama yapıp fanboy oldum siz sadece AMD al diyerek fanboy olmadınız. Trajikomik bir olaydı.

Siz bu tutumla ne AMD'deki hataları görebilirsiniz, ne de NVIDIA'nın başarılı olduğu noktaları taktir edebilirsiniz. Böyle bir mantalite yok. Buna artık bir son vermeniz lazım.

Ben High-end harici NVIDIA desteklemiyorum, 6000 serisi harici high end desteklemiyorum AMD'de.
Ve Low-mid tier bir sistemim olduğu için en iyi performansı veren 1660 Super'di, o yüzden bunu tercih ettim.

Kartımın arızalı olup olmadığına baktıracağım ve arızalı değilse suçu haklı olarak NVIDIA'ya atabilirim, şuanlık susacağım.

Videoya çıkardığınız Caner Uncu'nun da problemi çözülmedi maalesef neden ona "kartın bozuk" demek yerine "AMD çöp" dedirttiğinizi sorabilir miyim?
Problemimin çözülmediğini nerede okudunuz? Kapı gibi konu açtım ben kanıtlarıyla sorun yaşadığım oyunlarda sorun çözüldü diye. Kartı da Recep Baltaş'a gönderdim, aklınızda soru işareti kalmasın diye kendisi de test eder. Kart bozuksa bozuktur, yapacak bir şey yok. Kart bozuk değilse de sıkıntı AMD'dedir bence. Bu konuyu da çözüm aramak için değil, çamur atmak için açmış arkadaş. Kartın donanımsal olarak arızalı olması farklı, kartın stabil çalışmaması farklı. Ben de eğer kartımda bu tür şeyler yaşasam donanımsal arızadan şüphe ederdim mesela. Ben bazı oyunları sıkıntısız oynarken bazılarında takılma sorunu yaşıyordum. Mesela eski COD oyunları sıkıntılı çalışıyordu, şu an 1 kez dahi drop yaşamadım 3060 Ti ile. Onu da geçtim, nispeten güncel oyun Uncharted Hırsızlar Mirası Koleksiyonu. RX 6600 ile yoğun çatışmalar olsun, sadece bir düşman gördüğümde düşman üzerinde çıkan fark edilme barı çıktığında olsun drop yiyordum. Şu an yemiyorum. Tesadüf herhalde.

Arkadaşlar bu şekilde körü körüne taraf tutup babanızın malı gibi bir şeyi savunmak size bir şey kazandırmaz. Bakın ben AMD ile sorun yaşadığımda profil mesajları üzerinden şerefime, namusuma bile hakaretler ettiniz. Çoluk çocuk diye alttan aldım geçtim. NVIDIA fanboyu dediniz, şu yaşıma kadar 1 tane NVIDIA kartım olmadı diyorum, anlatamıyorum. Şu NVIDIA'nın X kartı ile AMD'nin Y kartı aynı para olsa hiçbiriniz gidip AMD'ye bel bağlamazsınız. Sırf çok daha ucuza yakın FPS değeri sunuyor diye alıyorsunuz. Yoksa ne artısını gördünüz mesela? Konu NVIDIA da değil, NVIDIA olmasın herhangi farklı bir marka olsun, fark etmiyor. O iyiyse o iyi deriz. Sizde bu yok, siz sadece inatla bir şey savunuyorsunuz. NVIDIA hatalı sürücü çıkartıyor, 580 sürücüleri sorunlu diyoruz. AMD'nin son sürücülerinde Windows 7 pencere hatası çıkıyor diye konu açıyoruz, AMD'yi suçladığımız için linç ediyorsunuz. Şu ayrımı yapabilseniz bir aydınlanma gelecek bence.

Recep Baltaş'ı linç edip duruyorsunuz. NVIDIA'cı diyorsunuz, adam NVIDIA'da sorun yaşandığında teker teker sorunları anlatıp video çekiyor. 5000 serisi fiyasko çıktı, video ile anlattı. 580 sürücüleri sorunlu çıktı, gitti anlattı. Ne istiyorsunuz siz ben anlamıyorum yani. Beğenmiyorsanız sponsorlu övme kanallarından AMD videosu izleyin yani. Yani bu kadar uzman bir bireyseniz ve AMD'ye geçince çözüleceğine inanıyorsan geç çöz. Sorunun donanımsal ise ''AMD'ye geçtim çözüldü'' demen anca seni tatmin eder. Senin lastiğin patlaksa gidip farklı markanın sağlam lastiğini alınca övecek misin? Şimdi çıkıp ''senin kartın da bozuk, AMD'yi suçladın'' diyeceksiniz. Kartım bozuk olsa baştan aşağı her oyunda sorun yaşatırdı. Benim sorunsuz oynadığım oyunlar da vardı. Neyse, dediğim gibi Recep Baltaş'a da gönderdim, müsait zamanda kendisi de test etsin baksın. Bozuk çıkmazsa da neye suç atacaksınız bilemiyorum.

Marka karalamak için konu açmışsınız, eğer memnun değilseniz değiştirin. AMD çok daha ucuz nasıl olsa. Ayrıca gelene geçene AMD önerip kendiniz gidip NVIDIA almışsınız, o da ayrı bir konu. Zamanında AMD alsaydınız bu sorunu yaşamazdınız diyelim o zaman 🙏

Son düzenleme:
Aynı performansı daha ucuza alabilmek varken neden daha pahalıya alsın kullanıcı? Bende hem NVIDIA hem AMD kullandım aktif olarak da kullanıyorum merak etmeyin. Tek taraflı bakmıyorum olaylara. AMD'yi sevme sebebim beni NVIDIA illetinden kurtarması, işlemci tarafını domine edip ekran kartı tarafında NVIDIA'ya kafa tutan tek şirket olması. Herkes boş boş gömüyor AMD'yi. Neymiş 9070XT'nin pinleri erişim, o tek kartta yaşandı ve kullanıcı hatası olduğu bariz. NVIDIA 5000 serisinde eksik donanım satarken, donanımsal olarak kullanıcı hatası olmadan kendini yakarken ses bu kadar çıkmıyordu ama? Driver sorunlarına girmiyorum bile. Her ne kadar son sürümlerde var denilse de eski sürümlerinde çoğu oldukça sorunluydu 6 sene NVIDIA kullandım halen kullanıyorum yan bilgisayarda. AMD'yi 6 aydır kullanıyorum herhangi bir hata almadım, 1-2 kez CS de crash yedim oda CS ile ilgili sorun büyük ihtimal özürlü bir oyun çünkü. Hem ben o konuda sadece sizi hedef alıp yorum yapmadım, genel olarak fanboyları dinleme daha ucuza 9060XTni al rahatına bak dedim. Siz niye üstünüze alınıyorsunuz?
@Leon Scott Kennedy Hocam NVDIA illetinden kurtarması ne demek allah aşkına? https://techolay.net/sosyal/konu/rx...600x-sistemde-micro-stuttering-sorunu.131202/ inceleyin şu konumu bir ay AMD ile uğraştım, lütfen detaylıca inceleyin. Gerçekten çözüm arayan kişi bu şekilde konu açar. Kaldı ki tek çözüm kartın değişimi oldu. Demek istemiyordum ama 3070Ti/5060 Ti'a geçmesem oyun fark etmeksizin micro stuttering belası ile zevk almadan oyun oynayıp duracaktım. Şimdi ben AMD illetinden kurtuldum mu diyeyim buradan bu mu çıkıyor? Kaldı ki çözüm ararken forum forum gezdim stuttering deyince AMD başı çekiyordu bunu da itiraf etmem gerekiyor. Ancak bunları konuşmanın bir anlamı yok. NVDIA'da da stuttering şikayeti oluyor. Uzakta aramayalım 4060 ile birebir ben yaşadım iki sene kadar. Yani AMD'de daha sık olması bir şey ifade etmiyor. Olacağı varsa oluyor. Biraz şans, biraz sistem seçme olayı var. Zaten bu zihniyette olmasam F/P AMD sistem gördüğümde önermem, gidip direkt NVDIA al derim. Ancak insanları yanlış yönlendirmenin anlamı yok. Bütçe derdi olmayan adam zaten NVDIA seçiyor, ama sırf NVDIA olsun da diye iki üç segment alt ürün almak garip olur. Bu noktada da AMD tercih edilebiliyor. Benim gördüğüm bu. Yanlışım varsa düzeltirsiniz.

@Zeitnot Hocam açtığınız konuda ne sorunun çözümüne yönelik denediğiniz bir şey yazıyor ne de tavsiye istiyorsunuz. Kurduğunuz cümle, ''NVIDIA'nın iğrenç sorunlarını çözebilenlerden yardım bekliyorum, veya NVIDIA öneren arkadaşlardan.'' Öyle bir cümle kurmuşsunuz ki çözüm bulunmaması sizi daha çok mutlu edecek gibi duruyor. Eğer gerçekten çözülmesi için bir uğraş olsa benim gibi konu açardınız diye düşünüyorum. Kaldı ki ben bile AMD'ye böyle bir ithamda bulunmadım.

Günün sonunda ne AMD ne de NVDIA babamızın firması değil. Fanlığı biraz azaltmamız lazım. Forumda gereksiz tansiyon yükseliyor. Çözüm arayalım, çamur atmaya çalışmayalım. Ne gerek var kavga gürültüye. Bu konuya ilişkin bu son mesajım. Umarım artık bu yeterli olur.

Son düzenleme:
Etiketlediğim hiçbir konuya çözüm veremeyen AMD destek ekibi kendi arasında eğleniyor işte.
%0,335 çözüm oranın var, tek bir AMD sorunu çözmemişsin, 6 senelik kartın çöküyor diye NVIDA'ya çamur atma konusu açıyorsun. Kartın bozuksa bozuktur.

AMD ile toplantı yaptım, yapıcı eleştiri yapacağım ama bu AMD fanboylarına özel bir video yapmadan bırakmayacağım. Etiketlediğim hiçbir konuya çözüm veremeyen AMD destek ekibi kendi arasında eğleniyor işte.
AMD destek ekibi kendi arasında eğlenmiyor. Ortada ekip bile yok düzgün. 20 kişi var 10 kişisi aktif olarak forum kullanmıyor ve mesaj yazmıyor zaten. Kalan kişilerden de anlayan var anlamayan var.

@Zeitnot hocam açtığınız konuda ne sorunun çözümüne yönelik denediğiniz bir şey yazıyor ne de tavsiye istiyorsunuz. Kurduğunuz cümle, "NVIDIA'nın iğrenç sorunlarını çözebilenlerden yardım bekliyorum, veya NVIDIA öneren arkadaşlardan." Öyle bir cümle kurmuşsunuz ki çözüm bulunmaması sizi daha çok mutlu edecek gibi duruyor.

Çözümü olmadığı için net konuşabiliyorum, her konuda birisi gelip "amede leş NVIDIA kral" diyor, sözüm onlara, NVIDIA kralsa gelsin çözsün, çöz deyince ses yok.

@Zeitnot, ben yaşadığım sorunu paylaştığımda hiçbiriniz çözemediniz, sadece linç edip kaos çıkarttınız. "Kartın bozuk" deyip geçtiniz. Şimdi mağdur sensin, kartın donanımsal sorunlu olabilir diyoruz. Çözüm önerisi de sunayım sana: Kartın bozuk, NVIDIA kart bozulmuş. AMD'ye geç, sorunsuz kullan. Kendini tatmin eder bu çözüm. Belki de siz NVIDIA kullanmayı bilmiyorsunuzdur, değil mi :)

Kimse de AMD leş, NVIDIA kral demiyor. Siz AMD fanboyu olduğunuz için AMD'ye en ufak eleştiri yaptığımızda böyle dediğimizi kafanızda canlandırıyorsunuz.

Kimse de AMD leş, NVIDIA kral demiyor. Siz AMD fanboyu olduğunuz için AMD'ye en ufak eleştiri yaptığımızda böyle dediğimizi kafanızda canlandırıyorsunuz.

Eski mesajlarımda AMD övdüğümü falan bulamazsınız, en ufak eleştiri dediğin kişilerin tek lafı AMD çöp.
Birkaç gün önce adam bana 6900XT karşısında 5060 savundu, VRAM yetmez diye kaç tane kanıt attım o zaman o oyunları oynamasın diye bahane uydurdu sırf NVIDIA aldırmak için.

Böyle insanlar olduğu sürece devam edeceğim, kartımıda zaten göstereceğimi söyledim, gelişmeyi aktarırım.
En yakın zamanda AMD kart alacağım, Ekim ayında işlemci değişmeyi bekliyorum.