Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
4
Herkese merhaba. Sequoia'nın Beta 1'i ile Hackintosh kurulumu yapmaya çalışıyorum. Bir yerden Sequoia RAW dosyası edindim, o dosyayla beraber AMD OpenCore bootloader'i buldum. Kendim içerisinde kaynak kodundan derlendiği ve Sequoia'da çalışacağı iddia edilen Lilu, AppleALC ve WhetherGreen kext'lerini attım. Anakartımda çalışması için Sonoma'da ihtiyaç duyduğum SSDT-CPUR.aml dosyasını da kendi EFI'mden koydum, o'nu da config.plist'e işledim. BIOS ayarlarını olması gerektiği gibi yaptım. Kurulum aşamasına geçemeden şu hatayı alıyorum;

a.webp

Sistemim ise şu şekilde;
  • AMD Ryzen R5 5600 (6c/12t), AMD Wraith Stealth Stok Soğutuculu,
  • Sapphire Pulse imzalı AMD RX 6700 XT Ekran Kartı,
  • 16 GB 2x8 şeklinde XPG Gammix 3600 MT/s DDR4 Bellek,
  • MSI B550-A Pro Anakart,
  • Samsung SSD 980 Pro 2 TB(İlk slota takılı, PCI-e 4.0 X4 hattında, bunda Gentoo Linux kurulu)
  • Adata Legend 700 500 GB PCI-e 3.0 SSD(İkinci M.2 slotuna takılı PCI-e 3.0 X4 hattında, macOS Sequoia buna kurulacak)

Çözüm
Mümkün ise Beta aşamasından sonra deneyin.
Yer açıp deneyebilirim zaman olunca.

Dışarıdan aldığınız kext'lerde içine ne koydukları belli değil, mis gibi çalışıyor kendi derlediğimiz. :)

Kext'lerin hepsini elle derledim, AMD Patch'larının Sequoia versiyonlarını dahil ettim, MacPro 7,1 yaptım SMBIOS'u ama kurulumdan sonra bilgisayarı açamadım. Aynı EFI ile Sonoma açılıyor, Sequoia açılmıyor, şaka gibi.

x.webp

Bayağı bir şey denedim, sıfırdan bütün Kext'leri elle derledim, yeni AMD patchları uyguladım, MacPro 7,1 seçtim ve en son NVRAM reset attım. Sequoia kurabildim sonuna. :love:
Mümkün ise Beta aşamasından sonra deneyin.

Dışarıdan aldığınız kext'lerde içine ne koydukları belli değil, mis gibi çalışıyor kendi derlediğimiz. :)

Kext'lerin hepsini elle derledim, AMD Patch'larının Sequoia versiyonlarını dahil ettim, MacPro 7,1 yaptım SMBIOS'u ama kurulumdan sonra bilgisayarı açamadım. Aynı EFI ile Sonoma açılıyor, Sequoia açılmıyor, şaka gibi.

x.webp

Bayağı bir şey denedim, sıfırdan bütün Kext'leri elle derledim, yeni AMD patchları uyguladım, MacPro 7,1 seçtim ve en son NVRAM reset attım. Sequoia kurabildim sonuna. :love:

Son düzenleme:
Çözüm