Bir Android, bir iOS. Sırayla değiştire değiştire kullanacan. Benim öyledir mesela. Sırayla Galaxy Gio, iPhone 4, LG G2, 5S, Galaxy S6, 6S, Huawei Mate 20 Lite, Gene farklı renk 6S, M52 ve şu an da 8 Plus. İki OS'u da sırayla deneyimlemiş biri olarak ikisi de oldukça güzel. Kendilerinin artıları ve eksileri var. Bence biri diğerinden daha iyi değil. Günlük kullanımda benim için ikisi de aynı işi görüyor.

Custom recovery, kernel gibi cihazımı istediğim gibi kurcalayabileceğim şekilde olsa ios bile kullanabilirdim ama şu an için bu mümkün gözükmüyor.

İhtiyaca bağlı. Android diyorum.

Bu Intel-AMD mevzusu gibi.

Paran varsa iOS
Yoksa Android

iOS bugün açık kaynak olsa tüm orta-düşük cihazlarda kullanılacaktı. Bu karşılaştırma saçma. Amiral gemisi Android cihazlar her şekilde daha iyiler.

Bu arada herkes Android'in daha iyi olduğunu biliyor artık. Bazı Apple fanboyları hariç.

Yani Android'e her şey yüklersin. Ama iOS'a yükleyemezsin.
Abi 3GS > S23 Ultra.

Bu arada herkes Android'in daha iyi olduğunu biliyor artık. Bazı Apple fanboyları hariç.

Yani Android'e her şey yüklersin. Ama IOS'a yükleyemezsin.
Abi 3GS > S23 Ultra.

Yalnız şunun altını çizeyim. Kağıt üstüne Android özgürlük falan tokatlasa da. Deneyimsiz kullanıcıya Android'e ROM atılıyor falan desen saçma olur. Android'de ROM atarken cihazin başına gelecek her şeye karşı tecrüben olmalı ve nasıl çözüme ulaşacağını araştırmayı, uygulamayı bilmelisin.

Günlük sosyal medya kullanıcısına, telefonu modlamak gibi işi olmayana Android şöyle daha iyi demek mantıksız.

Günlük kullanımda APK hariç iOS çok daha iyi.

Kullanım alışkanlığına göre değişir. Bir kere Android'e geçtim kafam rahatladı da olmaz iOS geçtim rahatladım demekte olmaz. Özgürlük için Android tercihim olur.