Haluk Levent, Filistin İçin Arapça Şarkı Söyledi | İbranice Tweet Attı

Hocam geçmişinizi unutmayın. Tek diyeceğim bu.

Bize ihanet ettiler. Dedelerimizin sırtından vurdular.

Sırf Arap diye masum çocukların ölmesi seni hiç üzmüyor mu askerlerimizin gözlerini bu minicik çocuklar mı kör etti? Suriye-Irak-Filistin savaşlarında ne kadar masum insan öldü. Sırf belli sebeplerden ötürü vicdanının sesini duymamazlıktan gelme.

Filistini desteklemiyorum ama soykırımı kınıyorum. Haması öldürün gebertin halka dokunmayın. Bunun için gidip filistin bayrağı açıp ülke ve örgüt propagandası yapmayın.

Hocam geçmişinizi unutmayın. Tek diyeceğim bu.

Bize ihanet ettiler. Dedelerimizin sırtından vurdular.

Evet katılıyorum ama ortada soykırım var. Devlet olarak filistine yardımcı olmam ama masum halka yardımcı olurum. Arada böyle bir fark var.

Hocam biraz sert çıkışmış olabilirim özür dilerim tabii ki çocukların günahı yok ona bir şey demiyorum fakat bende dedelerime yapılanları unutamıyorum üzülüyorum atam onlar benim atam dedelerim acımasızca kör edildi.

Devlet milletten gelir.
Balkanlarda katledilen Osmanlı askerlerinin, sivillerin hiç bahsi geçmiyor. Eğer samimi olmak istiyorsak buradaki ölümleri de göz ardı etmemeliyiz. Sayıca bakacaksak özlemle yad ettiğimiz Balkan topraklarının halklarının Araplara nazaran Türk ulusuna çok daha fazla zarar verdiğini göreceksiniz. Ama temelsiz bir ırkçılık bizi bu noktaya getiriyor, muhakeme yapamıyoruz.

İşin sonunda tek bir ölüm dahi tavır almaya yeter, lafım yok. Lakin dedelerinden torunları mesul kılmak pek akıl işi değil.

Ulusçuluk akımı yaygındı, isyanlar oldu. Mevzu sadece bu.

Yeniçerilerin de balkanlarda rahat durmadığını söylemek lazım. O isyan tarihi tarafsız okursak çok da anormal bir olay değil. Farklı kaynaklarda geçen seyahatnamelerde yeniçerilerin balkanlarda halka uyguladığı birçok kötü muamele yer alıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…