Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Alessandro Del Piero

Başarılı
Ben ekran kartım olan RX 5500 XT 8 GB Axle modelini garantiye gönderdim. Arkadaşımdan idarelik Galax GTX 1660 Super'i aldım. Nedense Opera ve masaüstünde akıcılık bozuluyor 1660 Super'de fakat 5500 XT de böyle bir problemim yoktu. 5500 XT'de tam tersi sanki oyunlarda daha az akıcılık sunuyordu 1660 Super'e göre. Bu Masaüstünde olan yavaşlık HDCP'den olabilir mi? Bana göre 1660 Super daha iyi fakat bana emanet ve 5500 XT'yi satsam 1660 Super'e niye geçeyim aradaki 10 15 FPS'lik fark için? Modelden modele bağlı olabilir mi bu?

Onu bir de maksimumda deneyiniz. Olmazsa
Güncel driver kurulu ise önceki sürümleri dene veya 566.36

Belirttiği gibi sürüm değişirsiniz (577... olan da olabilir) ama bence değişmeden önce AMD'den kalan yazılım (ses, port ve/veya CHIPSET'ten kalan kalıntılar) olup olmadığını da kontrol ediniz. Bazen onlarla da çakışma olabiliyor.

Onu bir de maksimumda deneyiniz. Olmazsa

Belirttiği gibi sürüm değişirsiniz (577.. Olan da olabilir) ama bence değişmeden önce AMD'den kalan yazılım (ses, port ve/veya CHIPSET'ten kalan kalıntılar) olup olmadığını da kontrol ediniz. Bazen onlarla da çakışma olabiliyor.

RX 9060 XT 16 GB alma planım var. Fakat eğer ki hoşuma giderse RTX 5060 Ti 16 GB ve Ryzen 5 5600 kullanabilirim.

RX 9060 XT 16 GB alma planım var. Fakat eğer ki hoşuma giderse RTX 5060 Ti 16 GB ve Ryzen 5 5600 kullanabilirim.
Yani hoşunuza gidip gitmemesini GTX 1660 Super'e göre değerlendirirseniz yanlış yaparsınız. 6-7 yıllık kart ve farklı mimarilere/teknolojilere sahipler. Bana katılmayan olabilir ama RX 9060 XT performans olarak daha iyi olsa da görüntü kalitesi (gerek ray tracing de gerek ölçekleme (DLSS)) olarak RTX 5060 Ti daha iyi olduğunu düşünüyorum. Tabi bir de yanlış hatırlamıyorsam RX 9060 XT'de GDDR6 var yani bant genişliği daha düşük.

Yani hoşunuza gidip gitmemesini GTX 1660 Super'e göre değerlendirirseniz yanlış yaparsınız. 6-7 yıllık kart ve farklı mimarilere/teknolojilere sahipler. Bana katılmayan olabilir ama RX 9060 XT performans olarak daha iyi olsa da görüntü kalitesi (gerek ray tracing de gerek ölçekleme (DLSS)) olarak RTX 5060 Ti daha iyi olduğunu düşünüyorum. Tabi bir de yanlış hatırlamıyorsam RX 9060 XT'de GDDR6 var yani bant genişliği daha düşük.
Sorum şu bu ryzen 5 5600 ile iyi çalışabilecek mi?

Sorum şu bu ryzen 5 5600 ile iyi çalışabilecek mi?
Yani AM5 sistemde DDR 5 ile aynı performansı vermese de AM4 için R5 5600 ile rahat çalışır. FPS/rekabetçi oyunlar (Valorant, CS2 tarzı daha çok) da kısmi bir (%10 civarı) CPU darboğazı olabilir (+250 FPS rahat verir de ne kadar üstüne çıkar? Onu bilemiyorum) ama çok etkileneceğinizi sanmıyorum. Açık dünya; hikaye, Battle Royale tarzı oyunlarda zaten darboğaz olmadan çok rahat çalıştırır. Benim bütçe yokken ben de benzerini yapmıştım ama enerji tüketimine (PSU açısından) dikkat ediniz.

Yani AM5 sistemde DDR 5 ile aynı performansı vermese de AM4 için R5 5600 ile rahat çalışır. FPS/rekabetçi oyunlar (Valorant, CS2 tarzı daha çok) da kısmi bir (%10 civarı) CPU darboğazı olabilir (+250 FPS rahat verir de ne kadar üstüne çıkar? Onu bilemiyorum) ama çok etkileneceğinizi sanmıyorum. Açık dünya; hikaye, Battle Royale tarzı oyunlarda zaten darboğaz olmadan çok rahat çalıştırır. Benim bütçe yokken ben de benzerini yapmıştım ama enerji tüketimine (PSU açısından) dikkat ediniz.
200 hz monitörüm var %1 fps 200 altına düşmesin yeter. Sağ olun hocam.