Max Caulfield 67

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar.

Bilgisayarınızda ve telefonunuzda hangi VPN'i kullanıyorsunuz?

Ben genellikle Proton VPN ve Tailscale Mullvad VPN Addon kullanıyorum. Fakat çoğu zaman evdeyken ihtiyacım olmuyor. TurkNet kullandığım için zaten DNS değiştirerek tüm yasaklı sitelere girebiliyorum (TurkNet, DPI tabanlı sansür uygulamıyor). Fakat nadiren bölge değiştirmem gerektiğinde, ev ağımda ciddi bir routing/peering sorunu çıktığında veya elektrikler kesikken telefonda takılmak istediğimde VPN lazım oluyor, o zaman bu ikisini kullanıyorum.

Almanya lokasyonlu bir VPS üzerinde WireGuard sunucusu kurarak kendi VPN’imi kullanıyorum.

Ömür boyu fastest VPN aboneliğim var. Pek kullanmıyorum yeni de yapay zekâ aracılığı ile zapret kurdum modeme şimdi her siteye girebiliyorum istediğim.

Merhaba arkadaşlar.

Bilgisayarınızda ve telefonunuzda hangi VPN'i kullanıyorsunuz?

Ben genellikle Proton VPN ve tailscale Mullvad VPN addon kullanıyorum. Fakat çoğu zaman evdeyken ihtiyacım olmuyor. TurkNet kullandığım için zaten DNS değiştirerek tüm yasaklı sitelere girebiliyorum (TurkNet, DPI tabanlı sansür uygulamıyor). Fakat nadiren bölge değiştirmem gerektiğinde, ev ağımda ciddi bir routing/peering sorunu çıktığında veya elektrikler kesikken telefonda takılmak istediğimde VPN lazım oluyor, o zaman bu ikisini kullanıyorum.

PC'de VPN kullanmıyorum Discord'a erişmek için GoodbyeDPI kullanıyorum. Telefonda ise yine Discord'a girebilmek için Proton VPN kullanıyorum.