Valve neden EP3 ve ep4.ü yayınlamadan iptal etti merak ediyorum. 3'üncü oyun çıkmasa yüksek ihtimal hikâye yarım kalmaz ve Alyx ile de değişime gitmezlerdi tahminimce.

Alyx ile değişime gidilmedi aslında, sadece hikayeyi farklı bir taraftan işlemeyi istediler, zaten 2. oyunun sonunda vortigauntlar tarafından g-man'in elinden alındığımızda hikayenin devam edeceği kollardan birinin Alyx olacağını biliyorduk diyebilirim.

Üçüncü oyunun çıkmama sebepleri çok basit aslında, Valve oyunun finalini yeni oyun motoruyla bitirmek isterken bunu asla tamamlayamadı, üzerine Portal 2, Left 4 Dead 2 gibi oyunlar üzerinde çalışılmış, Steam de artık global bir oyun platformu haline gelip darphane gibi para basmaya başlayınca, üstüne bir de DotA 2, o dönemler hâlâ güncelleme alan TF2 gibi oyunlar da eklendiği için adamlar oyun yapımından eli ayağı çekti.

Bizim hayaller de siyah poşete atıldı...

Hikayeyi beğenmedikleri için iptal ettiler. Tek açıklaması bu.

Hikaye neredeyse tamamdı ama geliştirilme sürecine gidilemedi çünkü yeni bir oyun motoruyla, yeni şeylerle final vermek istedi Valve ama yukarıda saydığım birçok sebepten ötürü Source 2'den gelen ilk oyun bile 10 yıl sonra ancak gelebildi.

Bana göre HL3 geliştirilmesi o kadar zor, hikayesinin de o kadar işlenmesi zor olan bir oyun olduğunu sanmıyorum, zaten hikayenin %80'lik kısmı tamamlanmıştı bile, Black Mesa'da başlayan facia Citadel'in yok olmasıyla ve portalların kapanmasıyla zaten tamamlanmıştı, geriye sadece Combine'lara karşı Borealis'in içinde olan teknolojiyle son bir karşı koyuş, ardından bitiş olacaktı.

Ama geliştirilme süreci bu kadar uzarsa, insanların da beklentileri bir o kadar artar...

Son düzenleme:
Yüksek bir beklenti var ve Valve bu beklentiyi olumlu yönde karşılayamamaktan artık korkuyor. Half-Life Episode Three bundan 10 sene önce çıksa bu kadar bir beklenti olmazdı. Ayrıca Valve sürekli bir şeyleri ilk yapmaya çalışan bir firma. Half-Life'ın ilk oyunu bir devrimdi. İkinci oyunu ise Source motorunun gücüydü. Half-Life Alyx ise bana göre adamakıllı ilk VR oyunudur. Sanal gerçeklik üzerinde Half-Life 3 yapmaya çalışırlarsa hiç şaşırmam.

HL 2'yi en son köye gittiğimizde internet yok diye oynuyordum. Çoluk çocuktum. Oyun niyeyse bana berbat gelmişti. Zaten pek sevmiyorum o tarz oyunları ama ayrı bir iğrençliği vardı benim gözümde.

HL2 çıktığında 10 yaşındaydım. 20 sene geçti. Başka da yorumum yok. O oyun asla çıkmayacak muhtemelen. Hiçbir beklentim yok o oyuna dair. Çıkarmaya kimsenin totosu yemez artık o oyunu. Oluşan beklenti çığ gibi büyüdü. Bekleneni veremezlerse rezil olacaklar, bunun farkındalar.