Detaylar
Kim cevapladı?Hastalığı soruyorsanız meniere hocam.
Serumun içeriği doktorun muayene sonrası verdiği ve sizin ilgili hemşirelere ilettiğiniz sevk kağıdında yer alır. Eğer çok uzun bir geçmişte değilse hastane ile iletişime geçerek öğrenebileceğinizi düşünüyorum.Geçmişte bana yapılan bir serumun içerğini öğrenmek istiyorum ama e-Nabız'da aradığımda bulamadım. Nasıl öğrenebilirim?
dotsh
Üstün
O zaman bilmiyorum. Yüksek ihtimal sf içerisine ilaç uygulayıp onu vermişlerdir. İllaki öğrenmek istiyorum derseniz hastaneye gidip hemşirelere sorabilirsiniz.
Serumun içeriği doktorun muayene sonrası verdiği ve sizin ilgili hemşirelere ilettiğiniz sevk kağıdında yer alır. Eğer çok uzun bir geçmişte değilse hastane ile iletişime geçerek öğrenebileceğinizi düşünüyorum.
Teşekkür ederim hocalarım.O zaman bilmiyorum. Yüksek ihtimal sf içerisine ilaç uygulayıp onu vermişlerdir. İllaki öğrenmek istiyorum derseniz hastaneye gidip hemşirelere sorabilirsiniz.
Nereden anladınız?
mete01
Üstün
Yani meniere hastalığının bir tedavisi yok. Sadece semptomları baskılamak için verilir. Antihistaminik, bulantı önleyiciler(prokloroperazin metoklorpramid ve her tedavinin olmazsa olmazı steroit.) Acile gittiğinizi söylediniz. Acilde de genelde metpamid ve prednol hazır bulunur. O yüzden tahmin yürüttüm.
Ben intern doktorum o yüzden böyle bir tahminde bulundum.
Hocam aslında babanneme yapılan bir serumu öğrenmek istiyorum.Yani meniere hastalığının bir tedavisi yok. Sadece semptomları baskılamak için verilir. Antihistaminik, bulantı önleyiciler(prokloroperazin metoklorpramid ve her tedavinin olmazsa olmazı steroit.) Acile gittiğinizi söylediniz. Acilde de genelde metpamid ve prednol hazır bulunur. O yüzden tahmin yürüttüm.
Ben intern doktorum o yüzden böyle bir tahminde bulundum.
Durum şöyle;
Kendisi meniere hastası. Geçen hafta diyaliz fistülü ameliyatı olmuştu. Sanırım ameliyattan dolayı enfeksiyon yükselmiş, yatış verdiler. Yatışın 3. Günü, birden baş dönmesi atağı başlamış.
Sonrasında hocam, serum verelim demişler. Eczaneden serum için ilaç beklemeye başlamışlar. Ben de 10 yıldır meniere hastası olduğumdan dolayı bize hangi ilacın iyi geldiğini bildiğim için aradım, nootropil ve dramamine verin dedim. İlaç gelene kadar ki 10 dakikada baş dönmesi ağırlaşınca ve bilincini kaybetme durumuna gelince hemşireler de paniklemiş. Sonra verdik dediler ama 2 gündür sıfır arayla devam ediyor, kadın perişan. Zaten ağır enfeksiyon ve nefes darlığı olduğu için maalesef kötü durumda.
Benim burada şüpheli olduğum konu, kaç kez nootropil verdik dediler. Etki edemiyor olamaz. Ya baştan savıyorlar ya da alakasız bir şey veriyorlar. Bunu nasıl öğrenebilirim, ne yapabilirim sizce? Fazla uzattığım için özür dilerim.